Direktlänk till inlägg 26 oktober 2018

Inte alltid

Av Kicki Fredlund - 26 oktober 2018 09:13

Trots att jag fortfarande skriver dagbok i pappersform, har gjort det sen jag var 13 år, så är det inte alltid som det blir av, varken där eller här på bloggen.


Orsakerna kan vara flera, har ingen lust, orkar inte, är för trött, har inget att skriva om för det händer just inget nytt i det här pensionärslivet.


Men när jag nu sitter här vid datorn så kan jag notera gårdagen.


Vi var till Borlänge, där Berra fick akupunktur för sina bältrossmärtor, hitintills har den behandlingen inte gett något positivt resultat, tvärtom hans smärtor är lika besvärliga än, eller rent av värre.


 

Under tiden som han får sin behandling så sitter jag på biblioteket, den här gången hade det just kommit ett nytt nummer av Härliga Hund.


Där fanns bl.a en artikel om de olika priserna på veterinärklinikerna, jäklar vilka skillnader. Anicura är verkligen dyra, knappast nån nyhet. Men när man såg det mot de övriga så var det slående.


När vi kom hem från Borlänge tog vi en vända till skogen med hundar och svampkorgar. Det var ganska kyligt, trots att solen sken från klarblå himmel. Det kom nog aldrig över +5 grader.


Vi plockade trattisar en stund sen fikade vi.


Vi satte oss i en slogbod, som finns helt nära vägen, och fikade.

 

"Vi vill också smaka!" Ja, det fick dom.  

 

Man blir ju beklämd (och förbannad) när man ser hur vuxna människor beter sig. Det har ju varit älgjakt här, men man får hoppas att det inte är jägarna, som ska värna om djur och natur, som beter sig så här.


Förutom alla ölburkar så var det plastkassar, matförpackningar, muggar och annat skräp.


Med frusna fingrar och värkande knä och rygg så åkte vi hem med fyllda korgar.


Idag är det -1 grad och sol. Det blir ingen svampplockning idag (tror jag), för nu måste vi ta ett krafttag i trädgården.


Trädgårdsarbete hör våren till, jag avskyr det på hösten, det blir så definitivt på nåt vis.


 
 
Ingen bild

Raija

26 oktober 2018 11:05

Usch för Berras smärtor och hoppas akupunkturen hjälper.

Priserna hos veterinärerna är hutlösa och här hos oss är de dyrare än i Eskilstuna.

Att jägarna inte tänker på alla djur i skogen, som kan skada dig på deras avfall?

Kicki Fredlund

26 oktober 2018 12:47

Ja, han har det besvärligt med all sin värk, det är ju inte bara bältrosen.

Jag trodde att det skulle vara billigare uppe hos er med veterinärkostnader.

 
Ingrid

Ingrid

26 oktober 2018 11:36

Jag har alltid tyckt om höstarbetet i trädgården. Det blir städat och snyggt och så vet man att nu kan man koppla av den i några månader i alla fall.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

Kicki Fredlund

26 oktober 2018 12:46

Visst blir det fint, på sitt vis, när man är klar, men trist är det iaf.
Ha en skön helg du också!
Kram

 
Ingen bild

Lena Frick

26 oktober 2018 13:06

Så tråkigt att Berra inte blir frisk utan måste gå med sina smärtor. Ge honom en kram från oss. Jag väntar också med trädgården till våren, då det är varmt o skönt att vara ute. Krattar bara gångarna o lägger löven på ömtåliga växter, o växter som är nyplanterade. Brukar handla nu när plantskolorna har höstrea. Har ni några lingon att sälja ? Kram till er från Lena o Hasse

Kicki Fredlund

26 oktober 2018 14:06

Ja, Berra har det jobbigt med sin ständiga smärta.
Kramen är framförd.
Lingon nu? Dom har ju frusit för länge sen, om det var för egen del så skulle du hört av dig tidigare, för det har varit gott om dom på sina ställen.
Men kom hit och hälsa på vettja! Då kan kramarna delas ut live, och kanske har jag några påsar lingon i frysen om det duger.
Kram!

 
paula

paula

26 oktober 2018 21:38

Berra är oändligt tålig med sina smärtor, fy bubblan så jobbigt det måste vara! Jag har haft smärtor i några veckor nu o märker hur mycket det tar på orken och humöret. Har inte lust med något alls. Vad sjutton ska han prova mer då, ingen idé att fortsätta med det som bara gör det etter värre. Allt skräp där vid slogboden, det råkar inte gå en skoterled eller dylikt där omkring. Jag plockar ju varje vår upp ölburkar i mängd längs våra skoterleder. Tycker också mig se longdrinksburk, den finns bara på finlandsbåtarna...så jag tror inte att jägarna är skyldiga. Svineri oavsett vem som är skyldig. Trevlig helg/Kram

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

27 oktober 2018 10:14

Ja, det är många år som han fått stå ut med sina smärtor. Det borde räcka med övriga smärtor, förutom bältrosen.
Visst påverkar det humöret. Vi är ganska griniga både han och jag just nu.

Man vill ju hoppas att jägarna var oskyldiga till nedskräpningen, men matresterna såg inte ut att ha legat så länge. Skoterleden som mycket riktigt finns i närheten används ju bara vintertid.

Ha en trevlig helg du me'!
Kram

 
Pia

Pia

27 oktober 2018 19:25

Inte konstigt att det går åt pipsvängen med vår planet när folk inte ens kan orka med att vårda närmiljön. Känns rätt hopplöst emellanåt.

Kram
Pia

http://pimli.se/blogg

Kicki Fredlund

28 oktober 2018 18:57

Visst är det för jäkligt hur folk kan bete sig i naturen.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards