Direktlänk till inlägg 29 januari 2018

Beställa biljetter via datorn oj!

Av Kicki Fredlund - 29 januari 2018 16:12

Vi ska ju åka till Göteborg och fira två 50-åringar i februari. Alltså skulle jag beställa tågbiljetter, för jag kör inte bil så långt den här årstiden.


Men att det skulle vara förenat med så mycket jobb att hitta lämpliga resor med tåget hade jag aldrig trott.


Att en och samma resa (från Hedemora till Trollhätten eller Göteborg) kunde skilja så otroligt i pris kunde jag aldrig föreställa mig.


Det tog mig flera timmar faktiskt, nu är jag ju varken speciellt smart eller van vid den här sortens sökningar. Har sökt alternativa resvägar, antingen till Trollhättan Vänersborg eller Göteborg. Vi kan ju åka med Thomas från Trollhättan till Göteborg.


Men vad jag kom fram till var att prisskillnaden är enorm, mer än 100% dyrare vissa avgångar. Ibland kostade 1:a klass mindre än 2:a klass. Ibland kostde 1:a klass flera hundra mer än 2.a klass.


Ja, fy fasen vilken djunget. Nu har jag iaf hittat och bokat två biljetter för mindre än 700 kr i 1:a klass för oss båda tillsammans. Det fanns resor, i princip med samma tåg, som  kostade långt över det dubbla.


Jag avvaktar lite med att boka hemresan. 


Vädret har varit mer än lovligt trist idag. Grått, blötsnö runt 0 grader.


Jag tog sparken när jag gick med hundarna, det var väl inte det bästa sparkföret, men bättre än att gå där glansisen bitvis är dold under snön.


      Hundarna var nöjda och glada och busade länge med sin pinne.

 

   

Grått, grått,grått, inte inbjuder isen att gå på heller.

 
 
Skyttlat

Skyttlat

29 januari 2018 19:51

Tycker det är besvärligt att kolla busstiderna bara!
Ser lika grått och trist ut hos Dig, även om snön lyser upp en del? Här är det så svart om kvällarna. Skönt att det ljusnar tidigare och det är ljust iaf en timme längre.
Har funderat på en sån lampa som Du nämner, men dom är så dyra, så jag köper nog förstoringsglas som man hänger om halsen?
Men jag kanske är halvblind innan den tavlan är klar, för det brukar ju ta tid att göra klart? ;-)
Ha det så gott och kram på Er! ♥

http://www.skyttlat.se

Kicki Fredlund

30 januari 2018 14:22

Den lampan jag har köpte jag jättebilligt på auktion. Kolla på nåt loppis!
Visst märks ljuset mer och mer nu.
Kram

 
paula

paula

30 januari 2018 22:56

En gång när jag skulle kolla tågbiljetter så hade maskinen valt att skicka mig via Göteborg till Stockholm! Inte konstigt att det tog en väldig tid...nä det var ingen rolig sysselsättning. Men jag tror du hittade bästa alternativen, för du är ju envis!

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

31 januari 2018 09:21

Faktum är att det är just den rutten jag bokat, väntetid i Stockholm på bytet 1 timme, men den var så pass mycket billigare än övriga alternativ.
Jag vet dessutom inte än om vi ska av i Göteborg eller byta där och åka till Trollhättan och sova hos sonen och åka med honom till Göteborg dan efter.
Krångligt är bara förnamnet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 28 mars 17:48

Idag fick jag sätta lite fart på förmiddagen. Berra hjälpte mig att skaka mattor innan han åkte på sin dagverksamhet, sen röjde jag undan lite, dammsög, torkade golv och la på de skakade mattorna.   I kväll kommer Cissi och Martin från Göteborg. ...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 26 mars 17:29

Igår var jag hem till Helena och träffade hennes ljuvliga labradorvalpar.   Att hon fyllde år samma dag missade jag totalt. Förutom att titta på valparna så fick jag låna valphagedelen med grind, så nu behöver jag inte släppa in och ut Onyx till ...

Av Kicki Fredlund - Söndag 24 mars 13:41

Nu har jag bestämt vilka namn de två valparna ska få.   Jag döper ju kullarna i bokstavsordning till namn på travhästar och har kommit till bokstaven Q Jag hade aldrig nån kull på A.   Bokstäverna innehåller mest boxerkullar, 9 st. En kull me...

Av Kicki Fredlund - Lördag 23 mars 17:37

Nu börjar det kännas som vår i luften. Snön är nästan helt borta på de flesta ställen.   Jag tog bilen och åkte till Tjärnan och gick med Maya och Onyx. Det var 5 grader varmt, så det blev en skön promenad.       Hundarna uppe på en sten ...

Av Kicki Fredlund - Fredag 22 mars 12:53

Eftersom valparna blev 4 veckor igår, så fick de flytta ur valplådan i sovrummet och in i valphagen i köket.   Sömnen blev den här första natten, lika dålig som den varit när jag flaskmatat om nätterna.   Valparna vaknade vid 01 och skrek eft...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Skapa flashcards