Direktlänk till inlägg 13 maj 2020

Men hallå!

Av Kicki Fredlund - 13 maj 2020 10:14

Var tog sköna maj vägen? Vi har ju inte haft nån snö på hela vintern, varför ska den då komma nu??


 

Så här såg det ut i morse.

 

 

För att göra ett försök att hålla tomatplantorna vid liv, så satte jag in några värmeljus i det lilla växthuset i går kväll.

 

 

Jag vill verkligen ha värme nu, för ute i groventrén står gurkplantor och tomater och skjuter i höjden.

 

 

Härom dagen såg jag att plommonträdet fått massor av blommor.


Trädet gick sönder för några år sedan och sågades ner, men ett markskott fick växa upp, för jag ville se vad som skulle hända med det.


Förra året fanns det några få blommor och det kom två (!) plommon. Nu finns ju chansen att det ska bli fler, men vilken humla eller bi vill vara ute och pollinera i det här kalla vädret?


 

Maya och Onyx kurar i bädden här intill mig.

 

Nåt trädgårdspyssel blir det inte tal om idag (heller).


Förresten blev det ingen tandläkare heller. Jag ringde återbud, eftersom jag var/är betydligt bättre i tanden/käken idag. Och i dessa coronatider är det bättre att hålla sig hemma om man kan.


Jag går upp och svär lite över min trasmatta i stället, nåja svära behöver jag väl inte göra, men den är väldigt jobbig att väva, när skälet inte går isär som det ska över hela varpens trådar.


Måste bara hitta en ny ljudbok att lyssna på under tiden. Har just lyssnat klart på Berätta inte för någon  av Harlan Coben.


Jag tar gärna emot tips på ljudböcker. Gärna psykologiskt spännande, men allt är av intresse, om du tyckte att en bok var bra, så kanske jag gör det också


Snart blir det 11-fika och då blir jag kanske på bättre humör.


 
 
Ingrid

Ingrid

13 maj 2020 11:30

Visst är det onödigt med snö nu i maj! Man kan verkligen bli trött. Här är det också inneväder och jag har ingen väv att ta till men desto mer läsning. Jag fick en hel kartong pockets av Yvette häromdagen.
Ha en fin onsdag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Kicki Fredlund

13 maj 2020 18:46

Snön har försvunnit igen med solens hjälp.
Jag kan tyvärr inte läsa pocket, dom har i allmänhet för små bokstäver. Men jag läser just inget annat heller.
Kram

 
Ingen bild

Kerstin

13 maj 2020 17:06

Hej!! Har du tittat så att ögonen på solen är lika stora, hjälpte en som också fick trä in trasorna på ett ställe, å då var det olika storlek på solven, kan ju vara det.

Kicki Fredlund

13 maj 2020 18:43

Jag förstår att det ska stå solven. Jo dom är lika, men på ett ställe hittade jag ett sånt fel, jag hade trätt i fel öppning, men där knöt jag en egengjord solvögla.
Jag får fortsätta att trä för hand ca en dm i ena kanten vartannat varv. Från ena hållet fungerar det, men inte från andra hållet, så jag har trott att det har med tramporna att göra. Men jag är inte tillräckligt på det här med att väva och förstå en vävstol.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Lördag 11 maj 09:09

Igår tog jag valparna med mig till skogen för första gången.   Det var en pärs kan jag lugnt säga. De följde varken efter mig när jag lockade, eller följde efter Maya och Onyx.   Jag provade även med halsband och koppel och kunde bara konstat...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 9 maj 16:37

Igår blev valparna 11 veckor.   Gabriella skulle kommit hit och vi skulle ha fotat dem lite. Men jag var däckad och sängliggandes hela dagen efter coronavaccinationen på tisdagen, så det blev inget av med fotandet.   Jag har fått nöja mig med...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 7 maj 13:26

Idag hade vi tid för corona-vaccineringen. Nu är det bara att vänta och se hur sjuk jag blir den här gången av vaccinet.   Var in på granngården och köpte hundmat, sen även in på ICA och kompetteringshandlade lite.     Vårt 11-kaffe intogs...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 2 maj 09:36

Äntligen har vi hämtat oss från vinterkräksjukan, som påverkat oss en hel vecka med illamånde och matthet.   Berra kunde åter åka i morse till sin dagverksamhet.   Maya gillar inte valparna, men kan i.a.f. vara ute tillsammans med dem.  ...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 1 maj 12:56

Första maj idag och äntligen lite vårvärme. Den kom igår på valborg, vi får väl se hur länge vi får behålla värmen.     Valparna kunde vara mycket ute på altanen. Gammelmoster Maya inte så imponerad av de små.     De fick även vara ute...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards