Alla inlägg den 22 mars 2018

Av Kicki Fredlund - 22 mars 2018 12:59

Hela vintern har jag haft en massa skott stående i vatten, bl.a blomsterlönn och doftpelargon (rosengeranium). 


Det har länge varit dags att sätta dom i jord, men de flesta av mina krukor finns nere i förrådet och dit har det varit nästan meterdjup snö och jag har inte skottat i år.


 

Men idag tog jag de krukor jag hade inne och planterade en del av skotten. Dom ser lite bleka ut eftersom dom bara stått i vatten, men dom repar sig nog snart.


Jag har även satt ut skott på Tradera, det har ju varit så kallt så jag har inte velat skicka ömtåliga växter tidigare, men nu är det hög tid.


Jag var ute på altanen idag och skottade snö av lilla bordet som står soligast till. Mätte samtidigt snödjupet. Trots att snön på altanen sjunkit ihop en hel del senaste dagarna så var det ändå 70 cm!


Jag har just pratat med vården i Dalarna, lite matt blir man:


Igår var vi till Apoteket för att hämta ut medicin åt Berra, jag hade ringt och beställt det på VC för mer än än vecka sedan, dom säger ju alltid att det tar 5 dagar innan receptet finns på Apoteket, så jag gav dom gott om tid.


Men när vi kom dit igår hade dom skrivit ut ett helt annat av hans mediciner (som han inte var utan).


Jag ringde VC i morse och frågade varför inte rätt medicin var utskriven. Den står inte på hans medicinlista blev svaret. Beställde även två andra sorter som Berra börjat få slut på. Sköterskan skulle ringa igen när hon frågat nån om varför.


När hon ringde tillbaka några timmar senare så fick vi veta att det är Avesta lasarett som ansvarar för den medicinen. Jag skulle ringa dit och även säga att dom kunde beställa de två andra sorterna samtidigt


Jag fick alltså ringa till Avesta, vänta ytterligare timmar på att dom skulle ringa upp.


Sen vet jag inte om man ska skratta eller gråta, för två av medicinerna kunde dom fixa recept på, men Panodil Forte var Hedemoras sak att skriva ut!!


Ska det behöva vara så satans svårt med lite samarbete. Berras journaler finns ju att läsa på båda ställena och Panodil har han tagit för sin värk åratals, så det spelar knappast nån roll vem som skriver ut receptet.


Detta har tagit mig från kl 8 i morse till det sista samtalet (från Avesta) kl halv 2, att hålla mig inne och vänta på uppringningarna.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards