Alla inlägg under juli 2016

Av Kicki Fredlund - 14 juli 2016 09:22

 

Jag har en bordslampa med veckad skärm som jag borde lägga ut på Tradera. Men just nu ligger jag nere med den verksamheten. 

Det verkar det som jag gör med 365 foton också, för jag kommer bara längre och längre efter.

Av Kicki Fredlund - 12 juli 2016 17:24

Oj och hoppsan! Plötsligt går det att skriva i bloggen på den nya datorn. Jag har ju gjort några försök då och då utan att det har gått att skriva en enda bokstav.


Men när jag nyss svarade på en kommentar och det fungerade så gjorde jag ett nytt försök att skriva även på bloggen.


Fråga mig inte varför det plötsligt fungerar för jag har absolut ingen aning.


Jag skulle annars tagit med datorn till Borlänge i morgon (Berra ska på ny behandling i Falun, så då kunde jag passa på).


Nu får jag fortsätta att svära på hemmaplan medan jag försöker komma till rätta med hur man navigerar och annat.


Idag tog vi en svampletartur med hundarna.

Jag hade kameran kvar i bilen, så några bilder blev det inte. Annars hade jag kunnat visa hur gamla duktiga Jolly la sig vid kantareller som hon hittat. Nu handlar det inte om att hon tar kontakt med mig för att visa på svampen, det är hon för trött för, men att lägga sig intill den upphittade svampen går bra. 


 

Jag trodde att regnet skulle komma både när vi var i skogen och när jag satt ute och rensade, men det höll sig borta ända till kl 6, så jag kunde lugnt stanna ute och rensa klart medan jag lyssnade på Malou von Sivers på datorn. Hennes sommarprogram var väldigt värt att lyssna på.


   

Kantarellerna var väldigt små, men det finns massor, så det var ca 3 liter småttngar att ta reda på. Ett par liter på spisen. Ca en liter gjorde jag varma svampmackor av, som fick bli dagens middag.


Av Kicki Fredlund - 11 juli 2016 21:32

Det blev ett abrupt slut på det soliga vädret. I.o.f.s har det regnat flera eftermiddagar och nätter, men det har varit soliga fina förmiddagar.


Igår skulle vi spåra igen. Marianne hade lagt ett helt osnitslat spår med många apporter till Maya, men tyvärr var det så soligt att det blev för varmt i bilen och Maya hässjade redan när hon skulle börja spåra.


Ett spår som då legat närmare två timmar. Hon var inte så intresserad, rullade sig i mossan för att få svalka. De två första apporterna tog hon, men sen bröt jag.


Hämtade Jolly i stället, hon gick spåret klockrent och plockade upp de återstående apporterna.


Eftersom Jolly är tröttare för var dag som går, så spårar jag normalt inte med henne längre. Hon får nöja sig med kortare promenader.


Idag har hon dessutom mått dåligt, hade kräkts inne inatt, åt inte sin mat igår kväll. Dessutom ville hon ut halv 4 i morse.


Jag vet att hennes tid håller på att löpa ut, men fortfarande är hon en glad hund, som uppskattar det som sker runt henne (om hon är vaken får jag väl tillägga).


En som nyligen fått sluta sina dagar är Sigge svamphunden, vars blogg jag följt i många år.

Där gick det väldigt hastigt, från att ha simmat och badat i alla sina sjöar och letat svamp, så blev han så dålig i bakdelen att han fick somna in häromdagen. Sigge och Jolly var i princip jämngamla.


Jolly har ju också varit en duktig svamphund, men inte markerat så många olika sorter som Sigge kunde. Så förra året blev nog sista året som Jolly hjälpt till att hitta f.f.a trattisarna.


Idag hade jag packat fikakorgen på f.m för att ta en vända till skogen och rekognosera svamp och bärmarkerna. Det kan ju vara bra att veta var det finns skog kvar när min syster kommer hit om ett par veckor för att hänga med ut i skogen.


Men dels fick jag ett telefonsamtal från en av mina valpar (Allan, som blev omplacerad), dels började det att regna, så fikakorgen packades upp igen här hemma.


Men vi tog ändå bilen och åkte en vända (hundarna satt redan i och väntade).


Dessvärre regnade det så våldsamt när vi åkte till Norn (åkte den ena vägen dit, tog den andra hem).

Det blev en resa på ca 2,5 mil i krypfart utan att hundarna fick komma ut.


Men jag hittade ett fantastiskt hallonställe, där det förmodligen kommer finnas hur mycket som helst om en vecka eller två.




Av Kicki Fredlund - 10 juli 2016 19:26

Det händer då och då att jag tar kameran med ut i trädgården för att ta lite bildbevis på hur rabatterna (framför allt den stora på baksidan) ser ut vid olika tidpunkter. Nu blev dom här bilderna ganska dåliga med klen skärpa, men det får gå ändå.

 

Utan att egentligen ha planerat det, så är det som blommar nu mest i rosa nyanser. Spirea, rosenskära, malva, stjärnflocka och backnejlika.


 

Men hur tänkte jag här när zinnian är så låg att den nästan blir dold av den högre malvan.


 

Den vita blåklockan (medtagen hit från Arkhyttan), sprider sig så sakterliga.


 

Den här miniatyrfingeborgsblomman sprider sig allt för mycket, så den får jag hålla undan kraftigt på våren när nya plantor börjar skjuta upp överallt.


   

Vad har hänt med mina asterplantor, dom flesta är angripna så bladen skrynklar ihop sig. Kan det vara småsniglar, dom med snäcka, som det är ganska gott om i landen? Undrar om dom kommer blomma ändå?


Av Kicki Fredlund - 10 juli 2016 19:23

 

Det är alltid en spännande upplevelse när jag ska grilla (jag är totalt värdelös på det).

Men den här gången lyckades jag få fläskytterfiléerna precis som jag ville ha dom.

Av Kicki Fredlund - 10 juli 2016 09:29

   

Snart slår näckrosorna ut på Matsbosjöns vattenspegel.   

Av Kicki Fredlund - 9 juli 2016 14:54

 

Bättre än så har kan man väl inte avsluta en sommarkväll. Vi sitter ute på Regina och Jerkers veranda och äter efterrätt efter en god middag.

Av Kicki Fredlund - 9 juli 2016 13:28

I torsdags, när vi skulle till Borlänge och hämta nya datorn, så passade vi på att äta brunch på IKEA.


 

Mellan 9.30 och 10.30 kan man äta brunch på IKEA. För 49 kr kan du äta hur mycket som helst. Rena rama hotellfrukosten. Äta hur mycket som helst var det verkligen vissa som passade på att göra.. Bland annat en redan mycket överviktig tös i 10-årsåldern, som lassade på sitt fat med köttbullar och prinskorv, tills det inte rymdes mer på fatet och backade på lika mycket till. Ingen bra start precis för hur man bör äta.


Eftersom vi var bortbjudna på kvällen , så var det ju lämpligt med brunch.


Det var middag hos systerdotter Regina och Jerker.


 

Vi satt ute på altanen i den sköna kvällen. Först fick vi en jättegod sallad och grillade vitlöksbröd.


 

Jerker var grillmästare, det blev tournedo med potatisgratäng.


 

Hundarna satt bra i bilen i den lagom varma kvällen. Jerker är allergisk, så det var lämpligast att ha dom kvar i bilen.


 

 

Utsikten från deras altan har inget mer att önska.


 

Jag gick ner till deras brygga och tog kort. Inte helt fel att kunna ligga här efter ett dopp i sjön.







Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards