Direktlänk till inlägg 2 april 2020

Hoppas på det bästa.

Av Kicki Fredlund - 2 april 2020 10:18

I tisdags började Berra få ont i halsen och den natten snorade han och hostade, så jag låg sömnlös med tankarna snurrades i huvudet.


Igår låg han nedbäddad och sov mest hela dan, fortfarande med hosta och ont i halsen.


I normala fall skulle jag inte bry mig mycket, men under rådande förhållanden med coronavirusets spridning, så får man ju lätt skrämselhicka.


Men tack o lov så verkar han betydligt bättre redan idag. Inget snorande, ingen feber, men det hade han inte igår heller.


Jag tittade på paneldebatten i går kväll på TV. Jag tycker Agnes Wold är så sund i sitt tankesätt, (jag har alltid gillat henne, det är bättre med lite skit i hörnen en ett rent helvete, hundar i sängen självklart!). Coronasmittan är luftburen, viruset är inte levande som bakterier och stannar inte kvar på föremål. (Man har ju hört att det "lever" si och så länge på olika saker)


Håll avstånd till människor med minst 1,5 meter, var utomhus, det smittar värst i lokaler. Var ute i friska luften, man är inte isolerad på det viset.


Men eftersom vi nu håller oss hemma och mest inne så har jag tagit upp mitt traderasäljande igen.


 

Igår började jag lägga ut auktioner på plantor och blomskott, bl.a Dr Westerlunds blomma (rosengeranium) som brukar vara lättsåld.

 

Hundarna är ganska irriterade på varandra inomhus. Onyx är faktiskt en en liten bitch, som gärna sätter igång bråk med Maya, då kommer polisen Triss farande, då händer det att dom ryker ihop alla tre.


Igår fick jag åka en vända till Hedemora, var in på ett näst intill folktomt Granngården och köpte hundmat och säckar med blomjord. Hade lite tur, för just nu fick man 100 kr i rabatt om man handlade för 500 kr (och det är ju ingen konst att komma upp i den summan när man köper hundmat)


Igår var det ganska varmt ca 7 grader, men idag är det blåsigt igen och -1 grad i morse.


Ska köra klart med dammsugaren, sen ska jag nog så lite fröer. Skolade tomatplantor igår. 


Jag hade inte behövt köpa dom snordyra fröna, 50 kr för 6 frön. Visserligen grodde alla, men det har även de två sorters frön som jag petat ner från köpta tomater som vi ätit, gjort. 




 
 
Ingrid

Ingrid

2 april 2020 14:06

Vilken tur att Berra mår lite bättre i dag. Då var det nog bara någon förkylningsbasselusk som gått till anfall.
Jag såg inte den där debatten igår, för jag orkade inte med mer corona de dagen. Däremot såg jag Mästerkocken. Det är ju alltid spännande i finalen.
Nu längtar man efter lite vårvärme och så att det slutar blåsa någon gång. Jag gick ut en promenad på förmiddagen, men höll mig i skogen för att slippa blåsten och där var det rätt behagligt.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Kicki Fredlund

2 april 2020 15:55

Idag har det blåst så man knappt kunde hålla sig på benen.
Även i skogen blåste det så hundarna blev helt nippriga, men jag fick gå själv Berra fick hålla sig inne.
Kram

 
paula

paula

2 april 2020 16:36

Ujuj, förstår att du fick skrämselhicka! Elaka virus ska vi inte ta emot! Vi har snöstorm just nu, trodde nog i min enfald att det skulle komma som regn då det är flera plusgrader,men icke. Ha det så gott ni kan, kram från pörtet

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

2 april 2020 19:30

Ja, fy fasen, men det verkar som det bara var ett par dagar, för nu verkar han som vanligt igen.

Förmiddagen blåste det fullständigt vansinnigt. E.m blev plötsligt kolsvart, regnet öste ner, sen började det snöa som fasen för att en timme senare vara solsken. Snacka om aprilväder!
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 28 mars 17:48

Idag fick jag sätta lite fart på förmiddagen. Berra hjälpte mig att skaka mattor innan han åkte på sin dagverksamhet, sen röjde jag undan lite, dammsög, torkade golv och la på de skakade mattorna.   I kväll kommer Cissi och Martin från Göteborg. ...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 26 mars 17:29

Igår var jag hem till Helena och träffade hennes ljuvliga labradorvalpar.   Att hon fyllde år samma dag missade jag totalt. Förutom att titta på valparna så fick jag låna valphagedelen med grind, så nu behöver jag inte släppa in och ut Onyx till ...

Av Kicki Fredlund - Söndag 24 mars 13:41

Nu har jag bestämt vilka namn de två valparna ska få.   Jag döper ju kullarna i bokstavsordning till namn på travhästar och har kommit till bokstaven Q Jag hade aldrig nån kull på A.   Bokstäverna innehåller mest boxerkullar, 9 st. En kull me...

Av Kicki Fredlund - Lördag 23 mars 17:37

Nu börjar det kännas som vår i luften. Snön är nästan helt borta på de flesta ställen.   Jag tog bilen och åkte till Tjärnan och gick med Maya och Onyx. Det var 5 grader varmt, så det blev en skön promenad.       Hundarna uppe på en sten ...

Av Kicki Fredlund - Fredag 22 mars 12:53

Eftersom valparna blev 4 veckor igår, så fick de flytta ur valplådan i sovrummet och in i valphagen i köket.   Sömnen blev den här första natten, lika dålig som den varit när jag flaskmatat om nätterna.   Valparna vaknade vid 01 och skrek eft...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Skapa flashcards