Senaste inläggen

Av Kicki Fredlund - Söndag 17 juni 07:22

I många herrans år har vi haft Canal Digital till våra TV-kanaler.


I april ringde en säljare därifrån och ville erbjuda fler kanaler, men eftersom jag snarare var intresserad av färre kanaler, så fick jag ett erbjudande om ett nytt familjepaket som skulle kosta 229 kr i.s.f de 359 kr som vi betalade.


Jag var ju tacksam, det är ju sällan som nåt blir billigare.


Men eftersom maj månads faktura redan var skickad, så skulle det börja gälla från juni.


När jag nu i juni ser att det är draget 359 kr på autogirot, så blir jag förbannad och ringer upp CD och hotar med att byta bolag.


Då visar det sig att något abonnemang över huvud taget inte var ändrat. Så den jä..a försäljaren hade inte noterat vårt samtal i april.


Dessutom visade det sig att vårt abonnemang löper ut i juni och förlängs automatiskt ett år om man inte själv ändrar. Så om jag inte ringt just nu skulle jag förbundit mig för 359 kr/mån i ytterligare ett år.


Killen jag pratade med nu var också ganska upprörd över sin "kollegas" miss, eller vad man ska kalla det.


Han ville naturligtvis inte mista oss som kund och erbjöd ett än bättre avtal för samma kanalpaket. Så nu ska vi istället för utlovade 229 kr/mån betala 115 kr/mån i 12 månader! 


Dessutom erbjöd han att skicka en ny uppgraderad och bättre box (gratis), då vår är 10 år gammal.


Jag vet inte om man ska skratta eller gråta, dels för att dom har såna marginaler att göra andra priser på och dels för att man själv måste vara så jäkla PÅ för att kolla och åter kolla att saker blir vad som utlovats.


Jag är tacksam att jag fortfarande har skallen i skapligt behåll, men hur många gamla blir inte lurade på både det ena och det andra för att man inte orkar/kan.

ANNONS
Av Kicki Fredlund - Lördag 16 juni 11:54

Jag fortsätter att gräva i stora rabatten, rensa ogräs, hälla ut den köpta jorden för att få jordförbättring och sen plantera ut småplantorna.


Det går sakta men ändå framåt.


Igår när jag var och köpte jord, så åkte vi sen till Tjärnan och gick en långpromenad med hundarna.


Tack vare den kraftiga blåsten så slapp man myggen, i.a.f om man inte stannade upp.


  

Triss var på ett ovanligt alert humör. Hon låg och lurpassade på Maya stup i kvarten.


 

Hon rullade sig i både sand och pinnmo och såg ut därefter.

ANNONS
Av Kicki Fredlund - Fredag 15 juni 10:19

Berra gjorde alldeles för mycket igår. Det är illa när viljan är större än förmågan.


När jag kom in efter en ny vända av grävning och rensning i rabatterna så låg Berra och sov och det gjorde han resten av gårdagen.


 

Jag fick äta min mat ensam. Lite tomatsoppa och purjolåda.

 

Jag hade några övervintrade purjolökar i landet, pyriga och små och dessutom angripna av nån sorts djur, men efter putsning och rensning så räckte det till liten ugnslåda.


Plötsligt när jag var i köket igår så hör jag ett himla liv på hundarna, då var det en kaja som flugit in genom altandörren och blivit jagad fram till ytterdörren, där Maya och Triss klämt ner den i ett hörn på tröskeln. Jag kunde släppa ut den stackars fågeln, medan hundarna var upprörda över vart deras byte tog vägen.


Vi hade en stor svärm skränande kajor i björken på vägen, som bråkade med skatorna, det var nog därifrån fågeln kommit. Det brukar inte finnas några kajor här, men inne i Hedemora vimlar det av dom.


Idag är Berra pigg igen som tur är.


Jag gick upp tidigt i morse och bakade bullar, det har varit tvärslut i frysen i flera dar. Nu finns det till 11-kaffet.Av Kicki Fredlund - Torsdag 14 juni 11:59

Igår kväll kom Cindy hit från Västerås och hämtade hem sin Pju.


Pju har ju ätit riktigt bra och ökat i vikt så nu hoppas jag att hon fortsätter så, även om konkurrensen med andra hundar utblir.


 

Kärt återseende så klart

 

Idag har jag varit ute och både grävt i rabatter och planterat så länge jag bara orkade. Trodde det skulle komma regn, för det var väldigt mörkt på himlen, men än har inget kommit.


Jag får gå ut igen nu när jag fått lite f.m-fika och vilat kroppen lite.


Berra har för första gången provat på att klippa den större gräsmattan. Han klipper framsidan sen ett par år tillbaka, men på baksidag har han inte klippt sen han blev sjuk 2011.


Han får lov att vila ofta och jag tog den backiga delen, men annars gick det riktigt bra.


Av Kicki Fredlund - Onsdag 13 juni 17:51

Vaccinationen gällde Triss och Maya, dom var lite olika i vaccinationsintervall, men nu blir det samma tider för båda.


Vägningen gällde Pju. Jag är helt nöjd med hennes viktökning, 3 hg på 8 dagar.


Nu får hon flytta hem till Cindy och hoppas att hon fortsätter att äta där.


På f.m var jag till tandhygienisten, jag hade väntat mig en större utgift, men med 600 kr i bidrag från försäkringskassan, så kostade det bara mig 240 kr.


När vi kom från Hedemora på e.m så kom ett trevligt besök i form av gamla träningskompisen Henrik, som tidigare bodde i Vikmanshyttan, men som flyttade till Malung samma år som vi flyttade hit. 


Vår tidigare granne, som nu håller på att flytta till Sunnansjö, var här i Vikmanshyttan då dom håller på att tömma sitt hus här. M ringde och frågade om jag ville ha kläder som hon inte skulle spara, självklart ville jag det.


 

Bl. a. dessa fina kavajer, som jag säkert kommer att använda på hundutställning.


Av Kicki Fredlund - Tisdag 12 juni 16:08

Trots en ganska sval f.m så blev det åter så varmt att man nästan storknar.


Jag har försökt att få lite uträttat i trädgården idag, men det känns mest som jag vimsar från det ena stället till det andra utan att det händer nånting.


Jag har grävt lite i torra rabatter. Planterat några småplantor i krukor. Vattnat där gårdagens regn inte kom åt. Jag tömde 10 mm ur regnmätaren. Det förslog ju inte mycket i torkan även om blommorna på altanen flöt i sina ytterkrukor.


Hundarna har varit med ute på tomten i omgångar. Dom busar med sina bollar tills dom är helt slut.


Pju, trots att hon är så vänlig och lättsam, så ÄGER hon sina föremål, boll eller pinne spelar ingen roll, nåde den som försöker ta den ifrån henne.


 

Jag skulle ta kort på Maya när hon låg utslagen i gräset och sov. Trots att jag smög upp köksfönstret för att fota, så nog vaknade hon upp.

 

 

Dom är så söta tillsammans och går så bra ihop Pju och Maya, även om Pju ser nästan lika sur ut som mamma Triss.

 

 

För Triss kan verkligen konsten att se helt ointresserad ut. Hon lyfter inte ens på ögonbrynet när jag pockar på hennes uppmärksamhet för att ta kort på henne.

 

  
Jag har satt några plantor, som jag inhandlade igår, i amplar idag. Dom ser inte så mycket ut för världen, men kommer nog att bättra på sig.

 

Idag blev det ingen promenad ivärmen.


 

Men igår gick jag en längre vända som avslutades på asfalt med kopplade hundar tillbaka till bilen.

 

Nu ska jag strax åka till brukshundklubben, där jag är tisdagsinstruktör i kväll. Jag missade ju att det egentligen var min tisdag förra veckan, men då var vi ju och parade Pju.

 

 

Av Kicki Fredlund - Måndag 11 juni 10:55

Igår var jag på utställning till Leksand med Maya. Jag åkte ensam, för Berra fick stanna hemma med Triss och Pju.


Det var bara 24 st frallor anmälda totalt, vet aldrig att jag ställt ut tidigare med så få, men det verkar ha varit ganska få på fler ställen.


Pju var anmäld, men jag vill inte ta med henne nu när hon är parad. Hon stannar här ett tag till nu när hon äter bra. Det ska bli intressant när jag ska väga henne på onsdag om det gett resultat på vågen.


 

Domare var Kurt Nilsson. Han tyckte att Maya skulle ha en tanke bredare huvud, men bara en tanke påpekade han. Däremot tyckte han tydligen att hon var väldigt bra vinklad, då det upprepas två gånger i kritiken   

 

 

Jag måste tyvärr hålla henne i ganska stramt i koppel för helst vill hon ner med trynet och nosa.

 

   

BIR blev Tobias Palmbergs egenuppfödda Frenchy Diamond Can You Control Me och BIM blev Håkan Hälls ryska import A'Vigdors Lunaire

 

Maya var ensam i championklassen, så den vinsten var ju "lättköpt", sen blev hon 4 bästa tik. Det var bara 4 som fått ck.  


Det blev oerhört varmt och kvalmigt ganska snart, 26 grader, så det var skönt att frallorna var klara redan 10.30


Jag drack mitt medhavda kaffe, sen åkte jag hem, efter att ha pratat med några goda vänner i andra ringar. Bl.a var Linda från Arkhyttan där med några av sina småhundar, och Gunnel, som inte varit i ringen än med Chippen som nu skulle ställas officiellt för första gången.


Det efterlängtade regnet kom under eftermiddagen tillsammans med några rejäla åskknallar


Inatt och idag har det fortsatt att regna. Sällan har man väl längtat så efter regn. Allt är ju snustorrt och skogsbränder har bekämpats dagligen, senaste veckan.


Av Kicki Fredlund - Lördag 9 juni 13:27

Det blir inga promenader i den här värmen, 26 grader idag.


Men ute ett tag med alla bollarna på tomten är ändå hundarna och badar i baljan på altanen med jämna mellanrum.


Jag fortsätter att plantera ut i krukor, men bara korta stunder, då det är alldeles för hett i solen.


       

Pju (Travarens Next Time) är lika bolltokig som mamma Triss.

 

Nu har jag packat in i bilen det mesta som ska med till Leksand i morgon. Berra blir hemma med Triss och Pju. Det är bara Maya som ska ställas ut. Jag tror att Pju också är anmäld, men hon får stanna hemma eftersom hon är parad.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ travarenskennel med Blogkeen
Följ travarenskennel med Bloglovin'

365 foton 2014

 

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se