Direktlänk till inlägg 21 juni 2017

Glasögonproblemen forsätter

Av Kicki Fredlund - 21 juni 2017 09:30

Igår blev det ett enda åkande känns det som.


Först var vi till det nyöppnade Dollar Store i Hedemora. Det var alldeles otroligt mycket folk som var där invigningsdagen. 


 

                          Enorma mängder med varor var uppdukade överallt.

 

   

Som på alla nyare storköp så är det återvägsgångar överallt. Det ska inte gå så enkelt att ta sig till kassor och utgång.

 

Från klockan 13 hade Hemköp sina billiga timmar, så då var jag in dit och handlade, man får ju passa på. Färskpotatis för 95 öre/kg t.ex


I Säter stannade vi till och åt raggmunk, som dom hade som dagens.


Sen var det dags att fortsätta till Borlänge, där jag hade tid hos optikern kl 15, hann precis, då hade hundarna fått en snabbis i Tjärnan på vägen. Dom fick en längre promenad i hemmaskogen på hemvägen.


Det var inte nåt bra besked jag fick av optikern. Dom kan inte göra något åt mina glasögon, han rekommenderade mig att gå till Synsam i stället, dom har större möjligheter att få till rätt glas. Puh!


Specsavers tar tillbaka glasögonen och betalar tillbaka det dom kostade och jag fick tid på mig att skaffa nya under tiden.


Det värsta är att de är åtskilligt dyrare på Synsam, men vad har jag att välja på. Jag måste ju ha ett par glasögon som jag kan både se på håll och läsa med.


Jag var också in till Auktionsbyrån och hämtade en kasse som Lena lämnat in. Jag hade glömt en kavaj hos henne i Leksand.


Dagens regn kom på sen e.m En sjujäkla skur med tillhörande blixtar och åska. 


Idag har jag städat lite, skakat mattor och torkat golv. Även på övre våningen.


Har en tvättmaskin klar som jag ska ut och hänga nu. Sen blir det Hedemora igen, ska hämta ut Berras medicin och lämna prylar till Erikshjälpen. Gallringen pågår bland alla prylar jag har.



 
 
Ingrid

Ingrid

21 juni 2017 15:44

Det var väl hemskt konstigt att Specsavers inte kan fixa dina glasögon, men det är ju precis som vanligt. Man får det man betalar för. Jag gjorde också ett besök på Specsavers en gång och gick sedan tillbaka till mitt bra mycket dyrare alternativ.
Du har mycket att stå i!!!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

22 juni 2017 09:39

Det är som du säger, man får betala extra för kvalité.
Jag har tydligen ett synfel som gör det marigt att pussla ihop långt och kort avstånd i samma glas.Kram och trevlig midsommar!

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

21 juni 2017 21:17

Hej, jag såg en bild på kön i tidningen, trodde inte det var sant! Vad är det som är så spännande där? Det var likadant när vi var i Hagfors på nyöppnad DollarStore...visst kan man plocka på sig mycket billigt där, men mycket av sortimentet finns även på t.ex Rusta. Nu vet jag att jag aldrig ska anlita Specsavers...billigt men inte lika bra kvalitet. Så är det ibland. Fast jag har två par, ett par för dator och målning o ett vanligt par. Tror dock att jag snart borde kolla synen igen, det varierar varje gång med mina synfel. Eller så beror det på vilken optiker man anlitar...
Ha en riktigt skön midsommar, får ni besök av familjen?
Kram

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

22 juni 2017 09:36

Invigningsdagen var det extremt mycket folk, men igår var det betydligt lugnare.
Jag vet inte hur jag ska göra med glasögonen. Kanske behåller jag dom. Har det ena paret (som jag inte kan läsa med) när jag kör bil och det andra paret hemma.
Ja, lite midsommarbesök får vi, men Cissi ska bo hos sin kusin Regina en mil härifrån. Dom åker från Göteborg idag.
Men på lördag blir det middag här.
Ha en skön midsommar du me'!
Kram

 
Hillevi

Hillevi

22 juni 2017 07:39

Vilken frustrerande (för dig) långbänk med glasögonen! Bra ändå att de föreslog en annan firma i alla fall, så nu är bara att hålla tummarna. Jag har bara gått till Synsam, så jag vet inte annat men senaste åren har jag beställt kontaktlinser över nätet. I år har jag fått så svårt med avståndsbedömningen till marken ( här i knaggliga Uppland blir det därför många kullerbyttor) så jag får nog masa mig iväg jag också.

Dollarstore finns nog i Uppsala men för mig är det för stökigt, hu så mycket folk! :)

http://gyllemsilver.wordpress.com

Kicki Fredlund

22 juni 2017 09:32

Ja, ett skit var det med glasögonen, får se hur jag gör.

Jag handlar gärna på DollarStore, priserna passar min plånbok. Bra att vi fått den till Hedemora.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards