Direktlänk till inlägg 2 augusti 2020

Berra följde med

Av Kicki Fredlund - 2 augusti 2020 14:25

Trots att jag vill iväg tidigt till skogen, innan det blir för varmt för hundarna, men även för mig, så följde Berra med till skogen i morse.


Hans förmiddagar brukar för det mesta vara sovandes i sin stol. Han har mest ont på morgonen och är mest yr i huvudet då.


Jag bakade kubbar först direkt efter frukost, sen gav vi oss av.


Det blev en skog nära hemma för att sen fortsätta till Säter. Jag behövde tanka bilen och även köpa myggmedel, för myggen är för jäkliga i skogen.

 

Berra letade kantareller, jag tog dom jag såg i min väg, annars var det blåbär som var det jag skulle plocka, även om det bara blev en full bärplockare (hade inte ens nån hink med mig)


 

det blev inte så mycket, för det stod bara enstaka svampar, men jag hade i allafall 2 liter att rensa när jag kom hem.


Det var redan 20 grader varmt, så det blev flåsigt för hundarna, för dom flänger som vanligt utan att ta hänsyn till vad det är för väder.

 

Det har öppnats en ny självtvätt för bilar i Säter. Den invigde vi idag på hemvägen. Bilen blir ju oerhört dammig när jag åker på alla grusvägar för att komma till skogarna.


Jag skulle egentligen åka en vända till till skogen, men det är 24 grader varmt, så jag tror jag struntar i det, kan i.a.f inte ta med hundarna.



 
 
Herr Nilssons Fru

Herr Nilssons Fru

2 augusti 2020 16:48

Kul Berra orkade följa med till skogs. Elände när värk o sånt tar bort tid av dagen. Ja idag var de hett i skogen, men igår var det hetare.
Tänker på förr när människor alltid plockade bär o annat till mat och dödade djur för att få kött. Ja alltså vilda djur. De var ju ett tag sedan men bär och svamp de plockas fortfarande. Fast jag plockar bara i hyllorna i affären.
Kramiz

http://https://anki-nilsson.blogspot.com

Kicki Fredlund

3 augusti 2020 09:14

Det måste vara "snäll" skog för att han ska kunna gå med, inga backar och så jämnt som möjligt.
Jag tillhör dom som plockat bär och svamp sen jag var barn och fortsatt med det.
Jag tycker det är trevligt och rogivande (när kroppen är med på noterna) och gott att ha i frysen och kunna ta fram under vintern.
Kramiz

 
Ingrid

Ingrid

2 augusti 2020 18:41

Så roligt att Berra orkade åka med i skogen. Han är verkligen en kämpe.
Tur att ni nöjde er med förmiddagen i alla fall.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Kicki Fredlund

3 augusti 2020 09:10

Han brukar följ med på promenad nästan dagligen, men inte på morgonen, det brukar bli på eftermiddagarna.
Ja nog får han kämpa p.g.a alla sina krämpor.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards