Direktlänk till inlägg 27 maj 2015

Eländiga fästingar

Av Kicki Fredlund - 27 maj 2015 13:23

Dessa eländiga fästingar   , om man ändå slapp dom.


Maya tycks vara mest utsatt, jag har redan plockat bort fyra stycken från huvudet på henne.


 

En har dessutom ställt till med så mycket klåda att hon rivit sönder sig bakom örat...


 

Nu får hon lov att bära tratt när jag inte har koll på henne.

Maya ska ju på utställning om några veckor, jag vill ju inte att hon ska vara sönderriven då.


 
 
Menageriet

Menageriet

27 maj 2015 15:01

Hejsan!
Ja, detta är ett otyg! Plockade 3 på Klicker idag och 1 var full. Alltså av blod. :)
Att dom hinner suga i sig på så kort tid? Jag är ju och kliar honom runt huvudet flera gånger om dan och borde känna dom? På honom fastnar dom mest i ansiktet.
En del verkar vara giftigare och ger klåda, verkar det som?
Men jag har ett fästinghalsband som jag skall sätta på så slipper vi skiten.
Läste Du om katter som dött av fästingmedel som Dogman säljer? Det var dessutom inte godkänt här i Sverige.
Nej, jag köper mitt på apoteket, då vet man att det är OK.
Här har vi haft skönt vårväder några dagar, men det kommer snart bakslag, så man behöver inte vara orolig. ;)
Ha det så gott och kram! ♥

http://www.skyttlat.blogspot.se

Kicki Fredlund

28 maj 2015 10:14

Fästingarma är ett gissel. För det mesta hinner jag ta bort dom samma dag som hunden fått den på sig. Det är ändå tur att borrelia och erlischia är ovanligt här uppe hos oss.
Kram

 
MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮

28 maj 2015 08:33

Frontline på både hund och katt och dom slipper gisslet som fästingar och älglöss. Det har fungerat bra hittills och djuren är nöjda.

http://kodexet.blogspot.com

Kicki Fredlund

28 maj 2015 10:11

Frontline är ändå ett gift, jag vill helst inte använda det. Hundarna slickar på varandra och det kan knappast vara nyttigt att få i sig. Jag får nog fortsätta att plocka fästingarna för hand.

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

28 maj 2015 19:47

Yik för dessa marodörer. Såg att någon hade lagt in ett tips på Facebook, att ha en klädroller, sån med klibbig yta att rolla hunden med efter promenaden. De små fästingarna fastnar då på rollern, i allafall korthåriga hundars som dina! Jag har en sträv borste som jag borstar av Blinka med. Jag har använt Frontline varteviga år och är jättenöjd, om det dyker upp någon enstaka fästing så sätter den sig inte när hon har fått dropparna. I år har vi peppar peppar ännu inte sett en enda så jag har inte lagt på några droppar. Kylan gör att de väl är lite försenade i starten. Gräset har ju knappt kommit igång här hos mig, häggen har bara små knoppar ännu, allt är sent, men det gör inte så mycket, då hinner man njuta av alla små framsteg. Om bara det inte regnade vareviga dag..suck
Kramen

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

29 maj 2015 14:30

För att kunna ta bort fästingar med en klädroller så vill det till att dom fortfarande kryper på pälsen och inte har hunnit bita sig fast.
Jag tror att det är det myckna regnandet som är en del i fästingplågan nu, för jag har märkt att dom släpper från blöta grässtrån mer än från torra.
Vi har haft vår dagliga regnskur även idag.
Kramen

 
Ingen bild

Raija

29 maj 2015 08:23

Jag har gjort det lätt för mig, för jag köpte ett halsband som Ellen får ha på sig. Det är inte lätt att hitta fästingarna i en lång päls. Men katterna får jag plocka på och igår kväll plockade jag fem på Viggo.

Kicki Fredlund

29 maj 2015 14:24

Jag kanske också skulle haft halsband eller Frontline om jag bara haft en hund, men när dom biter på varandra under lek så vill jag inte sätta på sånt.
Men 5 st på en och samma katt låter inte alls kul. Jag minns en gång när vår gamle katt Garfield varit på drift ett par veckor en sommar och kom hem med mer än 50 fästingar på sig. Det tog två dagar att få bort alla. Fy fanken!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Tisdag 7 maj 13:26

Idag hade vi tid för corona-vaccineringen. Nu är det bara att vänta och se hur sjuk jag blir den här gången av vaccinet.   Var in på granngården och köpte hundmat, sen även in på ICA och kompetteringshandlade lite.     Vårt 11-kaffe intogs...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 2 maj 09:36

Äntligen har vi hämtat oss från vinterkräksjukan, som påverkat oss en hel vecka med illamånde och matthet.   Berra kunde åter åka i morse till sin dagverksamhet.   Maya gillar inte valparna, men kan i.a.f. vara ute tillsammans med dem.  ...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 1 maj 12:56

Första maj idag och äntligen lite vårvärme. Den kom igår på valborg, vi får väl se hur länge vi får behålla värmen.     Valparna kunde vara mycket ute på altanen. Gammelmoster Maya inte så imponerad av de små.     De fick även vara ute...

Av Kicki Fredlund - Måndag 29 april 16:33

Idag hade jag tid med valparna hos veterinären för besiktning, chipmärkning och vaccinering.     Quick Pay väntar på veterinären.     Dags för den otäcka sprutan med microchipet.   Allt var som det skulle och testiklarna på plats, ...

Av Kicki Fredlund - Söndag 28 april 08:55

Den här vinterkräksjukan vill inte släppa sitt grepp. Trots att magen är bra och att jag inte kräks längre, så mår jag rysligt illa.   Efter att ha haft "sjögång" i sängen i natt p.g.a. illamående, så var det bara att ställa in resan till Västerå...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards