Senaste inläggen

Av Kicki Fredlund - Måndag 28 maj 13:12

Det var lite svalare i morse, så jag kunde måla en omgång till innan det blev för varmt.


Lagade ett par stolar, har två kvar, sen kan jag börja måla dom klart (nu är dom bara grundmålade).


 

Nån gång ska väl det här också bli klart.

 

 

Berra skurade entrén. Det fick bli en bild i motljus.

 

Jag har just klippt gräset på baksidan, Berra klippte framsidan. Nu ska jag gå och duscha, för det är då attan vad svettigt det blir.


Senare blir det varma svampmackor, vi fortsätter att äta svamp i nån form minst en gång i veckan. Jag har tänkt att svampförrådet i frysarna ska minska nån gång.

ANNONS
Av Kicki Fredlund - Söndag 27 maj 20:20

Igår åkte vi ju till Järbo och grattade yngsta barnbarnet Ville som fyllde 9 år (men egentligen var det idag den 27:e som han fyllde).
Ville fick en drönare av oss och den pusslade han ihop på några få minuter.

   

 Men sen gick det nog inte mer än 5 minuter så försvann drönaren över taken.

 

Ville var så besviken, men sen gav han sig ut och letade efter drönaren och hittade den bland ormbunkar hos en ganne längre bort.


  

En som också haft födelsedag är svärdotter Katinka, som fyllde den 25 maj.

Den här bilden har jag "lånat" från Katinkas instagram, hon har vårt senaste barnbarnsbarn, hennes bonusbarnbarn i famnen.


 

Mera födelsedagar och fler "lånade" bilder. Emelie, vårt första barnbarn (av 9) fyllde 30 år igår.

 

Idag har jag varit i skogen många timmar med min valpkurs.


 

Små hundar i skogen. Här har Leia funnit sin husse.

 

   

En pytteliten chihuahua kan också ta sig fram i spåret.

 

Eftermiddagen avslutades med att titta på Elitloppet på TV, där första avdelning blev otroligt dramatisk, för att inte säga kaotisk, med en massa strul både före och under loppet. 


I finalen segrade den italienska hästen Ringostarr Treb med tyske kusken Willhelm Paal.


Sen tittade jag på en gripande och fin minesgudstjäst för LillBabs.


ANNONS
Av Kicki Fredlund - Söndag 27 maj 08:41

Jag var i valet och kvalet om vi verkligen skulle åka till Gimo i går i den rådande värmen som är nu.


Trött var jag dessutom efter vaknatten innan, men jag beslutade mig för att vi ändå skulle åka, det är ju också trevligt att träffa hundfolk som man inte träffat på länge.


Så kl 6 rullade vi iväg med packad bil.


Nu fick jag för första gången testa autopiloten (farthållaren) när jag började få ont i högra benet. Det fungerade, så det blev en enkel resa trots 20 mil i ett svep.


Även i Gimo var det tryckande hett och Triss (som inte skulle ställas ut) fick ha ett ständigt kallvattenkylt täcke på sig.


 

Mayas lillebror Nalle (Travarens Nahar) vann championklassen, sen blev han Bästa hane och fick Nordic Show Cert.

 

I en jättestor öppenklass tikar (18 st anmälda) gick Pew (Travarens Next Time) sist. Carina hann visa henne i första visningen, men sen hann hon inte komma tillbaka till ringen, för hon hade sina andra raser att visa i två andra ringar, som dessutom låg långt ifrån frallaringen.


Jag var tvungen att sticka iväg och rasta Maya, hon skulle ju in i ringen efter Pew, hon hade inte gjort ifrån sig, trots ett par vändor tidigare.


Höll på att missa att jag skulle in i ringen med Pew.


 

Den här gången fick Pew nöja sig med VG, då domaren Robi Hübenthal tyckte att hon var för smal.
Trist att hon är så dålig på att äta.

 

 

Maya ville som vanligt ner i gräset med nosen, så jag var ganska burdus mot henne med att hålla hennes huvud uppe med kopplets hjälp. Hon lyckades ändå vinna championklassen, men vi var bara tre st så jag hade inga större förhoppningar om topplacering i bästa tikklass.

 

 

 

 

Jag hade absolut inte räknat med att hon skulle kunna vinna Bästa Tikklassen. Men det gjorde hon och fick ett Nordic Show Cert. Jag fick grattiskram av Tobias vars tik Frenchy Diamonds Can You Control Me blev tvåa tog sitt sista Cert och blev därmed Champion.

 

 

Vilket storslam! Nalle BIR och Maya BIM. Det var faktiskt andra gången det hände att det möttes som bästa hane och bästa tik. För två år sen i Österbybruk blev Maya BIR och Nalle BIM. 

Ganska knapphändig kritik, men placeringen var ju huvudsaken.  

 

Dagen var inte slut med detta, för vi åkte hem via Gävle och till Järbo för att gratta Ville, som i.o.f.s fyller idag, 9 år.

 

Men det får jag ta i ett senare inlägg, nu ska jag åka och ha valpkurs, idag ska vi till skogen och dom ska få testa att spåra.

Av Kicki Fredlund - Fredag 25 maj 16:48

Jag hade lovat att följa med Helena om hon behövde åka till veterinär med sin tik Pyssla som skulle valpa. Tiden gick ut i går (63 dygn)


Helena ringde kl 24 hon skulle till Strömsholm då tiken inte verkade komma igång. Falun har bara öppet till kl 21 (dålig stil av ett så stort djursjukhus).


Hon hämtade mig här hemma strax efter kl 24.


Vi är på plats strax efter kl 02. Pyssla är röntgad och det visade sig bara vara en valp, den låg dessutom

långt fram än, så det skulle nog dröja ett tag innan den flyttat sig färdigt för utdrivning.

Det blev många promenader under natten för att stressa på valpningen lite.    

Vid 4-tiden börjar solen ta sig upp.

Pyssla har fått kalkdropp, nattpersonalen är utbytt mot dagdito. Alla jättegulliga och hjälpsamma. Valpens "framskridande" kollades ofta.

Äntligen har en veterinär kunnat greppa valpen och hjälpa den till världen. Hans första ord var väl inte så lämpliga att höra för en superstressad hundägare. "Jag blir förvånad om den här valpen klarar sig efter den här tuffa födseln".

 

Men jag såg på en gång att det var en ovanligt livsduglig valp, som pep och gapade med munnen formad efter mat.

   

Pyssla får hälsa sin dotter välkommen till världen.

 

Mindre än 5 minuter efter födseln har sköterskan sugit slem ur svalget och kollat att det inte förelåg nån gomspalt. Vi har gnuggat den lite torr och valpen har hittat sin spene som den förser sig ivrigt ifrån. 

 

När vi åkte hem nån timme senare så hade valpen ätit sig trind som en trumma om magen, sen sov hon i en filt i mitt knä tills Helena släppte av mig här hemma vid 12-tiden.


Då var jag så trött att ögonen gick i kors, men det blev bara 30 minuters sömn. Jag hade nog behövt mer, för det kommer bli dåligt av den varan den här natten, då vi ska upp i gryningen i morgon för att åka på utställning, jag gruvar mig lite p.g.a värmen, här är det 28 grader idag och det ska väl bli lika varmt i morgon.


Av Kicki Fredlund - Torsdag 24 maj 17:24

Som vi har väntat, men nu äntligen efter 4 månaders väntan har Puw (Travarens Next Time) börjat löpa.


Det var 10 månader sen senaste löpet. Jag hade ju hoppats på vårvalpar, men nu får vi sikta in oss på hösvalpar i stället om det går som det ska.


 

Puw, eller Pju, jag har aldrig kommit på hur hennes namn egentligen ska stavas.

 

Det blev i allafall löp innan hon fyllde 3 år, vilket hon gör 30 maj.


Idag har vi köat på ICA i Hedemora. Jag har aldrig sett såå mycket folk i en affär tidigare. Dom hade massor av extrapriser som var värda namnet. Bl.a en karta med 24 ägg för 10 kr.


Utanför bjöds på grillad flintastek med potatissallad i polarbröd. Inne i butiken kaffe med glasstårta.


Trots att jag bakar själv så kunde jag inte motstå att köpa deras jättestora kanelbullar för 3 kr/st (ord. pris 8.90/st


Men det tog evigheters evigheter, först att hitta en parkeringsplats på den absolut knökfulla parkeringen (folk parkerade utefter vägen också). Sen att komma fram till kassan, när köerna till de 5 kassorna gick så långt bak man kunde gå utan att hamna inne hos personalen i chark/delikatessdisken.


På f.m hann jag måla lite innan det blev för varmt. När vi kom hem från Hedemora var det 39 grader på altanen, så det var bara att hålla sig inne.


Berra har tvättat snickerierna på bron vid entrén.


Nu har jag nyss badat hundarna, jag blev förvånad att dom var så skitiga, men dom har väl rullat i jorden under syrenerna.


På lördag är det dags för utställning (Maya), då vi ska åka till Gimo, det blir den första längre körningen jag gör på ett par år (19 mil) får se hur benet klarar det. Jag har i.a.f farthållare på nya bilen, så jag kan vila benet ibland.


Av Kicki Fredlund - Tisdag 22 maj 20:32

Jag fick ju remiss till höftröntgen när jag var på VC förra veckan.


På Avesta lasarett har de drive in röntgen tisdag, onsdag och torsdagar, så jag åkte dit idag.


Var väl  beredd på att det kunde bli väntan, eftersom det inte fanns nån tidsbeställning.


Kom dit 12.55 åkte därifrån 10 minuter senare, röntgad och klar! Jag hann bara anmäla mig så blev jag hämtat till röntgen direkt.


Tänkte passa  att hälsa på Elga när vi ändå var på lasarettet, trots att besökstiden inte började förrän kl 14, men Elga hade flyttats till Hedemora på ett korttidsboende för några dagar sen.


   

Vi åt lunch i Avesta. I brist på raggmunk, som Berra hoppats på så blev det bruna bönor, som också är en favorit, medan jag tog löksås till fläsket.

 

Det var lite marigt att hitta platsen dit Elga flyttat, det var faktiskt samma byggnad som VC. Jag hade ingen aning om att det fanns så mycket ytrymmen och påbyggnader där. 


Att Elga blev glad åt besöket var helt klart, trots att hon fortfarande saknar talet. Men det kändes så sorgligt att hon ligger där ensam på ett rum med bara en TV till sällskap.


Jag var in till Järnhandeln och köpte skruvar för att kunna laga trädgårsstolarna, vars ribbor har släppt både här och där. Var också till snickaren och hämtade några nya ribbor som han gjort efter måttbeställning.


Hämtade hundarna, som varit kvar hemma medan vi var till Avesta, och åkte till skogen och gick en varm och svettig promenad. Det är ganska otroligt att vi fortfarande har denna värme, runt 25 grader.


 

Triss hann knappt komma innanför dörren, när vi kom från skogen, förrän hon sprang ut på altanen för att svalka sig.

 

 

Maya brukar mest stå mot kanten och dricka vatten, men nu gick hon också i baljan.

 

Jag har grundmålat en sönderplockad hylla idag, den ska sen målas vit, liksom stolarna, som nu äntligen är färdigskrapade. Ska olja dom i morgon innan jag kan börja måla dom.


Usch vilken tid det tar, ryggen protesterar mest hela tiden, trots att jag försöker hålla till på en vettig arbetshöjd.

 

 

Av Kicki Fredlund - Måndag 21 maj 09:58

Veckorna går så fort, nu är det måndag igen.


Jag började tidigt ute på altanen, innan det blir för varmt, för det verkar bli en ny solvarm dag idag också.


   

Det tar en himla tid med stolarna. Har inte kommit fram till målning än, men har skura de gamla mörka möblena och ska olja klart när de torkat.

 

 

Jag vågar inte plantera ut de små plantorna i krukor och rabatter än. Det kan trots allt fortfarande komma nån frostnatt.

 

 

Jordgubbar är inte så noga för mig (hallon är godare), men i helgen köpte jag ändå en liter som kom från Belgien, dom var helt OK.

 

När jag åkte hem häromdagen, så hade jag en bil framför mig med en hund som hängde ut genom fönstret, den sträckte ut sig långt och skällde på mötande bilar.


 

Här är då nån som inte bryr sig om sin hunds eller annans säkerhet. Vad händer vid en kraftig inbromsning?     

Av Kicki Fredlund - Söndag 20 maj 16:39

Idag var vi ett litet tappert gäng som var och spårade.


Ylwa, som inte längre har någon hund, la ett spår till Mariannes Doris. Jag la också ett spår om vi skulle behöva ett extra och Angelika la ett till Maya.


Det blåste kraftigt och var knastertorrt i skogen, dessutom så enormt mycket frömjöl så man var helt gul om skor och på benen och hundarna fick pudrade nosar.


Men nu kommer orsaken till rubriken. Anna och Jocke var ut till spårmarkerna kl 20 i går kväll och la 4 st spår.


 

Mariannes Zillen var först ut att prova på ett spår som legat i 15 timmar!

 

 

Utan några som helst svårigheter pinnade hon iväg i spåret och blir här belönad för hittad apport.

 

 

Jo då, det liggen en apport här också, men den fick nästan grävas fram ur en grop.

 

     

Medan vi satt och fikade så kom en mindre karavan med islandshästar och passerade.

 

 

Maya fick gå ett normalt spår som hade legat ett par timmar. Men hon hade det jobbigt, för nu hade det blivit +27 grader. Hon var riktigt trött och flåsig när hon till slut kommer till den gömda handsken. 

 

 

Snustorrt i marken och nästan 17 timmar gammalt spår. Det blev inte enkelt för Penny och hon tog god tid på sig för att lösa uppgiften. Det blev några missade apporter, men runt kom hon utan annan mänsklig hjälp än att vänta ut henne vid besvärligheterna.

 

 

 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ travarenskennel med Blogkeen
Följ travarenskennel med Bloglovin'

365 foton 2014

 

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se