Direktlänk till inlägg 5 september 2019

Visby söndag + hemresan

Av Kicki Fredlund - 5 september 2019 19:46

Nu kommer äntligen slutet på vår gotlandsresa.


På söndagen började utställningen redan kl 8 på morgonen, men eftersom det var flera raser före var  frallorna, så behövde vi inte stressa allt för mycket.


Vi skippade dessutom att äta innan vi åkte, köpte i stället varsin frukostpåse på utställningen.


Det blåste som sjutton, det var nog en himla tur det för det var 27 grader varmt, så den fläkten behövdes.


Men tälten stod som segel och enkelt var det inte när vi packade ihop.


 

Travarens Nirvana Face "Majken" är väldigt lik sin kullsyster Pju.



    

Domare på söndagen var Hans Almgren. 

 

 

Triss blev Bästa Veteran och även 4 Bästa Tik. Tvåa är tiken som blev bästa veteran dan innan.

 

Uppenbarligen gillar Hans Almgren Triss. Han har dömt henne två gånger tidigare. Hennes allra första officiella utställning när hon var 9 månader, då tog hon sitt första cert och blev BIR, andra gången var när hon blivit 2 år, då fick hon sitt sista cert och blev Champion och nu som veteran.


Han mindes otroligt nog vilka utställningar det var (Västerås resp. Solvalla).


 

BIR på söndagen blev den danska tiken Purpleheart's Magic Unique Future och BIM samme hane som dan innan Carte Truffé Fame'n Fortune "Fredde".

 

Maya och Triss kritiker under båda dagarna:


     


 

 


På grund av det otroligt varma vädret, så stannade vi inte till finalerna. Triss hade inte klarat att vänta i den värmen.


Berra tog en tupplur i vår hyrda stuga medan Gabbi och jag såg oss omkring i omgivningen. Vi åkte bl.a ner till Själö badstrand.


 

Inte precis som våra skogar. Berget i kalksten ser så häftigt ut med sina raukar, om det nu heter så när det inte ligger på Fårö.


 


Det var folk som badade denna varma 1 september längre bort på stranden.

 

Gabbi och jag åkte till en thairestaurang och köpte med oss hämtmat som vi åt i stugan, sen blev det tidig kväll med tanke på att vi skulle upp så tidigt. Väckning ställd på kl 05. Båten hem gick 7.15


Dessvärre blev det åskväder med ett skyfall som inte var av denna världen, det började vid 8-tiden på kvällen och pågick mest hela natten.

 

Bilden kan innehålla: träd, bil, växt, utomhus och natur

Det regnade fortfarande lite smått på måndag morgon när vi gav oss iväg med fullpackad bil.

 

 

Våra sittplatser på båten var allra längst bak, så det här var vår utsikt, men vi såg i alla fall att vädret klarnade och blev bättre och bättre.

 

Överresan gick lika bra som ditresan. Jag tar ju Postafen för säkerhets skull, vilket innebär att jag är trött intill medvetslöshet efter ca 5-6 timmar, men då var vi ju nästan hemma.


 

I Nynäshamn tog vi första bästa avtagsväg från stora vägen för att rasta hundarna.

 

 

Onyx, som fått hålla sig i många timmar, var ändå inte intresserad av att göra ifrån sig. Hon hade kommit på hur roligt det var att gång på gång rulla ner i det här diket.


 


 
 
paula

paula

5 september 2019 22:48

Vilket starkt intryck du och Triss gjort på den domaren! Grattis säger jag förstås och scrollar fort förbi alla bedömningar som jag ändå inte begriper. Men, jag begriper att 27 grader är ofantligt varmt både för hundar och tvåfotingar. Det blev ju dock en lyckad resa, och lite semesterhäng också...Kram

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

6 september 2019 09:36

Ja, i.a.f Triss.
Det blev jäkligt svettigt, sen är ju packningen inte att leka med. Tur att Gabriella var med oss. Jag vet inte hur det skulle gått annars, med tanke på min arm och Berras hjärta.
Men resan i sig var väldigt trevlig.
Kram

 
Ingrid

Ingrid

6 september 2019 11:38

Det var ju skönt att det gick bra på söndagen också, men jag tänkte på er när åskan satte igång och mullra här på kvällen. Det var ett gott oväder. Och så skönt att även hemresan gick bra. Jag kan tänka mig att ni var lite trötta både folk och fä innan ni var på plats igen.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Kicki Fredlund

6 september 2019 14:07

Det var synd om Gabriella, för hon låg i ett separat rum, utan ingång in till stugan och hon är åskrädd.
Tvivlar på att helgen blir så skön. Utställning i dagarna två i regn som det verkar.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 28 mars 17:48

Idag fick jag sätta lite fart på förmiddagen. Berra hjälpte mig att skaka mattor innan han åkte på sin dagverksamhet, sen röjde jag undan lite, dammsög, torkade golv och la på de skakade mattorna.   I kväll kommer Cissi och Martin från Göteborg. ...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 26 mars 17:29

Igår var jag hem till Helena och träffade hennes ljuvliga labradorvalpar.   Att hon fyllde år samma dag missade jag totalt. Förutom att titta på valparna så fick jag låna valphagedelen med grind, så nu behöver jag inte släppa in och ut Onyx till ...

Av Kicki Fredlund - Söndag 24 mars 13:41

Nu har jag bestämt vilka namn de två valparna ska få.   Jag döper ju kullarna i bokstavsordning till namn på travhästar och har kommit till bokstaven Q Jag hade aldrig nån kull på A.   Bokstäverna innehåller mest boxerkullar, 9 st. En kull me...

Av Kicki Fredlund - Lördag 23 mars 17:37

Nu börjar det kännas som vår i luften. Snön är nästan helt borta på de flesta ställen.   Jag tog bilen och åkte till Tjärnan och gick med Maya och Onyx. Det var 5 grader varmt, så det blev en skön promenad.       Hundarna uppe på en sten ...

Av Kicki Fredlund - Fredag 22 mars 12:53

Eftersom valparna blev 4 veckor igår, så fick de flytta ur valplådan i sovrummet och in i valphagen i köket.   Sömnen blev den här första natten, lika dålig som den varit när jag flaskmatat om nätterna.   Valparna vaknade vid 01 och skrek eft...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Skapa flashcards