Direktlänk till inlägg 12 januari 2015

Ja, se det snöar...

Av Kicki Fredlund - 12 januari 2015 18:21

Men fy fasen! Vill inte ha mer snö nu, det räcker så alldeles väldigt bra så här.


Det har kommit ca ½ meter på två dygn. Jag skottar och skottar och det bara fylle på mer.


Nu har jag just skottat ett varv runt hela framsidan på tomten, framför allt för att Skorpan ska kunna ta sig fram, dom andra kan pulsa.


Ca -8 grader mest hela dan, men i morse vid tretiden när jag släppte ut ett par av hundarna så var det -15,7 grader.


Vi åkte ett ärende till Säter på e.m., oplogat och spårigt genom skogen, tur att man inte mötte nån bil på dom 4 kilometrarna. Tillbakavägen var nyplogad.


Småhundarna älskar snön (Skorpan undantagen), dom har inget emot att plöja fram trots att snön är djupare än vad deras ben är höga.


Dom for fram i det oskottade medan jag var ute och högg ved och bar in. Fasen snön hade blåst ända in under pressenning i vedförrådet ute.


Förutom att skotta snö, så får jag inget nyttigt ur händerna. Sitter mest och för in text i det som ska bli en ny hemsida.


 

Det är ett under att jag får till nån mat över huvudtaget. Igår hittade jag några frysta kycklingben som gått ut datum, dom blev stekta med spetspaprika, ris och gräddsky till.

Åh, vad jag avundas dom som har karlar som inte är borttappade i köket.




 
 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

12 januari 2015 20:59

Heej, vet du här kom det snudd på underkylt regn på eftermiddagen! Som små spikar som pickade i ansiktet...
Nu ska temperaturen hålla sig kring nollan ett tag, hoppas nu bara att inget börjar töa bort innan Svenska rallyt om en månad. Det skulle ju inte vara första gången...
Kram

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

13 januari 2015 10:40

Jag utgår från att det kom ännu mer snö hos dig, så det kanske blir kvar trots att vi får mildare väder.
Jag hann skotta nästan klart igår medan snön ännu var förhållandevis lätt.
Kram

 
Cici

Cici

12 januari 2015 21:51

Det där såg ju riktigt smaskigt ut. Själv serverade jag pölsa med kokt potatis och heminlagda rödbetor i dag. Förresten en vardagsrätt som är ganska populär hos både mig och maken.

Vi har också fått en massa snö senaste tiden, men den är kall och därmed lätt och fluffig. Nackdelen är att den inte packar sig när skotrarna kör på lederna, så det blir svårt att ta sig fram annat än på bilvägarna som är plogade. Lite trist, särskilt för Cilla, som vill springa lös.

http://cicilina.blogspot.se

Kicki Fredlund

13 januari 2015 10:38

Tack för mattipset. Det var länge sen vi åt pölsa, trots att vi gillar det båda två.
Det är inte lätt att ha korta ben i den myckna snön. Jag provade också att gå i skoterspår, men det gick inte heller bra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards