Direktlänk till inlägg 11 juli 2016

Åh, fy så det regnar!

Av Kicki Fredlund - 11 juli 2016 21:32

Det blev ett abrupt slut på det soliga vädret. I.o.f.s har det regnat flera eftermiddagar och nätter, men det har varit soliga fina förmiddagar.


Igår skulle vi spåra igen. Marianne hade lagt ett helt osnitslat spår med många apporter till Maya, men tyvärr var det så soligt att det blev för varmt i bilen och Maya hässjade redan när hon skulle börja spåra.


Ett spår som då legat närmare två timmar. Hon var inte så intresserad, rullade sig i mossan för att få svalka. De två första apporterna tog hon, men sen bröt jag.


Hämtade Jolly i stället, hon gick spåret klockrent och plockade upp de återstående apporterna.


Eftersom Jolly är tröttare för var dag som går, så spårar jag normalt inte med henne längre. Hon får nöja sig med kortare promenader.


Idag har hon dessutom mått dåligt, hade kräkts inne inatt, åt inte sin mat igår kväll. Dessutom ville hon ut halv 4 i morse.


Jag vet att hennes tid håller på att löpa ut, men fortfarande är hon en glad hund, som uppskattar det som sker runt henne (om hon är vaken får jag väl tillägga).


En som nyligen fått sluta sina dagar är Sigge svamphunden, vars blogg jag följt i många år.

Där gick det väldigt hastigt, från att ha simmat och badat i alla sina sjöar och letat svamp, så blev han så dålig i bakdelen att han fick somna in häromdagen. Sigge och Jolly var i princip jämngamla.


Jolly har ju också varit en duktig svamphund, men inte markerat så många olika sorter som Sigge kunde. Så förra året blev nog sista året som Jolly hjälpt till att hitta f.f.a trattisarna.


Idag hade jag packat fikakorgen på f.m för att ta en vända till skogen och rekognosera svamp och bärmarkerna. Det kan ju vara bra att veta var det finns skog kvar när min syster kommer hit om ett par veckor för att hänga med ut i skogen.


Men dels fick jag ett telefonsamtal från en av mina valpar (Allan, som blev omplacerad), dels började det att regna, så fikakorgen packades upp igen här hemma.


Men vi tog ändå bilen och åkte en vända (hundarna satt redan i och väntade).


Dessvärre regnade det så våldsamt när vi åkte till Norn (åkte den ena vägen dit, tog den andra hem).

Det blev en resa på ca 2,5 mil i krypfart utan att hundarna fick komma ut.


Men jag hittade ett fantastiskt hallonställe, där det förmodligen kommer finnas hur mycket som helst om en vecka eller två.




 
 
Hillevi

Hillevi

12 juli 2016 12:23

Tänk vad roligt det var att spåra med Embla. Ankan är så ointresserad att jag givit upp. Men Jolly visade var skåpet skulle stå, hon! Hon får bestämma själv om och när hon orkar, den gamla damen.

http://gyllensilver.wordpress.com.

Kicki Fredlund

12 juli 2016 17:24

Visst är det kul för både hund och människa att hålla på med spår.
Jag provade i två år med Triss, sen gav jag upp, hon är totalt ointresserad. Jag var ju van då med Skorpan som var jätteduktig att spåra.
För att inte tal om Jolly som alltid varit en pärla. Jolly markerade förresten kantareller idag när vi var i skogen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards