Alla inlägg den 24 september 2015

Av Kicki Fredlund - 24 september 2015 09:24

Jag hade ju vår bil på verkstad igår igen. Den här gången hade dom bilen nästan hela dan för det skulle kollas varför det blev felvisningar på datorn.


Det verkar som om felet försvann när vi nu tankat bensin i stället för etanol. När vi tankade etanol, vilket vi i pricip gjort hela tiden, så visade ombordiagnossystemet att bilen gick på 50/50 bensin etanol.


Till saken hör att samma fel fick vi påpekande om på besiktningen förra året, åkte till verkstaden och fick det fixat på garantin, eftersom vi just köpt den då. Nån ombesiktning behövdes inte.


Det är där problemet kommer, för på årets besiktning fanns felet kvar plus ett par till och nu krävdes  det ombesiktning.


För drygt en vecka sedan var ju bilen på verkstan för att åtgärdas, och bilmekanikern provade än det ena än det andra, men felet kvarstod. Därför fick vi den nya tiden till igår, då skulle vi köra på bensin fram till dess.

Trollhätteresan kom ju lägligt, för då hade vi hunnit med två bensintankningar.


Bilen visade sig också gå jämnare och bli piggare på den soppan.


När jag hämtade bilen igår e.m och skulle betala så kostade det ingenting, t.o.m ombesiktningen var fixad. Jag hade visserligen klagat och sagt att felet borde varit kollat ordentligt redan förra året, men att dom skulle bjuda på allt det trodde jag inte. En eloge till bilfirman. Jag åker och köper en fikatårta åt verkstadskillarna idag.


Bilen hade tydligen blivit rejält testad under gårdagen, för mätaren visade att den gått nästan 8 mil.


När vår egen bil var hemma igen så tog vi en tur till svampskogen med hundarna. Jag plockade lite mer blåbär, men annars är det ju trattisar som gäller nu.


Jag omgavs av en gräslig stank var jag än gick, det visade sig att det var Triss den snuskiga hunden som rullat sig i nåt riktigt vidrigt stinkande. Jag provade att gnugga henne med våt mossa, men det hjälpte inte mycket. Hela bilen luktade apa på hemvägen.


 

Det blev raka vägen i badkaret.


Nu ska jag rensa gårdagens svamp, blåbären fixade jag igår.


Typiskt nog har Berra en jättedålig dag idag (det var nog en vecka sen sist). Vi skulle gratta en 80-åring idag och även gå på dagbio och se "Så ock på jorden".


Uppvaktningen får jag gå på ensam, sen får jag se hur det blir med bion.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards