Direktlänk till inlägg 8 november 2019

Första snön, fått ringa återbud.

Av Kicki Fredlund - 8 november 2019 12:29

Fy då, den första snön hade fallit i natt.


Eftersom det fortsätter att snöa nu på dan så har jag ringt återbud till sjukgymnasten som jag skulle till i e.m. 


Jag vill inte ge mig ut i snöväder med sommardäck (vinterdäcken kommer på på måndag).


 

Jag fick ta in plasten till växthuset, som låg på bordet för att torka, men det blev ju inte så mycket av med det.

 

 

Nu hänger den i stället i tvättstugan och tar upp nästan hela utrymmet, men där ska den väl torka i alla fall.


Är det någon som har tips på hur ni gör med en hund som äter dåligt när man har flera hundar.


Jag kan inte låta henne få sin mat på golvet samtidigt med Triss och Maya, dom skulle prova att stjäla den när dom slukat sin egen.


Jag kan inte stänga i de andra två i annat rum, då äter inte Onyx över huvudtaget.


Det enda är att hon får maten i sin hage, men det blir lite som straff att stänga in henne där, när hon ändå inte vill äta. Det har gjort att hon inte gärna kommer när man ropar på henne, varken ute eller inne.


Vilken sorts mat hon får spelar ingen roll, när hon äter så äter hon lika gärna, eller lika lite torrfoder, färskmat, fryst kött eller rent köttfärs. Problemet är att hon äter så lite, mindre än 3 dl om dagen, då äter hon det mesta på kvällen. Jag skulle vilja få i henne 4 dl, för att hon inte skulle se så tunn ut.


Hon är 6,5 månader och väger 7,5 kg. Valpknubbig har hon aldrig varit och det behöver hon heller inte vara, men lite mer hull på kroppen vore att föredra. Speciellt om hon ska ställas ut i framtiden.

 

Onyx brås på sin mamma Pju, som inte heller äter så bra och som har en vuxenvikt på 10 kg, mot Triss och Maya som väger dryga 12 kg.


 

Jag är glad för det lilla hon äter och jag försöker att inte göra nån affär av det. Jag tar bort maten efter en stund och serverar igen vid nästa mål.

 

 
 
Ingrid

Ingrid

8 november 2019 14:15

Så bra att du inte gav dig iväg i halkan.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Kicki Fredlund

8 november 2019 19:40

Ja, fy sjutton så mycket snö vi fått innan dan var över, mer än ½ dm.

Nervös inför morgondagen, då vi är bjudna på 80-årsfest i en bygdegård 3 mil härifrån. Vill ju inte köra med sommardäck.
Kram

 
Ingen bild

Ann-Marie

8 november 2019 17:47

Hej! Nu ska jag försöka få iväg något, har flera gånger skrivit långt inlägg som bara försvinner innan jag hinner skicka.
Baxter har aldrig varit speciellt förtjust i att äta mat men har ändå fått i sig 6-8 dl per dag med lock och pock och mycket x:tra gott i.
Nu äter han inte hälften ens och det trots godsaker.
Saken är den att han har spondylos i ryggen som jag fick bekräftat för ett par månader sedan. Han har fått smärt och inflammationsdämpande tabletter i två omgångar som har haft verkan just då. Nu är han svag i höger bakben och har svårt att resa sig upp när han legat stilla ett tag.
Detta gör honom deppig och nedstämd. Han har ju varit ett energiknippe men nu sover han mycket.
Jag har fått honom att äta någon dl med att busa lite med honom och kasta en och en kula lite hit och dit men nu har hans intresse falnat för det.
Idag kokar jag köttben länge som jag sedan skrapar köttet av och sen blötlägger jag torrmaten i buljongen. Det har han tyckt mycket om förut. Hoppas han äter det.
Idag har jag fått nya tabletter till honom och på torsdag fick vi en tid till veterinären.
Förut har jag ibland gömt några bitar under olika burkar lite här o var i rummet, det kunde trigga honom att äta. Det har varit pyssligt stundtals men så har han också stundtals ätit bra utan lock och pock.
Hälsningar Ann-Marie o Baxter

Kicki Fredlund

8 november 2019 19:37

Hej Ann-Marie!
Så konstigt att du har problem att kommentera på bloggen, men bra att det fungerade den här gången.

Så tråkigt att Baxter inte mår bra.
Har du fått spondylos bekräftat? Kan det vara nåt annat? Spondylos har ju ofta det goda med sig att när det akuta skovet är över och pålagringen har blivit en fast "brygga", så kan dom leva helt smärtfria.

Jag gör ungefär som du för att få Onyx att äta.
Bäst äter hon när jag häller ut maten på golvet, men det kan jag bara göra i hennes hage, annars äter dom andra två matvraken upp det.

Det är trist med hundar som inte äter. Jag hade en boxer, Gambo, han åt otroligt dåligt när han var ung, såg ut som ett spjälstaket tills han var närmare två år, men sen åt han som vilken normal hund som helst resten av livet.
Jag hoppas väl att det ska bli så för Onyx. Ofta ändrar dom sig efter första löpet.
Kram

 
Lena

Lena

9 november 2019 08:52

Ingen som tror de, men Märta vill INTE äta förens på kvällen & då kräsen delux, men eftersom hon äter medecin alltid så vill jag för magens bästa (i samråd med vet.) att måltiderna blir fördelade över dagen
Fick tipps om Fortiflora av vet. just för att det ÄLSKAR alla vovvar! vilket båda redan får på maten om kvällarna sedan länge, nu var det ju så enkelt att bara strö lite sånt på maten alla mål så kan hon inte motstå!!
För att prova kan du köpa styckevis på typ Vettris eller djursjukhus, annars finns dom i kartong portionsförpackningar på Apoteket, du kan strö lite över så räcker en förp. till fler måltider, både bra för tarmfloran & ruskigt gott tycker vovvarna!
Ha de bra!/Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

Kicki Fredlund

9 november 2019 10:39

Jodå, jag vet att vissa hundar bara äter på kvällen. Kanske blir Onyx en sån, för på morgonen äter hon ingenting.
Men hon är ju bara en valp så jag vill ge minst två mål i alla fall.
Tack för tipset om Fortiflora, jag ska testa det redan på måndag.
Ha det bra du också!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Lördag 11 maj 09:09

Igår tog jag valparna med mig till skogen för första gången.   Det var en pärs kan jag lugnt säga. De följde varken efter mig när jag lockade, eller följde efter Maya och Onyx.   Jag provade även med halsband och koppel och kunde bara konstat...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 9 maj 16:37

Igår blev valparna 11 veckor.   Gabriella skulle kommit hit och vi skulle ha fotat dem lite. Men jag var däckad och sängliggandes hela dagen efter coronavaccinationen på tisdagen, så det blev inget av med fotandet.   Jag har fått nöja mig med...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 7 maj 13:26

Idag hade vi tid för corona-vaccineringen. Nu är det bara att vänta och se hur sjuk jag blir den här gången av vaccinet.   Var in på granngården och köpte hundmat, sen även in på ICA och kompetteringshandlade lite.     Vårt 11-kaffe intogs...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 2 maj 09:36

Äntligen har vi hämtat oss från vinterkräksjukan, som påverkat oss en hel vecka med illamånde och matthet.   Berra kunde åter åka i morse till sin dagverksamhet.   Maya gillar inte valparna, men kan i.a.f. vara ute tillsammans med dem.  ...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 1 maj 12:56

Första maj idag och äntligen lite vårvärme. Den kom igår på valborg, vi får väl se hur länge vi får behålla värmen.     Valparna kunde vara mycket ute på altanen. Gammelmoster Maya inte så imponerad av de små.     De fick även vara ute...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards