Direktlänk till inlägg 12 juli 2019

Onyx första skogspromenad

Av Kicki Fredlund - 12 juli 2019 21:10

Eftersom vädret varken var soligt eller varmt, så fick alla tre hundrana följa med i bilen när vi hade ärenden att uträtta i Hedemora.


Bl.a skulle jag in på banken för att sätta in pengar, som jag tidigare hade lånat (av mig själv) från vårt reservkonto för att betala veterinärkostnaderna i samband med Pjus valpning.


Först köade jag till en kassa, men där hanterade man inte kontanter, sen fick jag köa vid ny kassa , där man hanterade kontanter. Före mig stod en man som ville växla för att få euro, men se det kunde man inte göra på banken utan att ha beställt det i flera dagar i förväg. Men jag behöver pengarna nu sa mannen, jag är på väg till Stockholm för att ta båten.


"Då får du söka upp en forexbank som kan växla åt dig."


När jag kom med mina 20.000 kr, så ville kassörskan veta var dom pengarna kom ifrån. "Det har inte du med att göra" sa jag. Men se det hade hon, hon t.o.m kallade på förstärkning, en man som talade om att frågan måste ställas på grund av misstänkta penningtvättar.


Skulle en gammal kärring som jag  från Vikmanshytta pyssla med sånt, dessutom är jag kund i banken sen mer än 45 år tillbaka.


Vi kan neka dig att sätta in pengarna upplystes jag om. Så letade dom fram den transaktionen som jag gjorde för drygt två månader sen när jag tagit ut 30.000 (till Djursjukhuset i Falun) och nu alltså skulle sätta tillbaka en del pengar på samma konto.


Är det konstigt att man blir förbannad på bankerna, dom tjänar grovt på våra pengar, men deras service är under all kritik. Konstigt att dom inte tog betalt också för att ta emot pengarna.


I skogen fick jag tillfälle att lugna ner mig när vi gick med hundarna, vi hade dessutom turen att pricka in promenaden mellan två regnskurar.


Onyx fick följa med för första gången. Jag bar henne på tillbakavägen till bilen, men hon hade nog gärna velat springa mer. Lite koppelträning blev det också, det gick ju bra när Triss och Maya var framför.


     


Hade bara mobilen till hands, och den tar usla bilder.


 
 
Ingen bild

Yvonne

12 juli 2019 22:08

Det är sanslöst hur det blivit med banker!
Spännande för Onyx, med skogsdofterna!

Kicki Fredlund

13 juli 2019 10:03

Man blir bara förbannad på bankerna.

Det börjar bli hög tid att lära Onyx gå i koppel också.

 
Göran

Göran

13 juli 2019 13:55

Skrev själv lite om banker igår och håller helt med om att de är da kanske största skurkarna som finns i samhället av idag. Det är nog bara en tidsfråga innan de börjar ta inträde när du ska besöka dem.
En bekant till mig har ett talesätt som går så här...: "Det KAN löna sig att råna en bank men vad som definitivt lönar sig är att äga en!"
Med tillägget att då kan man råna och pungslå sina kunder varenda dag och dessutom ha lagen i ryggen!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Kicki Fredlund

13 juli 2019 16:56

Ja, nog kan man bli förbannad för mindre. Och nån bättring lär det knappast bli.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards