Åh så himla trist detta väder är. Förutom att det är 2 plusgrader, så har det varit så mulet och grått idag att man knappt sett nånting framför sig.
Jag hade packat en kartong med prylar som vi lämnade till Erikshjälpen, samt några årgångar med gamla Hundsport.
Den ena kassen efter den andra fyller jag med gamla tidningar som kasseras.
Promenaden med hundarna gick ömsom på barmark och ömsom i snö.
Medan hundarna sov efter promenaden, så stekte jag köttbullar.
Köttbullarna borde vara små eftersom dom ska vara till jul, men jag tycker det är så jobbigt, inte blir dom så värst runda heller.
Receptet på den lite annorlunda kryddningen hittade jag i en av de gamla tidningarna som jag kasserar.
Jag gjorde på 1 kg färs, lite snålt kanske med tanke på att vi blir många i jul, men det ska väl bli mer än köttbullar på julbordet.
paula
12 december 2019 22:59
Hemlagade köttbullar ska ju inte vara runda...i år ska jag testa älgfärs som jag fått av en vän. Har inte kollat efter recept ännu...Här är det deppigt med Blinka som börjar tackla av. Inte konstigt kanske med drygt 13 år men hon är ju så livsbejakande och pigg...ska försöka göra mitt bästa för att hon ska hänga med ett tag till, är inte redo att släppa taget. Kramen
http://paulaz.se
Kicki Fredlund
13 december 2019 11:12
Älgfärs är ju ganska torr eftersom den är så mager, jag brukar blanda med blandfärs, när jag gör t.ex pannbiff av älgfärs (som jag fått av goda vänner).
Du har en tid framför dig nu som jag inte avundas. Det är så sorgligt när man vet att tiden håller på att gå ut för ens bästa vän. Jag förberedde mig under ett års tid när det var dags att låta Jolly få somna in.
Jag förstår verkligen att du inte vill släppa taget om en för övrigt pigg och glad Blinka.
Kramen till dig!
Ingrid
13 december 2019 11:39
Köttbullar ska man ju också göra! det finns ingenting som är så gott som hemlagade köttbullar, men jag finhackar alltid löken och bryner den och låter den sedan kallna innan jag har i den i färsen. Mamma var livrädd för att det skulle smaka rå lök, så det lärde hon mig.
I dag har vi det mörkt och dystert.
Hoppas att du får en fin Luciadag!
Kram, Ingrid
http://https://ingrids.home.blog
Kicki Fredlund
13 december 2019 15:28
Jag river löken, eftersom det både är enklare och går snabbare, men har hört att det ska bli mildare smak om man gör som du gör.
Lucia har varit fullt av julbak.
Kram