Alla inlägg den 21 augusti 2022

Av Kicki Fredlund - 21 augusti 2022 10:17

Vi hade räknat med en utställning i regnväder, kanske höll sig några hemma på grund av det, för av 46 anmälda hundar så var 9 st strukna.


Berra stannade hemma med Onyx, dels p.g.a det väntade regnet, men även p.g.a att vi såg på ringkartan att det var väldigt långt mellan parkeringen och vår ring. Vår ring hade nr 16 och var placerad längst bort på området och Berra har svårt att gå nån längre sträcka.


Det regnade i kaskader på vägen mellan Hedemora och Eskilstuna, men trots en mörk himmel så kom inte en droppe regn på utställningsplatsen.


Våt blev man i stället av svett, för det var obeskrivligt kvavt i luften och varmt.


Falcon uppförde sig fint som vanligt och föll även domaren i smaken så han tilldelades exelent med ck.


 

Han placerade sig 2:a i klassen efter en finsk championhane (men den här bilden är från Bästa Hanhundsklass).

 

 

Där placerade han sig 4:a efter 3 championhanar, certet gick till den finska hunden som därmed även blev svensk champion, medan Falcon fick nöja sig med ett retsamt reservcert (det var hans 4:e).

 

Vi hade Gabbis tält uppsatt, men det blev inte använt, för vi satt utanför vid ringside hela tiden.


Moa Persson hade hjälpt henne att sätta upp det, medan jag stannat vid sekretariatet  och lyckades få dem att skriva ut en katalogsida för vår ring.


Det är bedrövligt att inte ha den servicen på alla utställningar, nu när man inte kan köpa en katalog på plats.


 

Ovanligt stort antal ck-tikar i Bästa Tikklassen. Här står de i katalognummerordning, vilket innebär att Maya står sist.

 

 

Men hon flyttades fram tills hon var 2:a efter Pias championtik Le Suprime Poire Belle Hélène.

 

 

Pias tik blev BIM medan Martin, som åkt ända från Skåne, blev BIR med Petite Chenil Elvira Master Djon Jr. Dagens domare var Karin Ögren.

 

Maya visade sig ovanligt alert, kanske för att jag testade med samma som jag alltid gjorde med Skorpan innan vi skulle in i ringen. Jag kör några snabba stegförflyttningar under fot-kommando med godisbelöning.


Kritiken "haltar" lite som om det saknas ord. Jag var tvungen att gå till ringsekreteraren och fråga vad det var som var tillräckligt när raden var tom efter ordet, då skrev hon in det som skulle stått.

 

När vi åkte hem och stannande för att hämta ut våra rosetteter vid priserna. Maya hade ju blivit Bästa Veteran. Men de fanns inga priser att få, dem fick man köpa. Inte ens ck-rosetten var gratis.


Gabriella betalade för att få Falcons rosetter, men där går gränsen för mig. Har hunden vunnit något som normalt genererar till en rosett, så ska man banne mig inte behöva betala för den. Utställningarna kostar tillräckligt mycket ändå. Men det är så typiskt för SKK. Man brukar ju dessutom få nån liten pryl för ck, men icke här.


P.g.a det enormt kvava vädret, så stannade vi inte till någon final, många timmars väntan i så fall.

Jag fick lite "bannor" av Moa, för hon tyckte att det var min skyldighet att visa alla som har negativa åsikter om rasen att det finns fina veteraner.


 

Bjuder på nattens igelkottsbild. Det är så mörkt ute kl 01.30 så jag ser inte kotten som mer än en skugga innan jag sett bilden. Tydligen häller hen ut maten på marken innan den äts.

 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards