Direktlänk till inlägg 1 oktober 2014

Burr så kallt!

Av Kicki Fredlund - 1 oktober 2014 07:47

Gårdagen var åter en skön solig höstdag. Den här gången åkte vi till skogarna i våra gamla hemtrakter i Stora Skedvi.


Tanken var att se om det fanns rödgul trumpetsvamp, jo då, en del fanns det men inga mängder.


Jag lyckades gå bort mig trots att jag borde vetat exakt var jag var, men det var kalhugget på nya ställen och att plötsligt komma ur skogen och bara se kalhyggen åt alla håll var väldigt förvirrande.


Med lite tur hittade jag till slut åt rätt håll, men jag hade precis lika gärna kunnat gå åt fel håll, men när jag plötsligt såg en stor djup håla, delvis vattenfylld, så visste jag precis var jag var, trots att det inte fanns ett enda träd omkring mig.


Vi hann också titta in till våra gamla vänner Ernst o Ruth, där hamnade vi mitt i bullbaket och blev bjudna på fika med nybakat ute på den soliga och varma uteplatsen.


Sen blev det bråttom när vi kom hem, för jag fick stoppa snuskiga Triss i badkaret, hon stank av rutten svamp som hon rullat sig i, innan jag skulle iväg till brukshundklubben.


Det var min tur att vara instruktör på tisdagsträningen. Men fy sjutton så kallt det blev, graderna sjönk i takt med solen, jag höll på att frysa fingrarna av mig när jag höll i pistolen. Det är skott vid platsliggningen och budföringen.


Ann-Cristin bjöd på tårta efter träningen, en trevlig vana i klubben att den som blivit uppflyttad bjuder på tårta.

Med sin fina labbe Izo (Mandylike's Wisard) hade hon nu erövrat LPIII.

Vi var 10 st som lät sig väl smaka av tårtan.


När jag kom hem såg jag att det bara var +2 grader, burr!


 
 
Ingrid

Ingrid

1 oktober 2014 13:36

Frosten lurar bakom hörnet. Här hade vi bara +3 igår kväll när jag gick och la mig, men dahliorna klarade sig i alla fall.
Jag hörde Eva Fröhling igår när hon berättade om sin traumatiska barndom. Varenda helg släpades hon och hela familjen iväg ut i skogen för att plocka svamp och de gick alltid vilse. Skogen ekade av deras HALLÅ, Hallå, hallå! Sedan dess hatar hon både skogen och svamp. Tur att du hittade rätt till slut i alla fall!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

2 oktober 2014 08:40

Tur att inte mina svampturer bakpå mammas cykel, när jag var liten, gett mig avsmak för svamp. Snarare tvärt om, det är min mamma som lärt mig det mesta om svamp.
I natt har det varit milt, ca 6 grader. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Tisdag 7 maj 13:26

Idag hade vi tid för corona-vaccineringen. Nu är det bara att vänta och se hur sjuk jag blir den här gången av vaccinet.   Var in på granngården och köpte hundmat, sen även in på ICA och kompetteringshandlade lite.     Vårt 11-kaffe intogs...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 2 maj 09:36

Äntligen har vi hämtat oss från vinterkräksjukan, som påverkat oss en hel vecka med illamånde och matthet.   Berra kunde åter åka i morse till sin dagverksamhet.   Maya gillar inte valparna, men kan i.a.f. vara ute tillsammans med dem.  ...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 1 maj 12:56

Första maj idag och äntligen lite vårvärme. Den kom igår på valborg, vi får väl se hur länge vi får behålla värmen.     Valparna kunde vara mycket ute på altanen. Gammelmoster Maya inte så imponerad av de små.     De fick även vara ute...

Av Kicki Fredlund - Måndag 29 april 16:33

Idag hade jag tid med valparna hos veterinären för besiktning, chipmärkning och vaccinering.     Quick Pay väntar på veterinären.     Dags för den otäcka sprutan med microchipet.   Allt var som det skulle och testiklarna på plats, ...

Av Kicki Fredlund - Söndag 28 april 08:55

Den här vinterkräksjukan vill inte släppa sitt grepp. Trots att magen är bra och att jag inte kräks längre, så mår jag rysligt illa.   Efter att ha haft "sjögång" i sängen i natt p.g.a. illamående, så var det bara att ställa in resan till Västerå...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards