Direktlänk till inlägg 29 november 2021

Grattat en gammal vän.

Av Kicki Fredlund - 29 november 2021 15:24

Idag kom jag på att en av mina äldsta vänner fyller 80 år.


Vi har inte träffats på många år p.g.a hennes ohälsa. Inte heller pratat med varandra på flera år.


Jag visste att hon numera bor på ett boende, men inte var i Stockholm.


Fick kontakt med en av hennes två döttrar via FB och fick reda på att Ingrid både lever och är klar i skallen, trots en ytterst dålig kropp. Jag fick hennes telefonnummer.


Så idag har jag ringt. Det blev mycket nostalgi. Jag visste inte att jag haft så stort inflytande på henne under skoltiden. Men hon talade om att jag hjälpt henne att förbättra det ganska dåliga självförtroendet hon hade.


Hon var längst av alla i klassen och retades ofta för sin längd. Jag vet att jag försvarade henne mer än en gång mot pojkarna som var dumma, ibland t.o.m handgripligen.


Hennes historia är så olik min. Vi bodde nästan grannar när jag var barn, men började umgås när hon började i min klass (4:an eller 5:an).


Ingrid var/är ju två år äldre än jag. Hon hade gått i privatskola och fick gå om ett år, medan jag börjat skolan när jag var 6, därav åldersskillnaden.


Dessutom var hon väldigt strängt hållen av sina föräldrar och jag minns hur hon hade sina stallkläder gömda hemma hos mig, där hon bytte om när vi skulle till Solvalla. 


Till skillnad mot mig, som tidigt fick lära mig att ta hand om mig själv, och även mina syskon. 


Jag var bara 10 år när mamma blev änka, Ingrid kom ihåg den dagen att jag kommit till skolan och gråtit. Det mindes inte jag.


 

Jag hittade en bild på Ingrid och hästen Tornado från 1958. Kvaliteten är ju inte den bästa på det svartvita fotot som jag skannat från ett gammalt fotoalbum.

 

den här tiden (jag var 14 år) så hade jag ju redan sällskap med Berra, så det var väl lite konkurrens om vem man skulle träffa efter skoldagens slut. Det var ju dessutom vårt sista skolår, när vi gick ut 8:an 1958.



 
 
Ingrid

Ingrid

29 november 2021 22:40

Så roligt att du fick återuppta kontakten med din gamla skolkamrat, för ni verkar ju ha betytt en hel del för varandra och vilket fint kort av Ingrid och hästen.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Kicki Fredlund

30 november 2021 09:56

Ja, av en händelse kom jag på att hon fyllde år igår.
Vi har hållit kontakten genom åren och hälsat på hos varandra, men sen vi flyttade till Vikmanshyttan så har det bara blivit per telefon.
Ingrid var väldigt vacker, hon jämfördes ibland med Sofia Loren.
Idag bakar jag bullar, äntligen.
Kram

 
paula

paula

30 november 2021 20:55

Tänk så trevligt att upptäcka att din gamla väninna och skolkamrat levde och var nåbar genom döttrarna. Förstår att det blev en nostalgisk stund, och att du inte ångrar att du gav dig sjutton på att hitta henne. Jag minns inte födelsedagen på någon av mina barndomsvänner, har fullt upp att hålla koll på familjens födelsedagar! Kram

http://paulaz.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards