Direktlänk till inlägg 8 maj 2017

Utställning i Lidköping

Av Kicki Fredlund - 8 maj 2017 11:15

Igår söndag åkte vi tidigt från Trollhättan för utställningen som var i Lidköping.


Det blev ingen omväg alls, tvärt om så var vi redan 45 minuter på väg när vi sen åkte hem från utställningen, eftersom Sparbanken Arena ligger precis vid den rondell som vi ändå passerar till och från Trollhättan.


Det regnade mer eller mindre hela dan, så det var tur att det var inomhus. För i maj så startar ju utomhusutställningarna normalt.


 

Berra fick nöja sig med att ha utsikt över ringen uppe på läktaren. Där håller sig Triss lugn och slipper hetsa upp sig över hundar som hon tycker är för nära.


Det var tur, för ringarna var väldigt tight byggda, där det bara fanns två sidor vid varje att sitta vid, inga mellanrum eller bandavskiljningar mellan dom olika ringarna.


 

Anki var på plats med Mayas kullsyster My (Travarens My Dream) Hon fick exelent och vann öppenklass med ck. Nu höll vi både tummar och tår för att hon skulle få certet också. Det fick hon! Och blev därmed champion. 


 

Det var Ingrid Anderson (Impressive's boxerkennel) som dömde frallorna. Vi har haft en omplaceringsboxer, som var född på 70-talet från hennes kennel, Happie (Impressive's Bumble Bee).


Ingrid var sig lik, ganska hård i sina bedömningar (är så även på boxer) Hon höll inne flera ck trots klassvinst.


 

Det var 4 tikar i championklassen, där Triss och Maya blev 3:a och 4:a, samma placering blev det i bästa tikklass. Här är Triss, Maya, som åter visades på bästa vis av Gisela och My, hon blev opl. i BT, men eftersom det var 4 ch-tikar före så fick hon sitt efterlängtade sista cert och blev champion. Nosen syns på Chateau d´Albins Iza av Ludvig, som också är ute efter sitt sista cert för championat, nu fick hon ytterligare ett reservcert när hon placerades efter My.


På bilden syns väskor bakom oss, som alla placerade hundar fick, men både jag och Gisela missade att ta med Triss och Mayas och ingen kom och lämnade över dom heller.


   

                                 Jag kan då inte klaga på kritiken på mina hundar.


Eftersom det bara var 35 frallor och det startade kl 9, så var vi klara att åka hem redan före 12.


Regnväder första halvan av hemvägen.


 

Men när vi stannade och fikade vid Borasjön, nu på rätt sida om sjön, så hade det klarnat upp.


   

                                    Vi fick sällskap av ett par närgångna måsar.

 


                    En liten sädesärla, som kanske plockade matreal till bobygge.


Berra körde ca 15 mil till Fagersta, där jag körde sista 6 milen, för det är så krokig väg att risken hade varit överhängande med bilsjuka för mig om jag inte körde själv.


Hemma i Hedemora var vi redan till kl 4, hade ringt och beställt thaimat strax innan, som vi hämtade upp där och jag slapp tänka på matfrågan när vi kom hem.

 


 
 
Ingrid

Ingrid

8 maj 2017 15:52

Så kul att det gick så bra för era hundar. Jag begriper mig ju inte så mycket på det, men förstår på ditt inlägg att du är belåten med dagen.
Hoppas att våren återvänder snart!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

9 maj 2017 13:06

Det är extra roligt när det går bra för mina sålda hundar.
Ruggigt värre är vädret, idag har vi t.o.m snöglopp.
Nu vill vi ha värme!
Kram

 
leila

leila

8 maj 2017 21:05

Hej. jag hittade hit via Paula. Jag som alltid önskat mig en fralla och har bestämt att det ska bli min nästa hund. Vet inte varför men är så förtjust i just den rasen. Kikar in igen hos dig. Ha det gott

http://leilasfoto.se

Kicki Fredlund

9 maj 2017 12:56

Hej!
Det är inte svårt att gilla frallor, dom är både roliga och älskvärda.
Jag var in på din hemsida, vilka vackra bilder du tar!
Välkommen hit igen om du vill följa mina hundar.

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

9 maj 2017 09:00

Thaimat....på beställning...vilken lyx! Att det finns menar jag! Här i byn kan man välja på pizza eller hamburgare...visst blir det billigare eftersom jag äter en pizza per halvår och hamburgare bara hemlagade, men ack så tråkigt det är. Ni flänger och far som vanligt, skönt att det i alla fall är slut på snö och halka...tror jag! Kramiz

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

9 maj 2017 12:54

Ja, det är tur att det finns lite att välja på när jag inte vill laga mat själv.
Gråkallt och t.o.m lite snöglopp idag.
Så mycket flängande kommer det nog inte bli i år. Jag kör inte gärna långa sträckor längre.
Kram

 
Hillevi

Hillevi

11 maj 2017 08:36

Så roligt när det går bra för avkommorna (ja, Triss' menar jag här!!!!) också och grattis till den fina kritiken på både Triss och Maya. Sen hoppade jag till lite. "Borasjön" men det var ju inte min lilla Borasjön vid vilken jag ett par gånger brukade övernatta i bilen på väg till Norge förr om åren. Var tvungen att gå upp på vinden och leta efter bilatlasen (som jag inte hittade). Fint var det där också men folktomt, vilket passade mig. Tror det var i närheten av Idre någonstans men minnet blir alltmer likt ett såll...

Här har det varit ca minus 7 grader några morgnar i rad nu. Jag passerar en gräns på väg till till Uppsala. Där var det minsann rekordkyla sa de på radion med minus 5. Pöh!

http://gyllensilver.wordpress.com

Kicki Fredlund

11 maj 2017 09:49

Det är jätteskoj när det går bra för Triss' valpar. Hon har verkligen lyckats lämna fina avkommor.

Det finns många, både orter och sjöar, som har samma namn i vårt avlånga land. Den här sjön ligger strax utanför Laxå.
Vadå leta bilatlas? Du har ju internätet.

-5,5 grader tre nätter i rad hos oss. Det dröjer nog med både sådd och blommor. Men det ska ju bli varmt till helgen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards