Alla inlägg under juni 2015

Av Kicki Fredlund - 3 juni 2015 12:54

Triss har det jobbigt emellanåt, men som tur är inte hela tiden.

 

Men rätt som det är blir hon jättevarm och hässjar så mycket att jag måste kyla ner henne med kall handduk. Halskragen som också kyler lite kommer väl till pass nu. Hon har även lite förhöjd temp med 39 grader.


Det blir lite extra passning, men att gå ut och få något gjort blir ändå inte av. 


 

När himlen dessutom ser ut så här, så är det bara en tidsfråga när regnet kommer.

Så himla less jag är nu på det här kyliga, regniga och extremt blåsiga vädret som vi fortfarade har.


ANNONS
Av Kicki Fredlund - 2 juni 2015 17:06

Det blev väl inte så värst mycket sömn den här natten heller, men mellan 6 och 8 i morse sov både valparna och jag. Och efter en dusch var jag nästan människa igen att kunna fixa sen frukost vid 9.


Jag trodde vi skulle klara oss från regnet idag, men icke. På eftermiddagen var det dags igen, jag tömde regnmätaren på 40 mm, det är vad som kommit ner de senaste dagarna.


Jag har tagit upp plantor, som jag fick åka till Hedemora för att posta (sålt på Tradera). Var också till Granngården och köpte hundmat.


Gick en skogspromenad i regnet med Jolly, Skorpan och Maya, dom har fått klara sig med att vara ute på tomten sen valparna föddes. Dom var verkligen glada av att äntligen få rusa av sig.


Det har dessuton blåst/stormat nåt så otroligt senaste dygnet. Stolar och annat har farit runt på altanen.


Berra fick passa på valparna medan jag var borta, men han har så otroligt ont så han somnar mest hela tiden och har inte samma koll som jag, men det gick bra.


Jag fick fakturan från Falu Djusjukhus idag. Det är lätt att hålla sig för skratt, 29.950 kr, därav 11.650 kr i jouravgift. Man bör inte göra kejsarsnitt en helg   


Våra mattider är inte precis vad vanligt folk har som mattid. Lunch blev det inte och blir nästan aldrig, utan maten åt vi idag halv 6. Jag drack ett halvt glas vin och det märkts att jag inte sovit på några dygn för jag blev nästan lullig av det halva glaset.


 

Det är mest så här det ser ut i valplådan ett tag till. Äta och sova går livet ut på än så länge.

ANNONS
Av Kicki Fredlund - 1 juni 2015 12:31

Det är inte utan att man blir väldigt trött av att ha valpar.


Det är mycket passning första tiden. Minsta lilla pip får mig att hoppa ur sängen, så nån nattsömn att tala om blir det inte på ett tag.


Dessutom åkte jag på ett kolikanfall i natt och sprang på toa stup i ett från kl 24 till 04 när det äntligen var över.


Men från kl 7 till halv 9 sov både jag och valparna.


 

Det har gått fort för dom att fatta var maten finns, så där behöver dom ingen hjälp. Äter tills magarna blir runda och sover sen gott.


Lite problem är bara när Triss lägger sig lite klumpigt och nån valp skriker för att den kommit i kläm, eller när den har lite magknip och vill bli tvättad på magen.


I natt fick hon för sig att flytta ut ur valplådan med valparna, men jag kom på henne redan när hon bar iväg med den första. Hon la den brevid sitt koppel som låg på golvet.


Första timmarna hemma med valparna hade hon fått för sig att bära omkring en av hanvalparna, hon bar honom, ibland bara i ett ben, runt i lådan till nåt som hon tydligen tycket var en bättre plats.


Valplådan är ganska stor, eftersom det är samma som jag även haft till boxervalpar, så det finns gott om plats att "möblera om".


Skorpan skulle helst vilja vara med, hon blir förtvivlad när valparna piper. Maya fattar ingenting, men eftersom Skorpan står och hänger utanför grinden så gör hon lika. 

Av Kicki Fredlund - 1 juni 2015 12:15

 

Det står ett gammalt päronträd i vår trädgård. På de snart 7 år som vi bott här, har det aldrig burit frukt. Jag har varit på väg att såga ner det. Men i år blommar det som bara den, så kanske att det äntligen ska bli några päron också.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ travarenskennel med Blogkeen
Följ travarenskennel med Bloglovin'

365 foton 2014

 

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se