Direktlänk till inlägg 12 juli 2019

Onyx första skogspromenad

Av Kicki Fredlund - Fredag 12 juli 21:10

Eftersom vädret varken var soligt eller varmt, så fick alla tre hundrana följa med i bilen när vi hade ärenden att uträtta i Hedemora.


Bl.a skulle jag in på banken för att sätta in pengar, som jag tidigare hade lånat (av mig själv) från vårt reservkonto för att betala veterinärkostnaderna i samband med Pjus valpning.


Först köade jag till en kassa, men där hanterade man inte kontanter, sen fick jag köa vid ny kassa , där man hanterade kontanter. Före mig stod en man som ville växla för att få euro, men se det kunde man inte göra på banken utan att ha beställt det i flera dagar i förväg. Men jag behöver pengarna nu sa mannen, jag är på väg till Stockholm för att ta båten.


"Då får du söka upp en forexbank som kan växla åt dig."


När jag kom med mina 20.000 kr, så ville kassörskan veta var dom pengarna kom ifrån. "Det har inte du med att göra" sa jag. Men se det hade hon, hon t.o.m kallade på förstärkning, en man som talade om att frågan måste ställas på grund av misstänkta penningtvättar.


Skulle en gammal kärring som jag  från Vikmanshytta pyssla med sånt, dessutom är jag kund i banken sen mer än 45 år tillbaka.


Vi kan neka dig att sätta in pengarna upplystes jag om. Så letade dom fram den transaktionen som jag gjorde för drygt två månader sen när jag tagit ut 30.000 (till Djursjukhuset i Falun) och nu alltså skulle sätta tillbaka en del pengar på samma konto.


Är det konstigt att man blir förbannad på bankerna, dom tjänar grovt på våra pengar, men deras service är under all kritik. Konstigt att dom inte tog betalt också för att ta emot pengarna.


I skogen fick jag tillfälle att lugna ner mig när vi gick med hundarna, vi hade dessutom turen att pricka in promenaden mellan två regnskurar.


Onyx fick följa med för första gången. Jag bar henne på tillbakavägen till bilen, men hon hade nog gärna velat springa mer. Lite koppelträning blev det också, det gick ju bra när Triss och Maya var framför.


     


Hade bara mobilen till hands, och den tar usla bilder.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Yvonne

Fredag 12 juli 22:08

Det är sanslöst hur det blivit med banker!
Spännande för Onyx, med skogsdofterna!

Kicki Fredlund

Lördag 13 juli 10:03

Man blir bara förbannad på bankerna.

Det börjar bli hög tid att lära Onyx gå i koppel också.

 
Göran

Göran

Lördag 13 juli 13:55

Skrev själv lite om banker igår och håller helt med om att de är da kanske största skurkarna som finns i samhället av idag. Det är nog bara en tidsfråga innan de börjar ta inträde när du ska besöka dem.
En bekant till mig har ett talesätt som går så här...: "Det KAN löna sig att råna en bank men vad som definitivt lönar sig är att äga en!"
Med tillägget att då kan man råna och pungslå sina kunder varenda dag och dessutom ha lagen i ryggen!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Kicki Fredlund

Lördag 13 juli 16:56

Ja, nog kan man bli förbannad för mindre. Och nån bättring lär det knappast bli.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Tisdag 24 sept 09:09

När Gabriella och jag åkte hem från utställningen i Hallstahammar i söndags så stannade vi till på Åsby Hem och Trädgård.   Jag har många gånger velat gå in där, men nu var det, tack vare Gabbi, första gången som det verkligen blev av.   Att ...

Av Kicki Fredlund - Söndag 22 sept 18:45

Nu har inte bara Onyx debuterat i valpklass på inoff. utställning.   Igår lördag var Gabriella och jag till Kvinnersta utanför Örebro. Hon körde de 15 milen, som det var dit.   Vi trodde att utställningen skulle vara i ridhuset, men den var u...

Av Kicki Fredlund - Fredag 20 sept 18:41

Det blir inte mycket gjort nu, men nåt annat än att gå i skogen är man ju ändå tvungen att göra.   Så i morse tvättade jag två maskiner och dammsög ett ovanligt skräpigt golv, då sopar jag ändå köket ett par gånger per dag eftersom vi rensar så m...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 18 sept 18:47

Jag tror bestämt att Onyx inte bara har ärft sin dåliga aptit av sin mamma Pju, utan även snuttandet.     Onyx har ett gosedjur som hon bara har i sin säng i hagen, den har hon börjat snutta på, speciellt på mornarna när hon fortfarande är lit...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 17 sept 18:59

När jag inte hinner blogga dagligen, så får jag väl göra resuméer.   I söndags blåste det kraftigt när vi kom till skogen för vårt vanliga söndagsspårande, så det blev lite marigare än vanligt för hundarna att hitta i sina spår. Jobbigast blev de...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ travarenskennel med Blogkeen
Följ travarenskennel med Bloglovin'

365 foton 2014

 

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se