Direktlänk till inlägg 21 januari 2016

Vi hann...

Av Kicki Fredlund - 21 januari 2016 18:10

Upp tidigt och fixade frukost åt oss och hundarna.


Det var - 18 grader så det blev bara snabb rastning på tomten.


Kvart i 8 drog vi iväg till Falun. (hundarna fick stanna hemma p.g.a kylan). Vi åkte i ovanligt god tid då det tar 45 minuter i bra väglag. Berra  skulle vara på kontroll på Blodmottagningen kl 9 och jag på Onkologen 9.30


Men det var med ett nödrop vi hann. Jag släppte av Berra vid lasarettets entré 2 minuter i 9. Det hade tagit 30 minuter i bilkö genom Falun (ca 1 km). Dom nya rondellerna tillsammans med alla trafikljus (som även fanns innan ombyggnaderna) gjorde att det var nästan omöjligt att förflytta sig framåt.


Sen jag letat upp en parkering på sjukhusområdet, som även det är en pärs så dags på morgonen, så kom jag instormande med andan i halsen till läkaren där Berra redan fanns.


Nu visade det sig att det tog betydligt längre tid för Berra än det brukar göra. Läkaren ville ta nya prover och även ett EKG, då Berra haft ont i bröstet ett tag.


Vi fick göra ett avbrott för att ila till Onkologen i en helt annan det av sjukhuset, för där vill dom att man ska med sig en anhörig vid första besöket. Dessvärre fick vi vänta 20 minuter på läkaren som blivit försenad.


Träffade en mycket sympatisk läkare (det vore väl sjutton om dom inte vore det på ett sånt ställe).

Fick reda på ungefär samma saker som kirurgen sagt för drygt en vecka sen, om medicinering och efterbehandling.


Det blir alltså 5 veckors strålbehandling i Uppsala (jag hade hoppats att jag skulle slippa undan med tre veckor). Läkaren skulle skicka remissen idag (det trodde jag kirurgen redan gjort), så inom några veckor kommer den att starta. Den bör komma igång senast två månader efter operation.


Biverkningarna på medicinen som jag tar (Letrozol), brukar ge med sig inom ett par tre månader, så det är bara att avvakta och se. Just nu är det ingen fara alls, lite darrig på f.m och svettningar då och då. Men det är smällar man får ta.


Tillbaka till Blodmottagningen, där nya prover togs på Berra och även EKG. Det tog lite tid innan han fick träffa läkaren igen, för hon hade ju fler patienter.


Berras cancer (Myelom) hade tyvärr sämre värden nu, så det är troligt att han får börja med en ny omgång cellgiftsbehandling (det är 4,5 år sen sist), men först ska han till hjärtkliniken och göra en ny kranskärlsröntgen och sen ska han till blodmottagningen igen och dom ska ta benmärgsprov, det var närmare 5 år sen sist. Efter det tar dom ställning till vilken behandling som ska till.


Vi kom äntligen hem till kissnödiga hundar kl 13, då slog det mig att det var ju idag som vi skulle på bio och se En man som heter Ove.


Den började kl 14, så det var bara att slänga i sig en macka och en kopp kaffe (hade ju inte fått nån f.m-fika heller), sen iväg igen med bilen.


Trots att det nu var 5:e gången (tror jag), som dom visade filmen på Folkan i Säter, så var det knökfullt i salongen den här gången också.


Så, nu har vi sett den i.a.f och den var precis så bra som alla säger. Jag hade ju läst boken, så jag hade ju kläm på handlingen.


 

Ljuset kommer allt mer, här är klockan halv 5 och vi är på väg hem efter bion.

 
 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

21 januari 2016 19:02

Vilket flängande! Samtidigt skönt att bägge har tid samma dag så man slipper ödsla vareviga dag på olika inrättningar. Du ser, det kan fortfarande bli bättre med biverkningarna, det låter väl bra?
Kram på kramens dag

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

22 januari 2016 09:34

Egentligen skulle Berra varit i Falun 2 dagar före mig, men jag ändrade hans tid så vi kunde ta det samtidigt.
Jag hoppas att jag tillhör den delen som biverkningarna går över på. Vissa får dras med dom i alla år.
Just nu mår jag bra, så jag ska inte klaga.
Kram

 
Pia

Pia

21 januari 2016 21:31

Kram <3

http://pimli.se/blogg

Kicki Fredlund

22 januari 2016 09:31

Tack Pia!

 
Hillevi

Hillevi

22 januari 2016 06:18

Låter bra det där med att biverkningarna snart avtar. Strålningen är inte kul men den går över den med. Långt att åka, dock. Jag var på en flerdagarsklickerkurs för Bob Bailey i Borlänge 2010 och åkte hem ett par gånger för att se till katter och höns - 2,5 timmar tog enkel väg och då tryckte jag ändå på.
Roligt att filmen var bra, även om dagen blev i flängigaste laget!

http://gyllensilver.wordpress.com

Kicki Fredlund

22 januari 2016 09:31

Jag, gruvar mig för den långa restiden. Jag kommer att åka hemifrån vid 8-tiden och vara hemma igen vid halv 5. Måndag - fredag i 5 veckor (fy fasen). Dessutom är jag åksjuk när jag inte kör själv.
Se filmen om du får tillfälle.

 
Hillevi

Hillevi

22 januari 2016 16:34

Nu vet jag inte hur du tar dig till Uppsala men du skriver "kör inte själv". Om du har en "padda" eller liknande, se till att skaffa "bluefire reader" och låna böcker via bibblan hejvilt. Så gör jag och de senaste om att "ta över alla tankar" var Sharon Boltons tre böcker "Nu ser du mig, Livrädd, Odödlig. Fantastisk välskrivna och outhärdligt spännande.

8-5 - en arbetsdag. Se det så.

Kramkram

http://gyllensilver.wordpress.com.

Kicki Fredlund

23 januari 2016 09:33

Tack för boktipsen! Jag kommer att åka buss till Uppsala. Läkarna säger som du. Se det som ett heltidsjobb i 5 veckor.
Jag har i present, när jag fyllde år fått ett tremånaders medlemskap på Storytel. Jag väntar med att lösa ut det tills jag börjar resa.
Just nu har jag nappat på Storytels erbjudande om två gratisveckor, så jag lyssnar (just nu Jojo Moyes Livet efter dig)hela tiden på mobilen.
Har alltid lyssnat på böcker parallellt med att jag läser.
Kram

 
Ingrid

Ingrid

22 januari 2016 19:32

Det låter verkligen jobbigt, men du slipper i alla fall bo i Uppsala de där veckorna Det måste vara knepigt nog att få allt att fungera nu när Berra dessutom är så dålig och så hundarna som ska ha sin skötsel.
Hoppas att biverkningarna mattas av!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

23 januari 2016 09:25

Just nu mår jag bra och känner inte av några biverkningar. Det är värre för Berra och hans bältros.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards