Idag kokar jag syltade trattisar. Receptet kommer här. Jättegott till kötträtter.
5 l trattkantareller, förväll dom i eget spad tills det bara återstår en aning vätska, häll ev. av när det blivit för mkt vätska, så går det fortare.
Koka upp en lag:
1 l vatten
2,5 dl ättikssprit (12%)
1 kg strösocker
½ tsk nejlikor (jag knyter in dom i en tygbit för att kunna ta bort den sen)
Häll lagen över svampen
Koka 2 timmar eller mer tills det är en lagom simmig konstistent, inte för blöt, men inte helt torrt.
Häll upp på varma burkar
Ann-Marie
20 oktober 2017 12:16
Skyltade trattisar gjorde jag ett år för länge sedan. Det blev gott men det var väl det året vi också förstod att mannen inte tålde trattkantareller, så det blev bara den gången.
Trevlig helg/Ann-Marie
Kicki Fredlund
20 oktober 2017 22:17
Synd att mannen inte tålde det, för det är himla gott till kött. Dom kokar ju dessutom väldigt länge, så man kan inte skylla på att de inte är genomfärdiga.
Trevlig helg till dig också Ann-Marie
Hillevi
20 oktober 2017 20:06
Syltade trattkantareller har jag aldrig gjort men det var en ständig julklapp av en granne från förr. Gott.
Kicki Fredlund
20 oktober 2017 22:14
Ganska typisk present att ge bort till nån som redan "har allt". Har gjort så själv också.
Kicki Fredlund
20 oktober 2017 22:12
Håller sig LÄNGE! Jag har haft öppnad i kylen ett år.
Oöppnade behöver inte stå kallt, håller flera år.
Så klart att du ska testa, i år som det är så mycket trattisar.