Direktlänk till inlägg 6 juli 2018

Till Borlänge hämtade en paviljong.

Av Kicki Fredlund - 6 juli 2018 18:10

Helena var snäll och skjutsade mig till Borlänge idag och hämtade paviljongen som jag köpte för några dar sen. Hennes bil är större än vår, så det behövdes ingen släpkärra.


Tyvärr visade det sig att den paviljong som Ö&B hade uppställd i butiken, inte var lika som den jag sen kom hem med.


Men när jag ringde till Ö&B, så var paviljongen i butiken inte kvar. Den hade så bra trekantiga plattor i varje hörn, som skulle göra det lätt att förankra den med skruvar i altangolvet.


 

Den här bilden, som är på förpackningen till paviljongens tygtak, visar att den inte ser ut som den i butiken.Här finns bara raka kanter, inget att förankra i.

 

 

Nu får jag snegla i kartongen några dar innan jag repat mod att försöka sätta ihop den.

 

Min totala vimsighet fortsätter oförminskat. Jag tog ju bilen till Helena på f.m sen lämnade hon av mig här hemma med det stora ganska tunga paketet. Sen åkte hon igen och det tog flera minuter för mig att komma på "men va fasen min bil är ju hos Helena". Ok vi var två som glömde, hon vände efter ett tag, när hon kom på samma sak och kom och hämtade mig så jag kunde ta hem vår bil, håhåjaja!


Jag tror att den här hemska värmen också gör att hjärnan "kokar". Synd om hundarna för det går bara inte att promenera när det är närmare 30 grader.

 
 
Ingen bild

Ann-Marie

6 juli 2018 19:48

Den här värmen nockar mig o Baxter.
Nära 30 grader varje dag med 2 stora fönster åt söder i en liten lägenhet.Vi längtar hem till ön och till en skuggig trädgård.
Idag skulle barnbarnet och jag ta en kort promenad med Baxter vid lunchtid. Vi gick 10 min i skugga men Baxter som har så mycket spring i benen och barnbarnet gömde sig ett par gånger helt nära,han älskar att leta upp.
Han blev så flåsig att jag blev orolig. Längre promenader blir 7 på morgonen och vid 22 på kvällen.
Hälsningar Ann-Marie o Baxter

Kicki Fredlund

7 juli 2018 08:43

Inatt har vi faktiskt fått regn och det ser ut att bli lite mer idag.
Var finns du om inte hemma på Gotland?

 
Ingrid

Ingrid

7 juli 2018 14:55

Här är det betydligt svalare än i Skåne och Vikmanshyttan. I dag har vi mulet och runt 20 grader.
Kram på er, både Ann-Marie och Kicki!
/Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

7 juli 2018 18:56

Regnet i natt var mer än välkommet, men dagen har varit lika varm som vanligt, även sen molnen stackat sig en del. Nu, när klockan stax är 19, är det 25 grader och ingen sol.
Kram

 
Ingen bild

Ann-Marie

7 juli 2018 15:39

Vi är i en liten håla i norra Skåne.
I morse "hittade" vi en sovande mor med sitt lilla barn sovande på kyrkogården. Fruktansvärt tragiskt och jag hoppas nu att polisen gör sitt jobb. De har varit hos oss och fått frukost och lunch och torra blöjor.
Jag och Baxter är helt slut. Baxter uppförde sig exemplariskt när barnet kom krypande och petade på honom. Mitt hjärta blöder för den lilla.
Jag som skulle ha en ledig dag från barnbarnen och åka till Ikea, så blir det så här omtumlande men det var väl meningen att hon skulle komma i min väg. Polisen sa att jag fick ett guldhjärta för att jag tordes ta in dom i mitt hem.

Kicki Fredlund

7 juli 2018 18:53

Åh du milde! Tur att du "hittade" dom.
Det finns mycket tragedier omkring oss. Jag hoppas dom blev omhändertagna.
Så bra att Baxter visste hur man skulle bete sig.
Var i Skåne är din lilla "håla"? Min yngsta syster bor i Arkelstorp i Villands Vånga.

 
paula

paula

7 juli 2018 17:21

Det där fixar du, men synd att det blev så tokigt. Jag har sneglat lite på flyttbart fårstängsel i tyg att ha på baksidan huset eftersom kompostgallret inte står så stadigt. Det finns bra piggar på fårstängslet men det verkar som man säljer det på rulle, typ hundra meter! Idag lite svalare, skönt att vistas på auktionen även om solen kom fram. Nu har jag blivit med både soffa och soffbord!
Angående bären så är det helt riktigt, jag har keps på huvudet, hjälper något mot flugorna, fläckflugorna bits som bara den! Hellre hederliga mygg om det nu måste vara några...Hittade ganska rikligt med blåbär igår då jag var ute o gick hundpromenad med min bloggvän Sirpa. Gäller bara att orka och idas gå dit igen...
Kram

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

7 juli 2018 18:49

Grattis till dom "nya" möblerna, jag utgår ifrån att du gjorde fynd.
Dom där fårstängslena är nog menade för ström. Vi hade några rullar, som jag sålde till en fårägare när vi tömde i Arkhyttan och flyttade hit.
Det finns valphagar i olika höjd, som man bygger i sektioner, det kunde väl vara nåt. Dom ser bra ut också och har grind/öppningsbar del också så du slipper klättra över.Lite dyrare kanske, men stabila.
Tänk om blåbären ändå vore normalstora, för det finns ju en del, men attan så SMÅ.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards