Direktlänk till inlägg 9 december 2020

Gråare än grått. Inställd julfest.

Av Kicki Fredlund - 9 december 2020 14:48

Nu börjar man bli så jäkla less på detta gråa väder. Enligt TVns väderrapport så har vi inte haft en enda soltimme på dryga två veckor


Dessutom är det ett lätt duggregn lägger sig över en när man är ute.


I morse åkte vi till Hedemora och handlade direkt efter frukost. Så här mitt i veckan och tidig f.m så var det väldigt lite folk i butikerna.


Det blev besök på Lidl, ICA, Granngården (hundmat och hundgodis) och på systemet, där det faktiskt var flest människor.


Vi stannade även till och jag tvättade den oerhört skitiga bilen på självtvätten.


Jag skriver att vi handlar, men det är ju bara jag. Berra följer med som sällskap, men sitter kvar i bilen.


Han har inte varit inne i en butik, sen coronaviruset slog till i mars.


Hundarna fick vara hemma medan vi åkte och handlade, men efter att vi förmiddagsfikat vid 11-tiden så promenerade jag till sjön med dom. Berra gick under tiden sin lite kortare runda i byn.


Hundarna hoppar gärna upp på båtar som ligger upp och ner, för det finns ju inga stenar att hoppa upp på. 


     

Men det är svårare att få dom att stanna kvar ett par ögonblick för att hinna plocka fram mobilen och ta kort.

 

 

För helst är det full fart framåt.

 

Om jag tittar tillbaka år för år, så brukar brukshundklubben ha sin gröt/julfest den här tiden, men i år blev den för första gången inställd p.g.a denna förbaskade pandemi.



 
 
Ingrid

Ingrid

9 december 2020 16:46

Visst blir man trött på detta eviga gråväder. Det är bara ljust ett par timmar mitt på dagen. I dag har det dessutom regnat till och från, så det blev en innedag till den här veckan.
Ha en fin fortsättning på dagen!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Kicki Fredlund

10 december 2020 10:28

Trött på vädret är bara förnamnet, dessutom regnar det dag.
Jag har bakat pepparkakor nu på morgonen.
Ha en bra dag du också!
Kram

 
Herr Nilssons Fru

Herr Nilssons Fru

10 december 2020 11:24

Trist att allt blir inställt i år, men de kommer förhoppningsvis nya år och nya julfester mm. Man får se det från den glada sidan :) Min Lillan gillar inte alls att bli fotograferad, hon vänder bort huvudet hon, så jag får hålla på ganska många gånger innan jag lyckas fånga henne på en bra bild :)
Har hört att i vissa affärer i Småland får inte båda i familjen gå in i affären utan en får som Berra vänta i bilen. Skönt ändå att ha sällskap dit. Jag handlar via nätet nu och Janne hämtar på väg hem på torsdagskvällen. Perfekt. Att gå i mataffären är inget jag saknar, men alla andra affärer :)
Kramiz

http://https://anki-nilsson.blogspot.com

Kicki Fredlund

10 december 2020 13:22

Mina hundar tycker inte heller om att bli fotograferade, det är väl därför de flesta bilderna utomhus är tagna bakifrån.
Jolly kunde jag nästan bara ta kort på när hon sov, eller var väldigt upptagen av någonting.

Jag har funderat på det där med att näthandla. Men det har nog sina sidor det också, att verkligen få det man vill ha. En vän fick en (1) potatis, när hon trodde att hon beställt 1 kg. En annan fick 5 kg bananer, när hon beställt 5 st!
Att gå i andra affärer än mataffären intresserar mig inte ett dugg. Tvärtom jag avskyr det och gör det bara när det är absolut nödvändigt (och det har det inte varit i år, som tur är)
Kramiz

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Lördag 11 maj 09:09

Igår tog jag valparna med mig till skogen för första gången.   Det var en pärs kan jag lugnt säga. De följde varken efter mig när jag lockade, eller följde efter Maya och Onyx.   Jag provade även med halsband och koppel och kunde bara konstat...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 9 maj 16:37

Igår blev valparna 11 veckor.   Gabriella skulle kommit hit och vi skulle ha fotat dem lite. Men jag var däckad och sängliggandes hela dagen efter coronavaccinationen på tisdagen, så det blev inget av med fotandet.   Jag har fått nöja mig med...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 7 maj 13:26

Idag hade vi tid för corona-vaccineringen. Nu är det bara att vänta och se hur sjuk jag blir den här gången av vaccinet.   Var in på granngården och köpte hundmat, sen även in på ICA och kompetteringshandlade lite.     Vårt 11-kaffe intogs...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 2 maj 09:36

Äntligen har vi hämtat oss från vinterkräksjukan, som påverkat oss en hel vecka med illamånde och matthet.   Berra kunde åter åka i morse till sin dagverksamhet.   Maya gillar inte valparna, men kan i.a.f. vara ute tillsammans med dem.  ...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 1 maj 12:56

Första maj idag och äntligen lite vårvärme. Den kom igår på valborg, vi får väl se hur länge vi får behålla värmen.     Valparna kunde vara mycket ute på altanen. Gammelmoster Maya inte så imponerad av de små.     De fick även vara ute...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards