Direktlänk till inlägg 9 juni 2017

Till Avesta lasarett

Av Kicki Fredlund - 9 juni 2017 15:45

Igår ringde de från Avesta lasarett, de hade fått ett återbud så jag fick på jättekort varsel tid att idag på f.m komma på koloskopi. 


Jag skulle ju bli kallad om ett halvår efter förra kollen, då det konstaterades att jag hade cystor/polyper på tarmen.


På kollen syntes inga förändringar, polyperna var kvar, men hade heller inte förändrats utseendemässigt, sen får biopsierna visa om det finns andra förändringar. Om proven är OK, så blir det ny koll om ett år.


Att börja morgonen med lavemang var ingen höjdare. Jag var sen livrädd att göra i brallorna när vi åkte hem efter undersökningen. Men jag tog risken att stanna och ta en promenad med hundarna i Grådö.


 

                              Hade innan det ätit lunch vid Dalahästen i Avesta.

 

   

             Det är fina skogsstigar att gå på, vågade dock inte ta nån längre promenad.

 

 

                                     Fin skog med massor av blåbärsris.

 

 

Men det ser verkligen mörkt ut med blomning och kart. I pricip helt tomt på risen. Den kyliga våren har nog gjort att det blir kris med blåbär iår.


Efter två rekordår, så borde jag haft mer blåbär i frysen (vi äter dagligen 1 dl till frukosten), men faktum är att jag bara har 2-3 liter kvar. Hade ju hoppats att man kunde börja plocka igen om en dryg månad.


När vi kommit hem så fick jag springa på toa ett antal gånger, men sen lugnade det ner sig så jag kunde ut och klippa gräset. Då hade det börja duggregna, så de var skönt att få det gjort innan det ev. skulle komma en riktig skur.


Berra har börjat klippa framsidan, det var tredje gången i år, den biten är inte så stor så det verkar som om han klarar det. Före det här året har han inte klippt gräset sen han blev sjuk för 6 år sen.


Men iår har han, efter den sista kärlsprägningen, varit piggare än på länge. Han har visserligen sin ständiga värk, men det är ju något han måste klara att leva med.


Nu har jag packat bilen med kärran, tält, stolar och hundburar. Nu ska jag steka några ägg, som är lämplig kost att ha på mackor när vi i morgon drar iväg till Leksand på Frallaspecialen. 


 
 
Hillevi

Hillevi

9 juni 2017 16:55

Roligt att din man mår så mycket bättre! Och att det såg bra ut för dig även om jag förstår att det inte var någon höjdare (Triss flinar gott!). Hoppas att lugnat ner sig till imorgon - en viktig dag!

http://gyllensilver.wordpress.com

Kicki Fredlund

12 juni 2017 09:09

Berra är inte lika trött som han varit och det är ju bra, värken får han nog tyvärr alltid dras med.

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

9 juni 2017 17:42

Och fy bubblan säger jag, kommer aldrig någonsin att göra en koloskopi utan sövning igen, jag hade så ont så jag trodde jag skulle sprängas i bitar. Och efteråt ska vi inte tala om, det tog två veckor innan magen återhämtade sig. Himla glad att du inte hade det så jobbigt och hoppas förstås att allt ser helt okej ut. Kram och lycka till på utställningen

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

12 juni 2017 09:08

Det är väl olika beroende på hur ont man har i magen.Den förra koloskopin var ju mycket värre, då gicks hela tarmen igenom, den här gången bara fram till cystorna.
Tack för lycka tillet,det gick väl så där.
Kram

 
Ingrid

Ingrid

9 juni 2017 18:16

Så skönt att undersökningen gick bra och att det inte blivit några försämringar. Jag kan tänka mig att magen kommer i olag efter en sån här behandling.
Det är roligt att höra att Berra är lite piggare och orkar hjälpa dig med gräsklippningen.
Lycka till i Leksand!
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

12 juni 2017 09:02

Ja, visst är det skönt när undersökningar är positiva, jag får väl hoppas att biopsin visar lika positiva besked.
Ja, trots att Berra fortfarande har mycket värk i kroppen, så är han inte alls lika trött längre.
Jag får blogga om Leksand, det blev blandat resultat kan man säga.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards