Direktlänk till inlägg 6 februari 2021

Olydiga hundar.

Av Kicki Fredlund - 6 februari 2021 14:59

Ibland kan man bli vansinnig på olydiga hundar, alltså mina.


På sjön idag stod det ett par skor i strandkanten, troligen nån som var ute på långfärdsskridskor.


Jag såg att hundarna såg skorna så jag behöll dom kopplade tills jag kommit ut en bit på isen.


Men naturligtvis rusade dom tillbaka och tog den ena skon och drog iväg med den, som ett annat byte som båda ville ha.


En lydig hund hade naturligtvis stannat när jag sa till, men icke dessa. Dom trissade varandra i jakten på skon och jag efter.


Nåja, till slut fick jag tag på Maya som var den skyldigaste och därmed skon, som var oskadd för hon hade ju bara sprungit med den i munnen.


 

Sen ut på isen igen, där en jättefin bana var upplogad sen igår. Undrar om hundarna funderar på att sticka iväg till skon igen.

 

 

Nu gjorde dom inte det som tur var.

 

I år är det, för första gången på flera år, ett perfekt sparkföre på sjön. Först var det glansis, sen kom ett par cm snö och nu en fin plogad väg.


Mer olydnad fick jag strax efter, då en hundägare gick med sin golden vid badplatsen. Den plogade banan gick helt nära badplatsen, så Maya och Onyx stack så klart iväg till hunden.


Hundarna hälsade på varandra några sekunder, sen kom dom tillbaka till mig på isen. Jag visste ju att den gamla goldenhanen var snäll, vi har träffat den tidigare, men jag blir frustrerad av att mina hundar är så olydiga.


Det är inte bara det att jag varit overksam ett helt år, jag har inte heller tränat hundarna i varken det ena eller andra. Det märks verkligen.


 

Här har dom stuckit iväg igen, för dom har sett människor långt bort.

 

 

Men nu kom dom tillbaka när jag ropade. Dom springer aldrig så långt när dom ser nåt som intresserar.

 

 

En hemgjord semla till kaffet satt fint eter maten.

 

Morgonens -15 grader, steg till -6 grader på dan, så turen på isen var verkligen skön.



 
 
Ingrid

Ingrid

6 februari 2021 17:47

Klart att de passade på att sticka med skon. Den gick väl inte att stå emot. Tur att de inte skadade den och att du fick tag i den.
Den där semlan ser väldigt god ut måste jag säga!!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Kicki Fredlund

6 februari 2021 18:02

Ja, jäkla hundar!
Nog smakar en hemgjord semla t.o.m bättre än en köpt.
Kram

 
Ingen bild

Hillevi

6 februari 2021 19:19

Busfrön är de! Men gjorde de inga hyss
så vore det också konstigt (och fel). I slutändan blir det kära minnen!
Härligt med en sån fin dag på isen😊

Kicki Fredlund

7 februari 2021 10:35

Faktum är att jag skäms över att ha så dålig pli på hundarna. Annat var det förr, men nu tränar jag inte ens de enklaste saker (och det märks).

 
Ingen bild

Pia

7 februari 2021 13:42

Dom är riktiga clowner! ❤️

Kicki Fredlund

7 februari 2021 17:02

Men ibland kan man hålla sig för skratt.

 
paula

paula

7 februari 2021 23:56

Haha, kottar i öronen, det är lätt att få när något annat lockar än mattes rop. Jag har fått en helt färdiguppfostrad kille som visserligen kan dra fram till andra hundar, men inte mer än max två meter ifrån, sen stannar han och är lätt att fånga in eller få att stanna. Lättare hund att hantera har jag aldrig haft. Vi skulle också ta en promenad på sjöisen idag, men det sket sig, dåliga skoterspår där man sjönk ner och ingen som plogat. Vem är det som plogar på er sjö? Säfsen verkar inte bry sig alls om sjöarna, de har väl fullt upp i backarna. Aldrig sett så mycket turister som nu trots att sportloven inte börjat. Det är knökfullt o varje tur till affären bör noga planeras.
Kramen

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

8 februari 2021 09:17

Det är ju lite skämmigt, inte så lite heller förresten, att ha så olydiga hundar. Jag har alltid haft bra lydnad på mina boxrar, men sen frallorna invaderade hemmet så går det bara utför.
Det är ju tryggt att ha en liten väluppfostrad Daniel, även om du inte kan ta åt dig äran av hans lydnad.
Jag vet faktiskt inte vem som plogat isen, det är flera år sen det gjordes senast, men det är helt perfekt att ha den banan att åka spark på, även om den är så lång att jag inte tar mig runt hela.
Kramen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 28 april 08:55

Den här vinterkräksjukan vill inte släppa sitt grepp. Trots att magen är bra och att jag inte kräks längre, så mår jag rysligt illa.   Efter att ha haft "sjögång" i sängen i natt p.g.a. illamående, så var det bara att ställa in resan till Västerå...

Av Kicki Fredlund - Lördag 27 april 11:32

Det har varit tyst på bloggen under veckan.   I tisdags var Berra så dålig hela dagen och natten, så jag ringde 112 på onsdag morgon, då hade han spytt och haft diarré oupphörligt i ett dygn och var riktigt medtagen när ambulanskillarna kom och h...

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards