Direktlänk till inlägg 21 juli 2020

Man får skynda sig på..

Av Kicki Fredlund - 21 juli 2020 11:47

Jag plockar blåbär dagligen nu, men man får skynda sig på att åka till skogen, antingen innan det börjar regna eller innan det blir för varmt.


Så jag och hundarna åker direkt efter frukost. Igår innan regnet kom och i morse innan det blev för varmt. Det var för ändamålet sköna 13 grader i morse, men jag hann ändå bli svettig innan jag plockat klart.


Igår hamnade jag ändå i regn när jag plockade, för att inte tala om hur regnet vräkte ner när jag satt ute under paviljongens tak och rensade bären.


Det lät som att sitta i en biltvätt när regnet forsade ner. Jag tömde 25 mm ur regnmätaren senare på dan.


Nu har det blivit lite varmare +17 och solen bryter fram mellan molnen allt som oftast.


 

Det är inte bara blåbärsätande, lite pinnbus hinns också med.

 

 

Men för Triss gäller bara blåbär, hon äter i princip nonstop. Hon är ganska dålig i benen och orkar inte stå långa stunder, så det blir mest att hon sitter och äter bären.

 

 

Härligt att ta upp egen potatis, jag gjorde det när jag kom från skogen.

 

I morgon får vi kärt besök till lunch, då barnbarnet Felix med sambo kommer. Dom är på snabbvisit några dagar i Borlänge, bor annars i Alingsås.


Det känns konstigt att dom inte kan bo här, utan har tagit in på hotell i Borlänge. Detta förbannade coronavirus som ställer till så mycket.


   

Nu börjar höstfloxen blomma när många av sommarblommorna har gjort sitt.

 

 

Morsdagsrosen breddar sig och blommar bara mer och mer.

 

Nu är det dags att jag sätter mig några timmar och rensar de 4 liter blåbär som blev morgonens skörd.


Ska leta reda på en ny ljudbok att lyssna på då jag lyssnade klart på Nattsångaren av Johanna Mo. Den hade fått så bra kritik, men jag tyckte inte att den var så märkvärdig.


Kanske dags att ta sig an 1794. Den är väl förmodligen lika obehaglig som föregångaren 1793.

 


 
 
Ingrid

Ingrid

21 juli 2020 15:26

Det är verkligen växlande väder, men i dag har vi haft mest sol och hyfsat varmt. Det finns väl ingenting som är så gott som nyupptagen egen potatis. Jag kom just hem efter en vända till Stenhuse där jag köpte potatis, jordgubbar och bigarråer.
Ha det bra!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Kicki Fredlund

21 juli 2020 19:51

Inget regn alls idag.
Ja, visst är det gott med nyupptagen potatis.
Men jag ska nog köpa lite nästa gång jag handlar och spara på den som är kvar i jorden, så den får växa på sig lite mer.
Kram

 
Ingen bild

Ann-Marie

21 juli 2020 21:08

Hej Kicki!
Plockade 10 liter blåbär på tre dagar, det är jag så nöjd med.
Fick så ont i ryggen första dagen så nästa dag tog jag med en liten pall som jag satt gränsle över med knäna på marken. Det blev så bra och vilsamt. Jag använder inte bärplockare utan plockar för hand så det blir inte mycket att rensa.
Det tycks vara ett bra blåbärsår det ska finnas mycket här på Gotland också. Dottern och jag ska till Fårö en dag och plocka då får inte Baxter följa med, han får så ont av att hoppa runt i riset. Kom från Skåne igår, där frös det i blomningen men på skyddade ställen är det gott om.
Hälsningar Ann-Marie o Baxter

Kicki Fredlund

22 juli 2020 09:54

Oj! 10 liter plockat för hand det var inte illa.
Det är visserligen trist att rensa, men bärplockaren vill jag inte vara utan.Jag står ibland på knä och plockar för att spara på ryggen, men nån pall är inte praktiskt möjligt, jag har ju tre hundar i koppel också när jag ska tillbaka till bilen.
Jag har nog plockat närmare 20 lit, men tar nog minst lika mycket till. Vem vet hur det ser ut nästa år.
Ha det så gott

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards