Direktlänk till inlägg 4 juli 2016

Skogsvända med bilen

Av Kicki Fredlund - 4 juli 2016 09:13

Igår när vi varit och spårat så fortsatte vi med bilen en skogsrunda. Ville se om det fanns nån svampskog kvar.


För varje år decimeras skogen allt mer. När vi flyttade hit för 8 år sedan, så var skogen en del av anledningen till att vi flyttade just hit.


Då fanns det obegränsat med fina svampmarker, med början bara några kilometer hemifrån.


Nu måste man åka allt längre för att finna skog som är värd att gå i.


Det här är sjön Stensan från ena hållet, slutpunkt och vändplats, men på andra sidan finns vägen som bl.a tar oss hem. Där finns fortfarande lite skog kvar.


   

Men här syns det jättelika kalhygget på en annan sida av samma sjö. Där har jag tidigare plockat hundratals liter varje år av trattisar, rödgul trumpetsvamp och även en hel del gula kantareller. Nu är det ett minne blott.


 

Men matte! Jag ska ju bara kissa lite.


 

Maya nyfiken som vanligt. Här skulle man faktiskt kunna bada (om jag inte vore en sån badkruka) för vattnet såg fint ut och stenhällarna var lätta att gå på.


 

Det är väldigt gott om små sjöar och skogstjärnar. Den här, som ligger ganska nära Stensan, heter Bryllingen. (Jag fick kolla på kartan när jag kom hem för att vara säker).

 
 
Menageriet

Menageriet

4 juli 2016 17:59

Så fin natur och så fina bilder! Med eller utan svamp. Men visst är det trist med kalhyggen? Men skogen är väl gammal och måste ner förstås?
Är det Du eller Maya som är en badkruka? Här är vi badkrukor både Klicker och jag. Har inte badat på flera år och skulle det hända, så ska det vara minst 28 grader i vattnet.
Hoppas Du hittar ny svampmarker, även om dom ligger lite längre bort?
Ha det gott och kram! ♥
Ps/ Det är ju roligare att blogga om man får kommentarer? Därför gillar jag Instagram, eftersom man får respons direkt man lägger ut en bild. /Ds

http://www.menageriet.se

Kicki Fredlund

5 juli 2016 09:49

Det är väldigt fin natur här i Dalarna, med all skog och alla sjöar.
Men jäkligt trist är det att skogen försvinner.
Problemet med svampmarkerna är också att Berra är så dålig på att gå, så jag blir tvungen att gå ensam när jag ska reka nya marker.
Det är jag som är den största badkrukan. Hundarna gillar ju iaf att vara i vattnet, även om dom inte simmar.
Jag har aldrig testat Instagram, vet inte ens hur man gör.
Kram

 
Hillevi

Hillevi

4 juli 2016 19:33

Samma här. Överalt var djupaste skog, nu är det kalhyggen överallt. Blä. Fina bilder ändå.

http://gyllensilver.wordpress.com

Kicki Fredlund

5 juli 2016 09:44

Visst är det tråkigt, fult som fasen är det också. Kunde det inte räcka med att gallra skogen. Men dessvärre så är det väl meningen att det ska slutavverkas. Skogsägarna vill väl ha ut sina pengar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards