Direktlänk till inlägg 28 april 2017

Till Borlänge igår och mer Telia..

Av Kicki Fredlund - 28 april 2017 10:01

Vi hade planerat att åka rätt tidigt till Borlänge. Jag skulle köpa den kabel som behövdes mellan fiberomkopplare adapter och telefonuttaget i köket, men först behövde jag få tag i Telia.


Jag måste ju få veta om det behövs extra grejer för att få trådlös TV.


Halv 10 gick jag in på Telias sida på FB, det skulle ju gå lättare då, och skrev ett meddelande om vad saken gällde och bad dom ringa.


Kl 12. 30 hade ingen hört av sig än (har fortfarande inte gjort det). Då ringde jag och hade turen att komma fram inom 5 minuter.


Jo, det behövdes extra dosor för att få TVn trådlös, så nu skulle det skickas á 799 kr.


Nu blev jag i valet och kvalet om jag skulle ha fibertv eller inte, men med en prövotid på 30 dagar så tänker jag ändå prova, men återigen så fattar jag inte varför jag inte får reda på detta vid tidigare samtal. Dom visste ju att jag INTE ville ha några fler kablar genom huset!


Inne i Borlänge fick jag besöka flera affärer innan jag fick den kabel jag skulle ha till telefonen, fanns inte hos Kjell&Co, inte heller på El Giganten på Kupolen. Fick åka till Clas Ohlson, där fick jag mina 15 m för 70 kr.


Jag hade jätteont i benen och ryggen, hade ingen lust att gå deras enorma vägar genom hela varuhuset för att leta, så jag bad en kille i informationen att hämta den åt mig medan jag satte mig att vila. Det gjorde han så gärna, tack för det! Trots att han visste vad han skulle hämta så fick jag vänta 10 min. , men det kan ju bero på att han blivit hindrad på vägen av andra kunder.


Jag har fått obehagligt ont i kroppen senaste tiden. Det värker i benen, axlarna och nacken både när jag sitter och när jag går, värst är det e.m och kvällen. Värktabletterna hjälper klent.



 
 
Skyttlat

Skyttlat

28 april 2017 14:18

Förstår inte varför alla kablar?
Har Du inte en bärbar ip-telefon? Isf kopplar Du väl laddstationen direkt i routern?
Har Du inte trådlös router? Om Du har det så behövs ju bara en trådlös mottagare till tv:n?
Verkar väldigt krångligt med Din fiberinstallation?
Hoppas det löser sig?
Ha det gott och kram 😍

http://www.skyttlat.se

Kicki Fredlund

29 april 2017 09:06

Om jag har fattat rätt så måste man ha en mellanpropp i första telefonjacket om jag vill att alla fasta telefoner i huset ska fungera (vi har tre st). Det jacket sitter i köket. Fiberomkopplare, router och telefonadapter i hallen, då de sista två måste kopplas till fiberomkopplaren så blir jag tvungen att ha extra kabel.
Men till TVn ska det räcka med ett par speciella dosor, som jag ska hämta ut idag på ICA.
Det ska nog ordna sig till slut. Det som är mest irriterande är att man inte får reda på allt som behövs redan från början.
Ha en skön helg!
Nu åker jag till klubben och släpper allt om kablar ett tag.

 
Ingrid

Ingrid

28 april 2017 14:23

Då får vi hoppas att det ordnar sig med tv:n nu så att du slipper kablarna.
Så trist att du har ont i kroppen! Krämpor kommer och krämpor går, men jag har än så länge sluppit lindrigt undan just när det gäller värk. Det är inte ofta jag behövt pilla i mig något smärtstillande.
Ha en skön helg Kicki och kram om Berra från mig.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

29 april 2017 09:00

et är trist när inte det blir klart nån gång med fibern.
Ja, ont har jag ju alltid, mer eller mindre. Men ett tag nu har det varit mer än vanligt.
Ha en skön helg du också. Nu ska jag åka och ha valpkurs här på fm.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Lördag 11 maj 09:09

Igår tog jag valparna med mig till skogen för första gången.   Det var en pärs kan jag lugnt säga. De följde varken efter mig när jag lockade, eller följde efter Maya och Onyx.   Jag provade även med halsband och koppel och kunde bara konstat...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 9 maj 16:37

Igår blev valparna 11 veckor.   Gabriella skulle kommit hit och vi skulle ha fotat dem lite. Men jag var däckad och sängliggandes hela dagen efter coronavaccinationen på tisdagen, så det blev inget av med fotandet.   Jag har fått nöja mig med...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 7 maj 13:26

Idag hade vi tid för corona-vaccineringen. Nu är det bara att vänta och se hur sjuk jag blir den här gången av vaccinet.   Var in på granngården och köpte hundmat, sen även in på ICA och kompetteringshandlade lite.     Vårt 11-kaffe intogs...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 2 maj 09:36

Äntligen har vi hämtat oss från vinterkräksjukan, som påverkat oss en hel vecka med illamånde och matthet.   Berra kunde åter åka i morse till sin dagverksamhet.   Maya gillar inte valparna, men kan i.a.f. vara ute tillsammans med dem.  ...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 1 maj 12:56

Första maj idag och äntligen lite vårvärme. Den kom igår på valborg, vi får väl se hur länge vi får behålla värmen.     Valparna kunde vara mycket ute på altanen. Gammelmoster Maya inte så imponerad av de små.     De fick även vara ute...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards