Direktlänk till inlägg 6 december 2017

Jag borde...

Av Kicki Fredlund - 6 december 2017 16:24

Det är så himla mycket man borde, eller inte.


Jag borde inte spara på mig så mycket prylar.


Jag borde ha lättare för att göra mig av med saker.


Jag älskar bokhyllor och skulle önska att jag hade ett riktigt bibliotek med böcker från golv till tak, där man måste ha en stege för att nå de översta.


Nu när jag håller på med nåt som liknar julstädning så försöker jag samtidigt rensa bort böcker. Såna man aldrig läser, uppslagsverk och gamla romaner från 50-talet. Men jag gillar böckena, även om jag inte läst dom och kanske aldrig ska göra det heller så har jag så svårt att kasta bort dom.


Förutom 4 bokhyllor på övre våningen, så har jag 6 st här i vardagsrum och bibliotek, samt 2 st i sovrummet. Mycket böcker blir det....


 

Svenska författare här

 

 

Pocket och kokböcker i den låga bokhyllan i rummet

 

 

Det Bästas samlingsromaner i mängder. De flesta efter mamma. Jag har inte ens läst dom, men vill göra det (snart, senare, sen).

 

 

Diverse blandat, på hyllan under står trädgårdböcker samt böcker om krukväxter och andra blommor. Men där har jag faktiskt rensat ut många.

 

Det har blivit många vändor till Erikshjälpen och fler lär det bli.


Tur att hundarna vill ha sin promenad och att man behöver äta ibland, annars snöade jag väl in totalt i min nostalgiska värld.


Hundarna fick nöja sig med allmänningen vid sjön, men skaren var inte så kul, så det blev mest att springa fram och åter på den upptrampade stigen.


 

I matväg blev det nåt som liknade gulaschsoppa, hade lite långkokt kött kvar som jag blandade i de kokta grönsakerna och tomatkrosset.

 

Idag fyllde min yngsta syster 70 år. Dessvärre omöjligt för besök, då hon bor i Skåne, men ett långt samtal per telefon blev det iaf.


 
 
Skyttlat

Skyttlat

6 december 2017 20:31

Jag har också en del böcker, men där ligger jag i lä! ;-)
Egentligen skönt att få rensa och nu är det ju så populärt med "döstädning"? Synd att det är så dåligt andrahandsvärde på böcker, då hade Du suttit på en förmögenhet.
Då är Din syster 4 dgr yngre än mig! Gott år 1947! :-D
Ha det gott och kram på Er! <3

http://www.skyttlat.se

Kicki Fredlund

7 december 2017 15:06

En del av orsaken till att det är svårt att sälja böcker är nog tyngden. Frakten blir ju mycket dyrare än vad boken kostar.
Jag dryga tre år äldre än syrran och du.
Ha det gott du också (i regnet)

 
Lena

Lena

6 december 2017 21:05

Finns inget som får mej till sådan total ro som när jag kommer in i ett hus med bokhyllor, dom sprider ett lugn *hjärta* tycker jag, tyvärr har jag inga egna hyllor, knappt ens böcker :o lite fakta, blom & kokböcker bara ;) men när jag vunnit "drömvinsten" & köper mitt Slott eller Herrgård *skratt* då ska jag ha ett stooooort Bibliotek!! :)) däremot har jag stor plats att spara på saker ;) & väldigt svårt för att kasta, ser minnen & möjligheter i det mesta :))

Kram kram!

http://frallorna.bloggplatsen.se

Kicki Fredlund

7 december 2017 15:02

Jag har jättesvårt att göra mig av med böcker, men ibland blir man ju bara så illa tvungen. Jag har fortfarande 4 banankartonger med olästa böcker i förrådet. De flesta där har jag fått av Kristina och S-O
Kram

 
Skyttlat

Skyttlat

6 december 2017 21:58

Förresten, var är hundböckerna? Du måste ju ha mängder? ;-)

http://www.skyttlat.se

Kicki Fredlund

7 december 2017 14:59

Jodå, på kontoret en trappa upp har jag en hel bokhylla med bara hundböcker. Uppfödning, sök, spår, etologi m.fl

 
paula

paula

7 december 2017 00:23

Snälla rara, gör dig av med det Bästa, fortast möjligt. Vad var grejen? Att servera litteratur i små portioner till folk som inte orkade läsa en hel bok? Totalt sopigt, bort bort, dom har rykt på loppis för länge sen.
Menar inget illa, hoppas du förstår, men samla inte just på dem, dt är värdelöst. kram

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

7 december 2017 14:56

Jag brukar ju fundera hur så många romaner kan rymmas i en bok. Men jag kanske läser nån iaf.
Kram

 
Hillevi

Hillevi

7 december 2017 10:45

Böckerna är bra isolatorer mot kalla vinterväggar och ser trevliga ut. En gång om året ställer jag mig och smäller ut dammet och då önskar jag dem åt fanders. Fick mycket med mig från "före-detta-hemma-därborta" och många är i tysk frakturskrift som jag envist lärt mig tyda.

Har blivit lite sugen på att skaffa en sån där "långkokargryta" som annonseras överallt nu till jul men ska hålla mig. Det blir ju så gott i någon av alla gjutjärnsgrytor jag har.

Hälsningar från ett regnigt Uppland.

http://gyllensilver.wordpress.com.

Kicki Fredlund

7 december 2017 14:55

Jag tycker också att böcker är en del av möbleringen och hemkänslan, det är väl därför så många blir kvar.

Tillaga köttgryta i gjutjärnsgryta i 80 grader ugn. Ställ in på kvällen och du har ett fantastiskt gott långkok dan därpå.
Här regnar det också nu och är 5 plusgrader :(

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Måndag 29 april 16:33

Idag hade jag tid med valparna hos veterinären för besiktning, chipmärkning och vaccinering.     Quick Pay väntar på veterinären.     Dags för den otäcka sprutan med microchipet.   Allt var som det skulle och testiklarna på plats, ...

Av Kicki Fredlund - Söndag 28 april 08:55

Den här vinterkräksjukan vill inte släppa sitt grepp. Trots att magen är bra och att jag inte kräks längre, så mår jag rysligt illa.   Efter att ha haft "sjögång" i sängen i natt p.g.a. illamående, så var det bara att ställa in resan till Västerå...

Av Kicki Fredlund - Lördag 27 april 11:32

Det har varit tyst på bloggen under veckan.   I tisdags var Berra så dålig hela dagen och natten, så jag ringde 112 på onsdag morgon, då hade han spytt och haft diarré oupphörligt i ett dygn och var riktigt medtagen när ambulanskillarna kom och h...

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards