Direktlänk till inlägg 18 januari 2015

Fel dygnrytm

Av Kicki Fredlund - 18 januari 2015 10:20

Hundarna har kommit in i alldeles fel dygnstytm, vad beträffar när dom ska ut och göra ifrån sig.


Jag rastar dom sista gången vid 22-tiden, då det är den tid jag oftast går och lägger mig.


Nån gång mellan kl 02 och 05 vaknar Jolly och vill gå ut och kissa, hon är ju kastrerad och behöver kissa ofta.


Om jag inte väcker dom andra då, så dom också får gå ut, så kan man ge sig den på att Maya skitit inne på biblioteket, där hon tycker att hennes reservtoa är, och/eller har Triss skitit i groventrén där vi släpper ut dom.


Alltså väcker jag övriga hundarna på natten , när nån av dom vill ut. Skorpan håller sig dessutom dåligt, så där är det bråttom när hon säger till. (Det är dessvärre bara Jolly och Skorpan som säger till när dom behöver ut)


Eftersom jag är extremt lättväckt och dessutom har svårt att somna om när jag gått upp och tänt ett lyse, så ligger jag vaken en timme eller två innan jag somnar om igen.


Vaknar sen dödstrött framåt kl 8.




 
 
Handarbetsglädje

Handarbetsglädje

18 januari 2015 11:03

Tröttsamt!
Jolly börjar väl bli inkontinent kanske och Skorpan har ju problem med ryggen, så dom har iaf en ursäkt.
Dom andra två är väl lite för bekväma? Hihi!
Visst är det jobbigt att inte kunna somna om som man gjorde i ungdomen? Har samma problem själv. Blir inte väckt av något djur, man lägger jag mig för tidigt, så vaknar jag på natten och sen tar det flera timmar innan jag kan somna om. Sen är ju hela dan förstörd, eftersom jag vaknar så sent!
Fin söndag till Er och kram! ♥

http://www.kunigundasarv.blogspot.se

Kicki Fredlund

18 januari 2015 12:44

Jolly kastrerades tidigt p.g.a pyometra, redan innan tre års ålder. Hon har sen dess haft lindriga besvär av inkontinens, värst är det om sommaren om hon badat. Skorpans problem att hålla sig har absolut med ryggen att göra. Men som du säger så är det mest slarv på dom andra två.
Det är då en evig tur att det räcker att släppa ut dom. Tänk om man var tvungen att klä på sig och gå ut varje gång.
Kram

 
Raija

Raija

18 januari 2015 21:42

Det visste jag inte, om att kastrerade hundar behöver gå oftare. Teo väcker Tobbe ibland på nätterna, men då är han oftast lite dålig i magen. Nancy kan hålla sig hur länge som helst och verkar inte ha bråttom ut alls på morgon. De är båda kastrerade.

Fy, så jobbigt med att behöva gå upp varje natt. Sömnen blir störd och det är svårt att ta igen.

http://www.nitida.se

Kicki Fredlund

19 januari 2015 08:45

Problemet är väl att en kastrerad hund kan bli inkontinent. jag trodde att det var mest tikar, men även hanar kan bli det, så du har haft tur som sluppit det på dina.

 
Ingen bild

Erika SH

20 januari 2015 07:37

Drygt, det är ju nästan värre än att ha småbarn! 😬Doris har som tur är klarat sig från problem fast hon är kastrerad, puh. Mina damer får jag nästan tvinga ut på morgonen, de kan dra sig till 10 utan problem, tokar! Kram Erika

Kicki Fredlund

20 januari 2015 10:00

Ja, det är nästan som att ha en valpkull, då får man inte heller sova om natten.
Jag hopas fortfarande på att det ska bli bättre.
Kram

 
Cici

Cici

20 januari 2015 18:14

Oj, det där skulle jag nog inte klara av i längden! Jag tror inte att någon av våra hundar har väckt oss på natten för att gå ut sedan Cilla var valp. Däremot har jag haft mina misstankar om att Helen kissat några gånger i övrehallen, utanför vårt sovrum (hundarna sover i vårt sovrum), och jag tror att det är straxt före löpet och då har jag lagt ut en tidning där jag förut hittat en misstänkt fläck. För att ingen av dom ska gå ut i stora rummet på övervåningen, drar vi för ett kompostgaller i den dörröppningen på kvällen då vi ska sova, för det finns ingen dörr dit. Sen händer det i alla fall ibland att jag vaknar mitt i natten och inte kan somna om. En schal runt min sänglampa och en bok gäller då. Kan du inte införskaffa en sån där kissmatta som lär finnas? Du måste ju få sova, människa!

http://cicilina.blogspot.se

Kicki Fredlund

22 januari 2015 09:42

Jag skulle behöva sova med proppar i öronen för att inte vara så lättväckt, men då kanske jag inte hörde om nån verkligen behövde ut.
Jag är inte hjälpt av nån kissmatta, ingen kissar inne och bajsar gör Maya på golvet i biblioteket, som tur är alltid så fast att det är lätt att ta reda på. Men nu är det ett par veckor sen sist som hon gjorde inne, kan ju hoppas att det är över nu.
I natt var Jolly och Maya ute kl 03.30, medan övriga sov till kl 6..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards