Direktlänk till inlägg 9 maj 2020

Onyx blev bättre igår, men ändå inte.

Av Kicki Fredlund - 9 maj 2020 10:31

Svullnaden i ansiktet på Onyx försvann ju ganska fort, men natten till igår hade hon kräkts flera gånger och maten hon åt igår kräktes hon upp.


I en av spyorna låg något gult gummiaktigt, som definitivt inte var mat. Nåt sattyg har hon satt i sig. Hon åt gräs när hon kom ut och fortsatte att kräkas hela kvällen tills magen var helt tom.


Eftersom hon är liten och pyrig redan innan, så ser hon otroligt mager och eländig ut.


Jag vägde henne i morse och blev nästan förskräckt att hon vägde såå lite 8,5 kg. Hon borde väga runt 10 kg.


 

Lilla sötnöten, nu ligger hon här bredvid mig när jag sitter vid datorn.


Igår var det ju en solig och skön dag, jag fick lite uträttat i trädgården, dessvärre med betoning på lite.


Gårdagens skogspromenad togs i skog nära hemma, mest för jag inte hade så mycket bensin i bilen, så jag ville inte åka så långt.


     

Åter igen blir jag förundrad över hur folk egentligen tänker. Helt nära vägen, jag tog ett av korten intill bilen för att visa hur nära vägen det är, ligger slaktrester av ett vildsvin, dolt under några avskurna grankvistar.


Hundarna var som galna så klart, jag fick ha dom kopplade en lång bit både på bort och tillbakaväg.


   

Ett mossigt vattenhål hittades av hundarna, där dom roade sig en stund.


   

Några andra som roade sig, eller snarare slogs, var tre citronfjärilar. Skulle tro att de båda gula hanarna slogs om den ljusare honan.


Det gick ganska vilt till i luften och det var svårt att hinna få nån bild på dom, men på bilderna har dom hamnat lite närmare marken.


Nu ska vi fika, jag har bakat kubbar och vaniljhorn på morgonen. Sen ska jag ringa och gratta min syster Anita som fyller 83 år idag.


Efter det måste det bli trädgårdspyssel, för imorgon är det visst slut på sol och värme och regn i mängd väntas, eller rent av snö igen.



 
 
Ingen bild

Hillevi

9 maj 2020 14:30

Stackars lilla Onyx jobbar hårt på vinthundslooken... skönt att hon är bättre.
Även Kalle hittade slaktrester efter rådjur och tjäder häromdagen men han låter bli OM han ser att jag också ser, annars skulle han gärna sätta i sig och framförallt rulla sig i det.
Du är duktig i trädgården men jag har åtminstone börjat "gräva ur" stugan och åkt till återvinningen. Kalle älskar att peta in tuggben bakom elementet... Bakat har jag också men inte såna avancerade saker som du, bara bröd som jag nattjäser på plåten som jag skickar in i ugnen lagom till frukost.
Önskar er båda bättring från ont och mig själv mer energi, är sååå 😴 trött, men det är väl våren.

Kicki Fredlund

9 maj 2020 19:13

Så kul att ha dig här igen, jag saknar dina kommentarer. För att inte tala om hur jag saknar din blogg.
Jag vet inte ens vad du heter i efternamn, jag skulle vilja ha kontakt med dig. Kan du inte mejla till mig på k.fredlundsnabelatelia.com
Finns väl inget enklare att baka än kubbar, då är väl ditt matbröd mer avancerat.
Är det "bara" våren som gör dig trött, eller är det nåt annat?
Kram på dig

 
Ingrid

Ingrid

9 maj 2020 17:49

Nu ser ju Onyx bra ut i ansiktet i alla fall, även om hon är mager, men hon tar sig nog igen.
Jag hoppas verkligen att ni slipper snö! Det kan väl räcka nu.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Kicki Fredlund

9 maj 2020 19:08

Svullnaden var helt borta redan på morgonen dan efter.
Det börjar mulna på redan nu, så det är väl bara att invänta regnet.
Kram

 
paula

paula

9 maj 2020 23:05

Inte en lugn stund med dina spratteltöser. Hon kan inte ha blivit biten? Tänk så trist att behöva oroa sig för dom små mår, o inget kan dom berätta heller. Jag tillhör dem som sover mig igenom både fullmånar och åskväder o allt däremellan. Men många påverkas, du är inte ensam. Ni får yla tillsammans ...
Kan du inte tagga ner lite med trädgården? Är det värt allt slit när du hela tiden har ont? Kan du inte så en blomsteräng på tomten och låta blommor o bin ha sitt lilla roliga tillsammans? Sänk ambitionen så du slipper ha konstant ont! Livet ska njutas eller hur? Kramen

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

10 maj 2020 09:25

Jo, visst kan det varit ett bett, men då borde hon inte kräkts. Hur som, så är hon OK igen.
Faktum är att jag tycker om att rensa ogräs och greja i trädgården. När kroppen säger ifrån så måste jag sluta, men jag kan gå ut igen bara ryggen hämtat andan lite. Jag får inte permanent ont, för det går över, antingen med hjälp av en värktablett, eller bara lite vila.
Det är bara så frustrerande. Nog njuter jag av livet i övrigt. Det låter kanske värre än det är.
Kramen

 
Herr Nilssons fru

Herr Nilssons fru

10 maj 2020 07:16

Skönt hon blivit bättre, lite jobbigt när man inte redigt vet vad de är som hänt, men guda gott när de går åt rätt håll och de blir bra igen.
Ja de finns folk till allt. Alltså är de rediga jägare som slänger så där? eller är de tjuvjägare. Tycker jägare brukar vara noga med saker o framför allt inte slänga slaktrester hur som.
Jag o Lillan gick o mötte gubben en eftermiddag då hade vi sällskap av 2 citronfjärilar i vägkanten som följde oss en lång bit. Kändes nästan som de ville säga oss något.
Kramiz

http://https://anki-nilsson.blogspot.com

Kicki Fredlund

10 maj 2020 09:18

Onyx är sig helt lik igen.
Jag funderade också på tjuvjakt, en seriös jägare borde knappast kasta slaktavfall intill vägen.
Det värsta är att det inte är första gången. I höstas låg resterna av ett rådjur, men det var lite längre från vägen.
Det var så kul att titta på de tre fjärilarna som var framför oss en lång stund. Dom såg ut som när fåglar slåss i luften.
Kramiz

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Lördag 11 maj 09:09

Igår tog jag valparna med mig till skogen för första gången.   Det var en pärs kan jag lugnt säga. De följde varken efter mig när jag lockade, eller följde efter Maya och Onyx.   Jag provade även med halsband och koppel och kunde bara konstat...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 9 maj 16:37

Igår blev valparna 11 veckor.   Gabriella skulle kommit hit och vi skulle ha fotat dem lite. Men jag var däckad och sängliggandes hela dagen efter coronavaccinationen på tisdagen, så det blev inget av med fotandet.   Jag har fått nöja mig med...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 7 maj 13:26

Idag hade vi tid för corona-vaccineringen. Nu är det bara att vänta och se hur sjuk jag blir den här gången av vaccinet.   Var in på granngården och köpte hundmat, sen även in på ICA och kompetteringshandlade lite.     Vårt 11-kaffe intogs...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 2 maj 09:36

Äntligen har vi hämtat oss från vinterkräksjukan, som påverkat oss en hel vecka med illamånde och matthet.   Berra kunde åter åka i morse till sin dagverksamhet.   Maya gillar inte valparna, men kan i.a.f. vara ute tillsammans med dem.  ...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 1 maj 12:56

Första maj idag och äntligen lite vårvärme. Den kom igår på valborg, vi får väl se hur länge vi får behålla värmen.     Valparna kunde vara mycket ute på altanen. Gammelmoster Maya inte så imponerad av de små.     De fick även vara ute...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards