Direktlänk till inlägg 5 december 2014
Jag bakade saffransbröd på f.m Jag tittade på Godkväll för ett tag sen, där bakades saffransbullar och dom såg så goda ut.
Vanligtvis gör jag saffransbrödet precis lika som vetebröd, men med en burk kesella, och saffran förståss.
Men den här gången gjorde jag det helt efter det receptet som dom använde sig av på TVn. Bl.a med smör i.s.f margarin, som dessutom rumsvarmt skulle tillsättas i degen mot slutet.
Bullarna skulle gräddas i 10 min. i 200-225 grader. Jag brukar ha 250 grader och ca 7-8 minuter.
Det blev mandelmassefyllda bullar, flätor och vanliga lussekatter. Dom ser helt ok ut, men dom blev torra och inte så mycket saffranssmak heller.
Jag gjorde dessutom tredubbel sats, för ursprungsreceptet var bara på 3 dl mjölk. Men bullarna med fyllningen var ganska bra och goda.
Nu till något helt annat. I morgon startar Dialog In på V75 i Sundsvall. Det ska bli så spännande att se hur han står sig i den tuffa konkurrensen. Dessutom kan vi ju se loppet på TV
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
|||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 |
30 | 31 | |||||||
|