Fårtickan lämnar jag orörd. Jag vet att man kan lägga in den som sill, har även ätit det hos en kompis som var vegis. Det har tydligen varit andra på den, som inte lämnat den orörd, kan det vara en mus eller ekorre, det är i.a.f gnagmärken.
Fårtickan passar ypperligt som blandsvamp att dryga ut t.ex kantareller eller goda soppar med. Den har inte så mycket smak utan är ganska neutral. Praktisk dock om man inte hittar så mycket av favoriterna. Fast... det du har fotat tycker nog jag ser ut som brödticka. En släkting som också är ätlig men endast unga exemplar. De stora blir ofta lite beska i smaken.
Tack för din kommentar! Jag tycker fårtickan är för hård, men blandar gärna en dålig kantarellskörd med blek taggsvamp, som har ungefär samma konsistens som kantarellen. Det är faktiskt fårticka på bilden även om solen gett den lite mer färg än vad den vanligtvis har.
Åh vad tiden går, både just nu och i övrigt.
I dag är det 10 år sedan N-kullen föddes. Grattis till alla som fortfarande är i livet, alla tikarna vad jag vet, men två av hanarna gick bort redan i 4-årsåldern.
Det händer fortfarande inte m...
Det var så länge sen jag gjorde något för min brukshundklubb, men i tisdagskväll var jag där som instruktör för tisdagsträningen.
Det blev ett enkelt uppdrag, inte så många som tränade just den här varma kvällen, men trevligt att träffa gänget ...
Eftersom det inte händer nånting att skriva om så blir det ganska tyst här på bloggen.
Men i onsdags 14/5 hände det nåt verkligt trevligt för Berra.
Lena H hade ordnat träff med Patrik Fernlund på Rommetravet, dit Berra fick komma på fika...
Igår, på första maj, åkte Pia och Kent hem till Helena i Gävle, så hon fick träffa Brunos kullbror Loke (Travarens Quick Pay).
Han ser fortfarande väldigt lovande ut. Han kommer att ställas ut i Gimo 24 maj på sin första officiella u...
I lördags kom Helena hit på e.m. och stannade över natten.
Hon hade presenter med sig till mig från Brunos delägare Kay.
Vi åt stekta laxfiléer och spenatstuvning när Helena kom.
På kvällen blev det lite kex, ost och vin. ...