Alla inlägg under januari 2016

Av Kicki Fredlund - 20 januari 2016 10:25

Igår var det en riktigt vacker vinterdag. Sol och - 12 grader på dan. 

Även Berra följde med på promenaden, även om han stannade här vid slogboden...


 

medan hundarna och jag fortsatte. Trots kylan så svettades jag så det rann under armarna och på ryggen, jag fick ta av mig både mössa och vantar då och då, för att få lite svalka. (icke önskvärd biverkning)


     

Hundarna lyckades hitta en lite kvist, som alla ville ha.


 

Det är många skotrar som varit ute på isen, men jag avstod att gå på den, för fortfarande kan det komma upp vatten underifrån.


 

På e.m fick jag besök. Först kom Elga, hon hade med sig en jättefin ros i kruka. Elga blev inte kvar lång stund, hann i.a.f med en fika. Samtidigt som hon gick kom Petra, som är kassör i Boxerklubben GävleDala.


Petra hade med sig 2015 års bokföring. Jag är ju revisor och har nu att tillsammans med Cilla gå igenom räkenskaperna, som såg väldigt positiva ut vid en snabbkoll.


Berra hade gått och lagt sig, så han träffade varken Elga eller Petra.

  

ANNONS
Av Kicki Fredlund - 20 januari 2016 10:13

 

Också en form av isblommor.

ANNONS
Av Kicki Fredlund - 19 januari 2016 10:35

Pensionen har just hamnat på kontot, och tänk det blev påökning i år igen med en hundralapp.


Berra fick en lika stor ökning, snart behöver vi inte kalla oss fattigpensionärer om det ska fortsätta så här.


Ja, jag är ironisk, för vi har fortfarande en otroligt låg pension.


Nu börjar jag dessvärre känna av de biverkningar som jag tydligen kommer att få leva med.


Jag får svettbrytningar (trots kylan), är darrig både i händerna (blir fumlig och tappar saker) och i knäna (jobbigt att gå uppför trappen).


Nu ska jag iväg till VC och ta blodprover som onkologen i Falun begärt, dit ska jag på torsdag.


Jag har slagit in ett par paket med prylar som jag sålt på Tradera, det ena ska med Schenker och det andra med posten.


Måste även till Lanmännen och köpa toapapper, brukar köpa en hel bal där och jag såg att det inte fanns fler paket att ta in från garaget (där jag förvarar balen).


Av Kicki Fredlund - 18 januari 2016 09:00


 

Det var rätt häftiga snökristaller  som glittrade i solen på sjöns is.

Av Kicki Fredlund - 17 januari 2016 21:36

Med - 12 grader i morse och -8 på dan, så har vi plötsligt fått mer normalt vinterväder. Hoppas vi slipper fler såna här köldknäppar.


Berra kom ut ett tag på tomten och plockade hundskit, det hade blivit en hel del eftesom promenaderna varit få.


Men sen var han däckad för resten av dan, så jag fick ta ut hundarna ensam. Jag tog en sparktur till sjön med Triss och Maya.


   

Nyfiket kollar dom människor som gick borta vid stranden.


 

Sen tog jag en promenad med bara Jolly, hon fick titta på änderna i dammen i.s.f människor vid sjön.


Jag har varit otroligt lat under helgen, mest suttit vid datorn och lagt patiens och lyssnat på ljudbok, just nu Döden genom vatten av Ruth Rendell


Det frusna varmvattnet tinade upp under eftermiddagen. Jag har haft en fläkt på toan på övrevåningen (för det var där det börjat frysa), fläkten gjorde att det var varmt som i en bastu i det lilla utrymmet oc h det gjorde susen. Tack o lov att jag slipper ringa efter hjälp.


Skönt ska det bli att kunna duscha igen.

Av Kicki Fredlund - 17 januari 2016 09:04

   

Vår frukost, bestående av havregrynsgröt med lingonsylt och frysta båbär och en smörgås och the, ska väl vara en bra början på dagen.

Av Kicki Fredlund - 16 januari 2016 14:56

Äntligen kom jag ut idag. Hade inte stuckit ut näsan på tre dar.


Förmiddagens -20 grader blev -11 vid 2-tiden. Då gick jag ut och skottade mig fram till friggeboden/förrådet och krånglade ner sparken från taket.


Jolly fick nöja sig med att vara ute medan jag skottade.


 

medan Triss och Maya fick rusa av sig på sjön.


 

Det hade varit flera skotrar ute på isen, men den var fortfarande ganska otäck att gå på för vattnet trängde upp idag också trots kylan som varit i flera dar. Det syns nere till vänster på bilden att det är sörjigt.


Jag var totalt slut när vi kom hem igen, hade velat ta en dusch, men varmvattnet var fortfarande fruset ii badrummet, dessutom gick en huvudsäkring, troligen p.g.a det extra elementet, så det blev strömavbrott.


Jag svor mina ramsor medan jag letade efter felet. Tur att jag mår bättre idag, för det är mer än vad jag kan säga om Berra, han har legat mest hela dan. Han tror att det enklaste är att sova bort eländet (förmodligen elakt tänkt av mig, men ibland blir jag bara så trött...)

Av Kicki Fredlund - 16 januari 2016 10:15

Tack o lov så mår jag mycket bättre idag. Jag hoppas att inte medicinen ska däcka mig igen, även om jag är medveten om många biverkningar som kan dyka upp senare.


Diarrén som jag fick i förrgår var bara den dan, illamåendet satt i även igår, men inte lika illa och idag är jag i princip som vanligt igen.


I två dar har Berra fått stå för maten, i förrgår värmde han varsin pizza från frysen, men igår lagade han mat på spisen, potatismos och stekt falukorv. Det var nog första gången han gjort nåt mer avancerat än att steka blodpudding.


Maya mår också bättre, hon var utan tratt hela dan igår utan att slicka sig på tassarna, så jag har redan minskat hennes intag av kortison till en gång per dag, sen om en vecka blir det varannan dag i en vecka.


Ute är det lika kallt fortfarande - 20 grader, ser ju fint ut eftersom solen skiner, men jag tvivlar på att det blir nån promenad idag heller. Berra klarar absolut inte den här kylan för hjärtat och kärlkrampen.


Han har i.a.f varit i garaget och tagit in ved och en värmefläkt.


Varmvattnet har frysit i badrummet, jag hoppas verkligen att det räcker med fläkten för att tina upp det. Det värsta är att jag inte vet var ledningen går så jag har bara ställt fläkten under handfatet, men det kanske borde vara vid bakaret.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ travarenskennel med Blogkeen
Följ travarenskennel med Bloglovin'

365 foton 2014

 

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se