Senaste inläggen

Av Kicki Fredlund - Tisdag 3 juli 17:49

Synd att man inte är en soldyrkare, då hade man ju fått sitt lystmäte så som den här sommaren börjat och verkar fortsätta.


27-28 grader varmt idag. Jobbigt och för varmt att orka göra så värst mycket i trädgården.


Men det är tacksamt att tvätta, jag har kört en maskin dagligen några dar och det torkar på nolltid.


 

Perfekt att hänga ute och få handukarna härligt kärva att torka sig på.

 

Mitt på dan åkte vi till Borlänge. Åt onyttig mat på MAX, sedan vi pratat bort en stund hos Kristina och Stig-Ove i Romme. Hundarna fick stanna hemma p.g.a värmen


Jag hade dragit upp en massa vintergröna, som jag tog med till Kristina, där finns gott om ytor som kan täckas med den snabbväxande marktäckaren.


 

Förutom träoljan, så köpte vi en ny grill, något mindre än den gamla. Den gamla tappade plötsligt ett sönderrostat ben när jag skulle flytta på den för att komma åt att skura och olja på altanen.

 

Vi köpte också en paviljong, som jag tittade på när vi var i Borlänge senast. Den ska sättas upp på altanen. Vi fick lämna kvar den, för den är för stor att få in i bilen (för långt paket), så jag måste hitta nån vänlig själ som kan köra hem den hit på en släpkärra. Vår förra bil hade drag, men inte den här nya.

 

När vi kom hem var det dags att se på fotboll på TV för Berra. Jag kunde väl inte undgå att ryckas med, trots att jag varken begriper eller är intresserad, Sverige gick till kvartsfinal efter vinsten med 1-0 mot Schweiz och det ska visst vara väldigt stort.ANNONS
Av Kicki Fredlund - Måndag 2 juli 15:34

Efter att ha oljat altanen tills både min rygg och oljan tog slut, har halva altanen kvar så det blir att köpa mer olja, så åkte jag till närmaste skogen hemmavid för att kolla tillgången på blåbär.


Bären var senare mogna här och det verkade även vara sämre tillgång.


Jag filmade Triss med mobilen, hon är helt knäpp när hon kommer ut på småstenig väg. Jy vassare stenar dessdå roligare har hon.


Man skulle kunna tro att det är nåt fel på henne, men nej då hon springer hur fint som helst i både trav och galopp när hon inte har grus eller småsten under tassarna. Vilket syns i slutet av filmsnutten när hon kommit på slät mark.


Hon är lika kittlig och sparkar med tassarna när jag torkar av dom då hon är blöt eller skitig.


Jag ber om ursäkt för att jag är en usel filmare. Jag borde lära mig redigering, för att ta bort onödiga bitar. Men nu är den så här. 

ANNONS
Av Kicki Fredlund - Söndag 1 juli 16:28

Jag åkte ensam med hundarna till spårningen idag. Berra var mkt. sämre i sin förkylning, han hade feber och en förskräcklig hosta som smärtar i bröstet, så han blev kvar i sängen.


Vi var 4 stycken som gick spår till varandra. Den här gången la vi alla ut ganska lika spår, helt osnitslat, ca 300 m med 5 apporter. Sen lottades spåren, ingen fick gå sitt eget spår, ingen fick heller följa med på nån annans spår. Vi gick alla iväg samtidigt och gick våra tilldelade spår som legat en dryg timme.


Sen redovisades apporterna och var och en fick berätta hur de uppfattat sina spår när vi kom tillbaka.


Angelikas Selma hade alla 5 pinnar med sig, det hade även lilla amerikanska coccern Doris.


Marianne var helt lyrisk, då det var första gången överhuvudtaget som hon vait ensam i skogen med hunden i ett totalt okänt spår. Nu fick hon lov att koncentrera sig på sin hund och inte vara så flamsig som hon kan vara (förlåt Marianne), när det ofta annars går på ganska lösa boliner.


Kerstins Queensi missade en apport, men tog sig till slutet.


Medan Maya var den som hade problem. Hon spårade bra till en början, tog två apporter, men efter drygt halva spåret så kom hon på villovägar och trots att hon inte gav sig utan verkligen försökte hitta spåret igen så gick det inte.


Hon blev dessutom väldigt trött och flåsig i värmen, jag borde haft vatten med mig i spåret.


Alla andra hade redan kommit tillbaka när jag gav upp med Maya.


Jag är faktiskt lite impad av henne att hon försatte att leta spår, backa tillbaka och prova igen gång på gång.


Vi satt sen ganska länge och pratade vid fikaplatsen innan alla utom jag och Marianne åkte.


Triss hade ju suttit i bilen hela tiden, liksom Mariannes hundar, så vi skulle gå på promenad.


Då bestämde jag mig för att inte fega med Triss längre, utan testa att även hon, inte bara Maya, skulle få gå med i Mariannes flock.


Hon har ju 5 hundar i sin flock.

 

Det gick alldeles utmärkt bra, Triss sa inte ett pip till nån av Mariannes hundar. Och dom är vana att gå i flock med vilken hund som helst, så dom ignorerade mina totalt.

 

(Nu Hillevi behöver jag ingen Håga Hage)


När jag kom hem lagade jag till en laxsida i ugnen, men den blev inte äten av. Jag var bara tvungen att laga till den för datumet hade gått ut. Köpte den för 45 kr/kg på ICA i veckan. 


Berra ville dessutom inte ha nån mat, så jag stekte bara ett par ägg till mig och lite sallad.Av Kicki Fredlund - Lördag 30 juni 17:35

I morse skurade jag klart sista biten av altanen och oljade trappen. Jag kom ihåg att köpa olja igår.


Sen ska resten oljas allt eftersom jag kommer åt och orkar. Måste ju flytta om allting igen.


Såg en snygg paviljong i nån av affärerna som jag var inne på i går i Borlänge. Skulle vilja sätta upp en sådan på en del av altanen, men nu minns jag inte ens i vilken affär den fanns.


Idag var vi äntligen och pussade på Helenas lilla valp Viva.


 

Jag var ju med när lilla tuffa Viva kom till världen på Strömsholm 25 maj.

 

 

Så liten är hon inte längre. En självständig och cool liten tjej som hunnit bli 5 veckor.

 

 

Smakade fint med lite mat ute på gräsmattan.

 

 

Sen skönt att få vila lite inne.

 

 

Vi bjöds på gofika, Helena hade bakat för vår skull på morgonen.

 

 

Helena har så många fina blommor runt om på sin inglasade uteplats.

 

 

Jag fick en present, som tack för att jag följt med till Strömsholm när Pyssla valpade. Men lurad blev hon av försäljaren som sa att det var en fransk bulldogg, trots att det var en mops. Men den är så söt ändå.

 

Sen vi varit hos Helena så åkte vi till skogen med hundarna. Jag plockade lite blåbär, så pass attå jag har till frukosten ett par dar i.a.f

 

 Triss minns hur man äter blåbär och hjälpte till med plockandet på sitt vis.

Av Kicki Fredlund - Fredag 29 juni 20:26

Vi kom iväg till Borlänge till slut. Först skurade jag lite till på altanen och ringde arga samtal till Canal Digital.


Hundarna fick en liten kort promenad i Tjärnan på väg in till Borlänge.


Sen var jag in på en himla massa affärer, Ö&B, Rusta, Jysk, IKEA, för att köpa nytt parasoll (bara ett mindre) att ha på altanen. Men det var attan vad det var svårt att hitta nåt, slut överallt, men hittade ett till slut.

Köpte olja till altanen också. Om den blir rengjord klar nån gång.


Vi var även till Kupolen, Berra köpte sig ett par ECCO gympadojor, han har länge velat köpa ett par "riktiga" och sköna.


 

Vi åt på IKEA.

 

På hemvägen blev det en ny promenad i Tjärnan med hundarna.

     

Dom sprang länge med en pinne, det var ett tag sen sist, det har nog varit för varmt för såna aktiviteter, men idag var det bara runt 18 grader.

 

 

Jag hittade årets första blåbär, stora var dom inte, men ändå.

 

Nu är det dags att börja plocka blåbär till morgonfilen. Det har ju varit slut på den varan i frysen i ett par månader.

 

Av Kicki Fredlund - Fredag 29 juni 19:45

Vi åkte till Borlänge mitt på dan.


Vi skulle åkt tidigare, men jag var tvungen att ringa ett par arga samtal till Canal Digital innan vi kunde åka. Det tog en dryg timme extra med all väntetid i telefon.


Varför Canal Digital nu igen då?


Som jag skrivit om tidigare, så hade dom missat att ändra mitt abonnemang förra månaden från 359 kr till 229 kr för baspaketet, men det skulle ju ändras nu till 1 juli (en månad för sent men ok då). Dessutom skulle nya avgiften från juli bli 115 kr i 12 månader framåt.


Döm om min förvåning och förbannelse när jag på min sida på Canal Digital, ser att fakturan för juli är på 379 kr, t.o.m 20 kr mer än tidigare. 


Ringer alltså och är förbannad, varvid kvinnan på faktureringsavdelningen säger att fakturan redan är skriven, men att inga pengar kommer att dras idag (29/6) från mitt konto (autogiro).


Men när jag sen går ut på banken och kollar så ser jag att dom visst har dragit pengar för juli månad 379 kr i.s.f 115 kr.


Ilsken som ett bi ringer jag igen, får sitta i telefonkö i 20 minuter och hinner bli än mer förbannad, får naturligtvis inte tag i samma kvinna, utan måste dra hela storyn igen för en ny.


Hon fattade inte hur det hade kunnat bli så, men  på min begäran att pengarna omedelbart skulle återföras till mitt konto, så sa hon att det var ingenting som hon kunde göra. Jag skulle i stället få pengarna krediterade till nästa faktura och mitt abonnemang skulle löpa från 1 augusti i stället.


Men va fan, ska jag ligga ute med deras pengar?


"Aldrig i livet" sa jag, jag är redan blåst på en månad eller två på grund av klantig försäljare. "Mitt nya abonnemang ska gälla som utlovat från 1 juli!! Och jag ska ha skriftligt på det"


Till slut fick jag diktera vad hon skulle skriva till abonnemangsavdelningen och hon läste upp det så jag fick godkänna.


Nu återstår att se om jag får nån skriftlig bekräftelse på det utlovade abonnemanget.


Blir man trött eller blir man trött?

Av Kicki Fredlund - Torsdag 28 juni 12:23

Medan Berra fått gå till sängs igen efter en natt med våldsamt hostande, han blev alltså smittad av Felix när han var här, så har jag fortsatt ute på altanen med skurandet.


Det är otroligt varmt ute, 22 grader halv 8 i morse och 28 grader kl 12. Det blåser som sjutton, tack för det annars hade jag inte kunnat vara ute på altanen.


 

Jag har tagit upp krukan med gurkplantorna från växthuset till altanens lilla växthus De växer så dåligt, får se om jag kan få nån fart på dom .


 

Till slut börjar dahliorna (de övervintrade knölarna) blomma, men nån större fart är det inte på dom heller.

 

 

Jag får flytta undan sakerna allt eftersom jag skurar. Det tar sin modiga tid, först med långborste och alg/mögeltvätt, sen med högtryckstvätten. Jag får dessvärre ont i axlarna, annars hade jag väl fixat det på en och samma dag.

 

Jag har just lyssnat klart på en riktigt bra bok "Liv eller död" av Michael Robotham. Den var uppdelad i 5 delar, undrar varför. Varje del ca 3 timmar lång.


Jag har åter haft en jävla natt då jag inte kunnat sova. Jag tror inte att det bara berodde på att jag hade sån värk i benet och värmen (det var 20 grader varmt ute kl 22).


Nu börjar jag fundera på om fullmånen har nån inverkan, jag vet ju att det finns människor som har problem med sömnen runt fullmåne, men har aldrig trott att det verkligen kan vara en orsak, men nu börjar jag faktiskt undra.


Av Kicki Fredlund - Onsdag 27 juni 10:00

Idag är det tänkt att jag äntligen ska börja skura altanen. Det är förenat med ett stort motstånd innan jag kommer igång. Jag tar det i omgångar för att skona ryggen.


 

Det är otroligt så missfärgat altangolvet blir av alger och annat nedfall från luften, men nu är grejerna på plats i.a.f. 

 

 

Berra får ta sig an plaststolarna.Tyvärr går det inte att få dom helt rena, då även dom blir väldigt missfärgade med tiden. Men eftersom dom bara står uppstaplade som reservstolar så gör inte det så mycket.

 

 

"Varför får inte jag vara med och skura altanen?" undrar Maya

 

  Mamma Triss bjuder in till lek, vilket hon gör ofta.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ travarenskennel med Blogkeen
Följ travarenskennel med Bloglovin'

365 foton 2014

 

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se