Direktlänk till inlägg 28 april 2016

Bakade bl.a.

Av Kicki Fredlund - 28 april 2016 18:01

I det eländiga regniga vädret så blev hundarna utan skogspromenad idag.


Inte heller blev nåt gjort utomhus.


Det fick bli inomhussysslor i stället.


Jag tvättade ett par maskiner och tog reda på den tvätten sen.


 

Jag bakade bullar (och även vaniljhorn), för på lördag ska lilla barnbarnsbarnet Novalie döpas och jag har lovat att att bidra med detta till dopkaffet.


 

När ändå ugnen var varm så gjorde jag varma svampmackor (på smörsopp, näst godaste svampen efter karl johan).


 

Jag köpte så lustiga tulpaner igår, såg inte när jag köpte dom att det var minst två tulpaner på varje stjälk.


 

Maya tvättar Jolly i ögonen. Jolly var under tiden intresserad Mayas mjukisråtta.





 
 
BatongAmanda

BatongAmanda

28 april 2016 23:38

Ja detta elände till nederbörd vill inte jag heller ha då jag håller på med renoveringar inomhus! Snickaren å jag sågar och slipar utomhus samt virket ligger där sen in i stugan med halvblöta saker går inte bra! Så idag gav han upp efter 2 timmar men jag hinner då komma ikapp med måleriet! Är så skönt att mitt kök snart är färdigt men vi har även börjat göra färdigt bokhyllorna i vardagsrummet som är prio ett att måla denna sommar så även vardagsrummet skall hunna bli klart någon gång!!!
Nya grannarna har det inte roligt med en total geggig tomt då de också renoverar. I nästan 2 veckor har de sovit och utnyttjat ett extrarum med badrum vi har i garaget då deras avlopp fick akut göras om. Men med lastbilar och grävmaskiner så är deras ställe mer som en krigszon och om en vecka får de främmande stackarna.

Jolly ser så nöjd ut när Maya pysslar om henne.
Det är så kul med dessa tulpaner som har barn som jag kallar dom och du hitta verkligen en fin färg.
Utomhusarbete är för tidigt här ännu kanske isen snart ger sej på sjön och tjälen är ännu inte borta så allt sånt arbete är vilande. Fast elda försöker vi varje helg med att dra hop till en brasa nu när jag ser Gubben mera när han jobbar i närheten.

Härligt med svampsmörgås fast nu kan jag varken baka eller nyttja köket eller stugan så bra men hoppet finns fast jag är rädd att snickaren snart drar söderut innan det är klart!
Han har sambo i Södermanland och jobbar ibland i Stockholmstrakten fast han har sin egna stuga här bredvid mej och det var först i somras vi träffade honom på en fest. Nä nu är det dags att måla i mina nya köksskåp så jag snart kan börja använda dem fast jag egentligen borde sova!!! Bamsekram ;D

http://batongamanda2016.blogspot.se

Kicki Fredlund

29 april 2016 09:57

Tack för ditt långa inlägg!
Vad jobbigt för er att renovera under så trista väderförhållanden.
Vad skönt det måste bli när det är klart, men sånt där brukar ju ta längre tid än man tror från början.
Kram

 
Hillevi

Hillevi

29 april 2016 05:57

Mmm, varm svampmacka. Ja smörsopp är gott men blahaig att plocka och dra av den slemmiga hatthuden, det syns minsann på fingrarna sedan.
Inlägget nedan: Det säger Maj-Lis Pettersson på "Odla med P1" också, att det går lika bra med den billigaste jorden.

http://gyllensilver.wordpress.com

Kicki Fredlund

29 april 2016 09:52

Du kan ju tänka dig hur jag såg ut och hur mycket papper som gick åt till fingrarna när jag plockade drygt 5 liter smörsopp på ett ställe :)
Jag har bara hört att alla säger att man ska kosta på sig "bra" jord, så det verkar ju som Maj-Lis Pettersson (som jag aldrig hört) är en vettig kvinna.

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

29 april 2016 20:51

Vilka häftiga tulpaner, har glömt vad de kallas som är sådär flikiga. Svampsmörgås, gud så gott, åter en bortglömd läckerhet. Ska nog ta o testa med torkad kalle nån dag. Smörsopp hittade jag inga i höstas. Jag tycker smörsopp är rolig att plocka och skala, mycket värre med citronslemmisen. Där kan man tala om svarta fingrar..
Trevlig valborgshelg från pörtet/Kram

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

1 maj 2016 14:28

Inte illa att få 20 tulpaner i.s.f 10.
Jag plockar inte längre citrongul vaxskivlig. Dels för dom svärtar all annan svamp i korgen och dels är den hårdsmält så jag får ont i magen om det är för mycket såna i blandningen.
Valborgsmäss blev annorlunda. Mer om det i bloggen.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards