Direktlänk till inlägg 19 oktober 2014

Seminarium

Av Kicki Fredlund - 19 oktober 2014 12:07

Igår åkte jag till Åkers Styckebruk för att vara med på ett seminarium som Frallaklubben anordnat. Jag hade för flera månader sen blivit tillfrågad om att komma och ta med mig Triss, då domaren Dan Eriksson gärna ville ha henne med.


Jag hade inte tänkt åka annars. Jag har ju gått flera anatomikurser för Moa Persson (det är även hon som varit Dans mentor), men det var ju smickrande att han ville ha med Triss, och flera övertalade mig att åka.
 

Jag var, tack o lov, bättre i ryggen, hade sovit hyfsat bra när jag gick upp 4.45 på morgonen. Dessvärre var det 2 minusgrader då, så lite rädd för att det skulle vara frosthalka var jag.

Kvart i 6 kom Maria Jonsson, som åtagit sig att köra min bil, så jag slapp den biten. (Med njurbälte på klarade jag ruyggen riktigt bra).


I Fagersta (det blev en liten omväg på ett par mil) hämtade vi upp Jahanna Nyroos kl 6,45, en ny bekantskap för mig. Hon hade sin lilla valp med sig, den satt som ett lyse i baksätet i Johannas knä, med hundbälte på.


Frukost i form av smörgås, pålägg och kaffe eller te, stod framdukat när vi kom.


Triss fick sitta kvar i bilen, vilket var det bästa för henne, för då slapp hon sitta i bur bland andra hundar, nåt som hon verkligen inte gillar.


Förmiddagen lyssnade vi på Dan E, som gick igenom fel och förtjänster på den franska bulldoggen och vad vi som uppfödare och rasklubb har att tänka på för fortsatt avel. Intressanta vinklingar, men som också visade mycket av hans personliga åsikter. (Men domare dömer ju efter eget skön, även om han måste hålla sig till rasstandarden). 


 

Det var lite kyligt i lokalen till en början, så många satt med ytterkläderna på, jag hade bara mobilen att tillgå, så det blev inte så värst mycket fotograferat.


Efter lunch fick vi en dryg timme på oss att skriva omdömen på 10 hundar. Vi blev indelade i 10 grupper med 4-5 st i varje. Dom 10 hundarna som skulle gås igenom var placerade på olika "stationer".


Det hamnade så att jag kom i  grupp nr 2, medan Triss blev stationerad vid bord nr 4, vilket var jättebra, för en kille (förlåt att jag inte vet namnet) erbjöd sig att ta hand om Triss och visa henne, det gjorde att många inte hade en aning om vilken hund det var.


Det var många olika typer på frallor, som vi hade att gå igenom, med varierande åldrar mellan 10 månader och 8 år.


Tyvärr var tiden lite knapp, så man fick stressa på slutet för att hinna med alla.


Dagens sista timme gick åt att domaren gick igenom varje hund, sen han först förhört sig om vad grupperna kommit fram till. Som vanligt i såna här sammanhang, är det allt för många som inte "vågar" göra sin röst hörd. Det blir bara samma fåtal som yttrar sig hela tiden.


När alla lovord över Triss var sagda så avsluta Dan med att säga att hon skulle bli champion i vilket land som helst för en raskunnig domare.


Det känns fortfarande lite svårt att ta in att jag faktiskt är uppfödare till denna pärla. Jag som då hade så lite kunskap om rasen, som faktiskt var helt ny för mig. Men förhoppningsvis har jag lärt mig en del under de 6 år som gått sen Triss' mamma Skorpan (Qrissy's Rhea) kom in i vårt liv


Visst har jag fött upp både hästar och hundar (läs boxer) tidigare och vet att man ska försöka tänka "para det bästa med det bästa och hoppas på det bästa". Men avel är alltid en form av lotteri, för det är så mycket slumpen som styr i slutändan.


 
 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

19 oktober 2014 13:48

Ja inte hade jag heller anat hur mycket du skulle springa på utställningar och vinna priser sen du tog dig an en ny ras. Men det är ju enormt sporrande o roligt när du lyckats så bra, annars är det väl mer regel än undantag att man lyckas få tag på ett måndagsexemplar
Kramen

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

19 oktober 2014 16:09

Nä, det var en högoddsare att jag skulle bli en "vänstervarvare", men det är en ganska bra övergång från travet faktiskt. Men fasen så mycket dyrare, eftersom det inte finns några prispengar.
Kramen

 
Linda H

Linda H

19 oktober 2014 14:52

Kul att det gick så bra på seminaret, tyvärr hade jag inte möjlighet att åka. Triss är väl värt all beröm så vacker som hon är!

Mvh Linda

http://wwww.energicas.se

Kicki Fredlund

19 oktober 2014 16:07

Tack Linda!

 
Birgitta

Birgitta

19 oktober 2014 17:27

Vad roligt att du kunde åka, klart du ska vara stolt över Trissen <3 det är jag också, hon är en liten pärla, pappa Caesar och jag hejar på och håller alla tummar vi kan när ni åker till Norge :-)
Kram på er alla

http://www.vanersborgsdockmuseum.se

Kicki Fredlund

20 oktober 2014 10:50

Ja, vi har väl alla inblandade rätt att vara stolta över det resultatet.
Nu hoppas jag att jag ska bli bra i ryggen till vi ska till Norge, annars kommer jag inte klara körningen (dryga 80 mil t.o.r.)
Kram

 
Ingrid

Ingrid

19 oktober 2014 19:15

Så roligt det måste vara att ha lyckats få en så fin hund som Triss. Jag förstår att du är glad och stolt över henne.
Hoppas att din rygg snart blir bättre!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

20 oktober 2014 10:47

Dessvärre är ryggen helt paj för tillfället, både nacke, bröstrygg och länd. Måste vänta till onsdag då jag har tid hos sjukgymnast.
Visst är det härligt att ha Triss, även om hon bara är en vacker Bimbo.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Tisdag 7 maj 13:26

Idag hade vi tid för corona-vaccineringen. Nu är det bara att vänta och se hur sjuk jag blir den här gången av vaccinet.   Var in på granngården och köpte hundmat, sen även in på ICA och kompetteringshandlade lite.     Vårt 11-kaffe intogs...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 2 maj 09:36

Äntligen har vi hämtat oss från vinterkräksjukan, som påverkat oss en hel vecka med illamånde och matthet.   Berra kunde åter åka i morse till sin dagverksamhet.   Maya gillar inte valparna, men kan i.a.f. vara ute tillsammans med dem.  ...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 1 maj 12:56

Första maj idag och äntligen lite vårvärme. Den kom igår på valborg, vi får väl se hur länge vi får behålla värmen.     Valparna kunde vara mycket ute på altanen. Gammelmoster Maya inte så imponerad av de små.     De fick även vara ute...

Av Kicki Fredlund - Måndag 29 april 16:33

Idag hade jag tid med valparna hos veterinären för besiktning, chipmärkning och vaccinering.     Quick Pay väntar på veterinären.     Dags för den otäcka sprutan med microchipet.   Allt var som det skulle och testiklarna på plats, ...

Av Kicki Fredlund - Söndag 28 april 08:55

Den här vinterkräksjukan vill inte släppa sitt grepp. Trots att magen är bra och att jag inte kräks längre, så mår jag rysligt illa.   Efter att ha haft "sjögång" i sängen i natt p.g.a. illamående, så var det bara att ställa in resan till Västerå...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards