Det ena var av det trevliga slaget. Hittade årets första murklor i söndags.
Det andra var av det otrevligare slaget, plockade bort årets första fästing på Triss igår
Idag ska jag till veterinären med Jolly. Ska göra en hälsokontroll, bl.a på hennes hjärta, som jag ju vet har blivit sämre. Vill också veta hur mycket jag kan öka hennes smärtlindrande medicin. Att hon är sämre i sina opererade bakknän märks tydligt.
Ingrid
28 april 2015 10:22
Mamma plockade alltid murklor, fast inte stenmurklor. Hon hade blivit bjuden på det på någon tillställning där alla gästerna insjuknade, så dem passade hon sig för.
Det syns att Jolly börjar bli gammal, hon är så grå om nosen. Hoppas att hon hänger med ett tag till i alla fall.
Kram, Ingrid
http://stenstugu.com/wp
Kicki Fredlund
29 april 2015 09:37
Dom andra murklorna (biskoppsmössa)hittar jag nästan aldrig och har aldrig ätit dom.
Det är inte bara nosen som är grå på Jolly nu, hela hon är grå.
Kram
Menageriet
28 april 2015 10:41
Det var länge sen jag åt murklor. Supergott!
Hoppas det är bra med Jolly och det finns ju hjärtmedicin speciellt för hundar.
Ha en fin tisdag och kram på Er!
http://www.skyttlat.blogspot.se
Kicki Fredlund
29 april 2015 09:33
Jollys blåsljud hade inte blivit sämre, men hon hade ont både i knän och höfter.
Kram
Kicki Fredlund
29 april 2015 09:32
Tänk, för 30-40 år sen då fanns inte fästingar över huvud taget norr om Dalälven.
Nu får man vara glad så länge dom inte är lika smittbärande här uppe, som söderut.
Cici
28 april 2015 19:43
Håller ni fortfarande på och stoppar i er av den där giftiga svampen. Hörde du programmet om just stenmurklor på P1 i går? Svampexperterna avråder å det bestämdaste att äta dom. Man blir ju inte akut sjuk (tänker på Ingrids kommentar) utan det verkar ju långsiktigt. Äts den rå är den definitivt dödlig. Och hundar kan bli sjuka bara av att man lufttorkar den i rum där dom vistas. Usch!
http://cicilina.blogspot.se
Kicki Fredlund
29 april 2015 09:30
Jag är medveten om murklornas giftighet, men jag tror knappast jag behöver oroa mig vid en ålder av 70+
Jag kanske äter en murkelsås max en gång per år, har gjort det sen jag var ung.
Förr förvällde man bara en gång i 4-5 minuter. Nu förväller jag i 10 minuter två gånger, fryser ner dom och förväller en gång till innan dom tillagas. Jag torkar aldrig murklor. De flesta jag plockar säljer jag faktiskt till bekanta.
Kicki Fredlund
29 april 2015 09:20
Nä, fy sjutton. Dom djuren har ingen funktion i naturen. Det värsta är att dom ökar mer och mer bland annat p.g.a våra milda vintrar.