Direktlänk till inlägg 13 juni 2016

Dag fyra. Hemresan.

Av Kicki Fredlund - 13 juni 2016 23:00

Efter lördagens utställning, så somnade vi ganska ovaggade på kvällen, både hundarna och jag.



 

Inte minst Jolly, som varit ute med Thomas och Katinka i trädgården i flera timmar. Katinka skickade ett mms för att visa hur hon hade det.


När vi ätit frukost och packat ihop allt och även fått lite fm-fika, så drog vi iväg norrut igen.


Vi tog det ännu lugnare än på nedvägen med flera stopp. Jag var faktiskt så trött att Berra löste av mig och körde några mil.


Åter gjorde vi ett matstopp vid Borasjön, men den här gången lite vid sidan om där det är en gammal fin kyrkogård.

 

Vi fick sällskap av en fiskmås, vilken sort vet jag inte (kanske Hillevi vet). Jag tog många kort på måsen, som jag ska visa lite senare.


Vi stannande även utanför Riddarhyttan, Röda Sanden heter det. Jättefin skog och många skogstjärnar.


     

Den här hette Nors Tjärn. Här höll småhundarna på att skrämma slag på mig. Jag skrek efter dom så jag fortfarande är hes.


Dom sprang nämligen utför backen och ner till vattnet, men jag hade ju ingen aning om ifall det var bråddjupt eller inte. Skogstjärnar är ju ofta djupa direkt utan förvarning.


Som tur var så var det lite grunt vid bryggan i vassen, men fasen så rädd jag blev.


       

Jolly blev så otroligt uppvaktad av Maya, som ju hade varit i bur i flera dagar, hon som annars alltid ligger tillsammans med Jolly. Nu var det ett så uppdämt behov av att vara nära så hon klättrade på och fjäskade för henne hela tiden.


 

Det är nåt som är fel här... 


Sen dom busat av sig och rastats så fortsatte vi hemåt.


Men det blev ytterligare ett stopp, nu utanför Norberg. Triss och Maya hade nämligen rullat sig i sand så jag tänkte att dom skulle få bada lite (i en sjö som jag vet inte är så bråddjup).


 

Maya undrar varför pinnen sjönk...


Hon doppar huvudet under vattnet för att få upp den, men utan att lyckas.


   

Triss såg en pinne längre ut som hon simmade och hämtade, först sjönk hon som en sten när hon inte bottnade, jag hann inte få nån bild. Lika bra det, för jag var beredd att hoppa i efter henne.

Jag ska nog plocka fram flytvästen och låta Triss och Maya få bada och simma lite mer.


Klockan 18 var vi hemma igen. Då såg jag att nån vattnat blommorna ute. Ylva hade ju gjort det på lördagen, men då borde de inte fortfarande varit så blöta på söndagkväll. Dessutom låg det en stor rulle med bubbelplast på bron. Har ingen aning om från vem. Ge dig gärna till känna.


När vi kom hem så åt hundarna äntligen mat. Maya har inte tittat åt maten sen i torsdags morse.

Jolly och Triss har ätit en! ynka portion med burkmat, annars ingenting. Det är för jäkligt att ingen av dom äter borta. Maya ser ut som en vinthund nu.


Hoppas jag hinner få hull på henne igen tills på söndag när det är utställning nästan på hemmaplan (Leksand)


Trots att jag var uppe igår till kl 23, för jag gick igenom bilderna bl.a och sen låg och läste till kl 01, så kunde jag inte somna förrän efter kl 03.


Sen vaknade Jolly och ville ut strax efter kl 5 i morse. Så blev det med den nattsömnen.


Nu hade jag tänkt lägga mig i tid i kväll, men klockan har blivit 23 igen. Dags iaf att släppa ut hundarna på sista rastningen.

 
 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

14 juni 2016 09:48

Vilka trevliga men intensiva dagar ni haft på resande fot! Jag blir trött bara av tanken på allt bilåkande, trivs numera bäst med bara korta turer, annars är kroppen så stel att det tar flera timmar att veva igång den. Och grattis förstås till alla fina bokstavskombinationer! Är ju inte hemma på utställningsområdet, så jag nöjer mig så. Men blir lite förskräckt att inte hundarna kan hålla sig flytande, trodde naivt att alla hundar kunde simma! Alltid lär man sig något nytt...Berra verkade ha klarat resan riktigt bra, alltid ett orosmoment om han hade haft det jobbigare än vanligt. Min höftröntgen såg bara bra ut, så jag ska genast sluta klaga. Det roliga var att man röntgade bägge höfterna, fick svar att det inte var några fel på höger höft medan det är vänster höft som krånglar...håhåjaja. Massor av kramar från pörtet

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

14 juni 2016 17:57

Jag tycker inte heller om längre resor. Man blir ju inte direkt smidigare med åren.
Skönt att det inte var så farligt med dina höfter.
Det var lika när jag röntgade höfterna i Ludvika för ca 10 år sen. Jag trodde det var dags för operation, men inte alls. Det var då jag började ta glucosamin dagligen. Har du testat?
Kram

 
Hillevi

Hillevi

14 juni 2016 18:48

Va? Kan inte frallor simma? Fast det verkade som om Triss kunde det trots alt!

Skrattmås. Tänk att det känns så skämmigt med "nördigt vetande" ;)

Skönt för er alla att vara hemma igen efter den långa bilresan (och kunna äta normalt) och även om det var lite mystiskt med vattningen så var det ju finemang!

http://gyllensilver.wordpress.com

Kicki Fredlund

15 juni 2016 10:15

Jo, dom flesta kan nog det, men frallan är så framtung, så om den trillar i där det är djupt med huvudet före så kan dom drunkna.
Skorpan trillade i en gång vid en skogstjärn. Tur att hon hade halsband på den gången, som jag kunde dra upp henne med. Det är väl därför som jag är extra harig vid okänt vatten.
Tack för skrattmåsen. Det är fint med nördigt vetande.
Jag vet fortfarande inte vem som vattnade och lämnade en rulle bubbelplast.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards