Direktlänk till inlägg 3 mars 2020

Mandelkubbens dag. Bältros

Av Kicki Fredlund - 3 mars 2020 10:08

Det var väl lika bra att göra kubbar på morgonen/förmiddagen, för det är ju mandelkubbens dag idag.


 

Kubbar bakar jag mest på sommaren för det är enkelt och går fort, men eftersom jag inte hade jäst hemma för att kunna baka vanliga bullar, så fick det bli kubbar idag.


Berra, den stackarn verkar ha fått en ny omgång bältros, som om det inte räckte med den smärta han fortfarande har efter bältrosen som han fick för dryga 4 år sen.


Jag har ringt VC, för om det ska sättas in medicin så är det bråttom. Men dom har ringt tillbaka två gånger, andra gången sa dom att det kommer hit en läkare i e.m och tittar på honom.


Lite påfyllning av snö har vi fått i natt, men eftersom det är 1 plusgrad ute så kan man ju alltid hoppas att den töar bort, även om risken finns att det blir det rakt motsatta.



 
 
paula

paula

3 mars 2020 12:16

Men stackars Berra, han drabbas både av de ena och det andra. Jag hade bältros för typ 40 år sen o minns smärtan som igår! Ge honom en krya-kram från mig! Daniel har inga tänder kvar, de var såpass dåliga att veterinären bedömde att det var bättre att dra ut dem då han klarar sig bra utan. Och han lever på torrfoder, knaprar i sig som bara den "ler". Brukar putta in tungan ibland...hihi
Kram

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

3 mars 2020 18:16

Nej fasen, han har det besvärligt med all smärta.
Vi får se vad läkaren säger som kommer hit i e.m
För aciclovir som han äter förebyggande mot bältros hjälper ju inte ett dugg.
Kram

 
Ingrid

Ingrid

3 mars 2020 17:51

Stackars Berra! Vilket elända att han ska dras med den där bältrosen. Jag är väldigt tacksam så länge jag slipper få det igen. De pratade om det på Fråga doktorn igår kväll och då sa de just att man få det flera gånger.
Hoppas att doktorn kommit och har medicin med sig.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Kicki Fredlund

3 mars 2020 18:21

Ja, han har det väldigt besvärligt med smärtorna efter bältrosen, han har haft det i mer än 4 år nu, dessvärre trodde även den här läkaren att Berra skulle få dras med den nervsmärtan resten av livet.
Däremot trodde han inte att han fått en ny akut omgång. Vi ska kolla med blodmottagningen om Berra kan ta bort den medicin som han äter förbyggande. Den är skadlig för njurarna och Berras njurar är det ganska så illa med.
Kram

 
Herr Nilssons Fru

Herr Nilssons Fru

4 mars 2020 17:35

Stackas Berra, bältros är en tråkig historia. Trodde bara man kunde få det en gång precis som vattenkoppor. Fel av mig där. Hoppas han fått hjälp nu och slipper massa smärta. Han drabbas hårt stackaren.
Mandelkubb är inte jag. De smakar inte gott i min mun helt enkelt.

Kramiz och friskfläktar till Berra.

http://https://anki-nilsson.blogspot.com

Kicki Fredlund

5 mars 2020 11:58

Nä, tyvärr kan man få bältros flera gånger, vanligast bland äldre.
Den här gången var det tydligen ingen ny, men han kommer förmodligen aldrig slippa smärtorna av den bältros han fick för dryga 4 år sen.
Åh, mandelkubb som är så gott, men det har ju en speciell smak, så jag kan förstå att vissa inte gillar dom.
Kramiz

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards