Direktlänk till inlägg 9 mars 2019

Boxerutställning i Smedjebacken

Av Kicki Fredlund - 9 mars 2019 18:05

I morse åkte jag till Säter för vidare färd mot Smedjebacken med Owe ochYlwa och Puma.


Det var boxerutställning i Gävle Dalas regi. Pumas uppfödare ville gärna att Puma (De La Pi's Busiga Berith) skulle ställas ut, för då skulle hon få en uppfödargrupp med tre kullsyskon och deras mamma Maja (De La Pi's Ypperliga Yvonne). Pia själv var inte på plats, men hon hade all anledning att vara nöjd med sin uppfödning hemifrån.


Jag, som inte sett Puma sen i höstas konstaterade direkt som jag såg henne att hon utvecklats till en mycker vacker juniortik. 9 månader gammal nu.


Men som jag fick slita med dennna oerhört aktiva dam, jag tränade i evigheter på att hon skulle lugna ned sig, trava istället för att gå i passgång, stå i stället för att sitta eller kasta sig över mig.


Jag vet inte vem som var mest slut när vi äntrade ringen, Puma eller jag.


Men döm om min förvåning så uppförde hon sig riktigt skapligt framför domaren, även om hon avslutade med att kasta sig omkull med alla fyra benen i luften.


Av 8 st ovanligt fina juniortikar så var det hela 7 stycken som fick Exelent, däribland Puma, hon blev sen 3:a i klassen med CK, hennes kullsyster Bönan (De La Pi's Bruna Bönan) 2:a med CK.


 

Hennes kritik ger mersmak, men frågan är om Ylwa, som inte alls är utställningsintresserad, kommer att ställa ut henne så värst ofta.

 

  
Det blev inte många bilder tagna, jag var ju upptagen av annat   . Men här är de två championtikarna som deltog. Närmast i bild Cilla med Engelaiz Chelsie.

 

 

Bästa tik och BIM blev Pumas fina mamma "Maja", BIR blev hanen Winbergs Twist And Shout.

 

Vi avslutade med att vara med i kennel De La Pi's uppfödargrupp, som vann över de två andra deltagande uppfödargrupperna.


Det var en riktigt trevlig dag, där jag träffade många gamla bekanta.


En som jag bara träffat en enda gång tidigare, var på plats med sin senaste boxer. Det var ett mycket trevligt och otroligt oväntat möte. Det var Marie Louise som ägde Happie, den boxer som jag skulle ha i ett år 1982 medan M-L arbetade utomlands som aupair.


M-L flyttade till Florida och gifte sig där, vi brevväxlade under en längre tid, men sen rann det ut i sanden, men Happie blev kvar hos oss i hela sitt liv, det sista året hos min mamma.


Hemma igen var jag strax efter kl 15.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12
13
14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards