Alla inlägg under juni 2018

Av Kicki Fredlund - 22 juni 2018 15:41

Vi är ju själva hemma den här helgen, men det hindrar inte att vi kommit ut ändå.


Åkte till systerdotter Regina och förmiddagsfikade. Hon kör nån sorts diet igen, så hon hade ingen glädje av fikabrödet som jag tog med mig.


 

Hon har inrett sin lilla stuga på ett rum och kök så himla trevligt. Nu råkar det ligga ett skynke på ena stolen, som inte brukar vara där, för att skydda mot Gertruds hundar.

 

 

Reginas syster Siggela var på besök från Stockholm.

 

 

Liksom deras mamma, min syster Gertud.

 

 

Gertrud gör så fina fantasilandskap under glaskupor, det här är en av flera som Regina fått.

 

 

Gertrud hade naturligtvis sina hundar med, Trollet, som är kullbror med Nalle och Pju skäms inte heller för sig utseendemässigt. Men han var ju den lilla valpen med andningsljud som jag skänkte till Gertrud.

 

Men Trollet har varit allt annat än billig för henne, då han är kastrerad, opererad i näsborrarna och fått flera tänder, som satt löst, bortopererade. Men för övrigt är han hur pigg och frisk som helst nu.


Efter fikat hos Regina åkte vi till skogen och gick med Maya och Triss.


 

Efter att ha suttit i bilen ett par timmar så var det full fart i skogen, både spring och brottningsmatcher.

 

 

Triss har kört ner trynet i mossan för att få lite svalka.

 

Hemma igen åt vi en enkel lunch på sill och färskpotatis.


Vi ska tillbaka till Regina mot kvällen, då vi är bjudna på middag.


   

Av Kicki Fredlund - 21 juni 2018 14:12

Eftersom vi inte får något besök av Cissi med familj över midsommar, så har jag inte gjort så stor ansträngning av att städa.


I stället har jag idag fotograferat gamla lakan och örngott, som jag köpt tidigare på auktion och nu ska försöka sälja på Tradera.


Det tar sin lilla modiga tid innan foton med tillhörande text är klart att lägga ut.


 

Jag kan inte låta bli att imponeras av vilket jobb man tidigare la ner på sina sängkläder.

Det är brodyrer, den ena finare än den andra och spetsar ibland hemvirkade, och inte som på bilden här  en köpt spets.


Jag har nog också broderat när det kommer till kritan, mina initialer på handdukar t.ex när jag var nygift, men det är ju också snart 60 år sen, så det räknas väl som "förr i världen".


Ute regnar det rejält, en blöta som vi mer än väl behöver, men har den väntat så här länge så kunde väl regnet vänta till efter midsommar. Nån värme har vi inte heller, det är bara 12 grader.


Jag önskar alla mina bloggläsare en trevlig midsommar, hur än vädret är/blir.

 

Bildresultat för midsommarstång tecknad



Av Kicki Fredlund - 20 juni 2018 16:49

Triss ger en verkligen många skratt under en promenad.


Jag måste nog filma henne nån dag. Hon springer som en tok fram och tillbaka och sprätter samtidigt med bakbenen så dammet ryker om henne. 


Nu är det alla tallkottar på stigarna som "kittlar störtskönt under tassarna".


 

Sen när hon är helt slut så rullar hon i sand och pinnmo

 

   

För att bli av med sanden i ansiktet så rullar hon sig och kör ner nosen i blåbärsris.

 

Igår blev jag tvungen att bada henne i badkaret när vi kom hem, för hon var helt grå. Dessutom fäller hon kopiösa mängder med hår.



 

Men hon var visst inte nöjd med mitt bad av henne, för det var direkt ut på altanen och hoppa i baljan. Jag hann inte med med kameran när hon la sig ner i vattnet.

 

Pju, som nu är hemma i Västerås hos sina ägare, oroade mig härom kvällen. Jag fick samtal om att hon inte var sig lik, varken åt eller drack på en hel dag (pigg igen nu), hon blödde dessutom en aning.


Jag vet ju att tikarna kan både må illa och blöda lite i vecka tre, men det här var dan innan hon gick in i vecka tre, som hon är i nu.


Kan ju alltid hoppas på att det var ett tecken på att hon är dräktig, men lite orolig blir man allt.


Idag har jag varit på VC hos sjukgymnast. Jag har fått övningar att göra både för höfterna och min vänstra arm (som spökat ett tag).


På vårdcentralens korttidsboende var vi och hälsade på Elga. Hon var klart piggare, men det märktes också hur frustrerad hon blir av att inte kunna prata. 


Det blev bara en kort visit, det var inte besökstid när vi kom och det det var dessutom dags för hennes lunch.


ICA stod på tur, där bjöds på sill, varmrökt lax och färskpotatis utanför butiken, och kaffe med kaka inne i butiken, som alltid på onsdagar.


Så blev det en vända till skogen med hundarna. Triss lika knäpp som vanligt i sitt springande.


 

Nu snarkar dom som slagna hjältar vid min sida här vid datorn.



Av Kicki Fredlund - 19 juni 2018 10:51

Det nalkas midsommar och vädret är väl mer vad man är van vid, än dessa otroligt varma dagar som vi haft både maj och början av juni.


Idag är det 17 grader och växlande molninghet, eller rent av mulet emellanåt, fär väl se om det blir nåt regn. Blåser gör det också alldeles väldigt.


Jag började städa lite smått igår, det ligger verkligen inte på min prio-1lista, men ibland är man ju faktiskt tvungen, speciellt när man ser att det går att rita i dammet på möblerna.


Borde väl baka lite inför helgen, men eftersom det inte blir nån resa för "göteborgarna" hit till helgen så var det inte så noga med fikabröd heller.


Agneta har skickat Nalles kritik från frallaspecialen i Gränna.


Det är så man blir rörd, jag tror inte ens att Triss fått såna lovord (jo kanske),


 

Jag vet ju att Dan Ericsson tyckte mycket om Triss i ringen, men det här slår nog det mesta.


Av Kicki Fredlund - 18 juni 2018 10:58

Det har ju gått flera söndagar som jag inte varit och spårat, alldeles för varmt. eller utställning.


Men igår kom vi iväg. Det var mulet och vi fick även några regnstänk i skogen, men det mesta regnet kom på eftermiddagen, när vi kommit hem. Tömde 17 mm ur regnmäteren idag.


Maya fick ett spår som Johanna (med boxern Signe) hade lagt. Hon är ju nybörjare, men hade lagt ett bra spår, men gömt de små syrenpinnarna lite väl mycket. så Maya hittade, trots bra spåarbete, bara två st. Varav det ena var slutpinnen så det var ju bra.


Under helgen har det varit Frallaklubbens stora årliga utställning, den här gången  i Gränna. Det var drygt 150 st frallor anmälda. Domare var rasspecialisten Dan Eriksson.


I år hade hanar och tikar delats upp på två dagar för att kunna ha samma domare.


Agneta och Kurre var där med Nalle (Travarens Nahar) och han vann över alla hanarna på lördagen, blev sedan BIM mot en norsk tik som tog BIRet på söndagen.


Otroligt roligt för ägarna och en fjäder i hatten för mig som uppfödare.


 

Jag har ingen bild från utställningen, men visar den här bilden av Nalle i stället.

Av Kicki Fredlund - 17 juni 2018 07:22

I många herrans år har vi haft Canal Digital till våra TV-kanaler.


I april ringde en säljare därifrån och ville erbjuda fler kanaler, men eftersom jag snarare var intresserad av färre kanaler, så fick jag ett erbjudande om ett nytt familjepaket som skulle kosta 229 kr i.s.f de 359 kr som vi betalade.


Jag var ju tacksam, det är ju sällan som nåt blir billigare.


Men eftersom maj månads faktura redan var skickad, så skulle det börja gälla från juni.


När jag nu i juni ser att det är draget 359 kr på autogirot, så blir jag förbannad och ringer upp CD och hotar med att byta bolag.


Då visar det sig att något abonnemang över huvud taget inte var ändrat. Så den jä..a försäljaren hade inte noterat vårt samtal i april.


Dessutom visade det sig att vårt abonnemang löper ut i juni och förlängs automatiskt ett år om man inte själv ändrar. Så om jag inte ringt just nu skulle jag förbundit mig för 359 kr/mån i ytterligare ett år.


Killen jag pratade med nu var också ganska upprörd över sin "kollegas" miss, eller vad man ska kalla det.


Han ville naturligtvis inte mista oss som kund och erbjöd ett än bättre avtal för samma kanalpaket. Så nu ska vi istället för utlovade 229 kr/mån betala 115 kr/mån i 12 månader! 


Dessutom erbjöd han att skicka en ny uppgraderad och bättre box (gratis), då vår är 10 år gammal.


Jag vet inte om man ska skratta eller gråta, dels för att dom har såna marginaler att göra andra priser på och dels för att man själv måste vara så jäkla PÅ för att kolla och åter kolla att saker blir vad som utlovats.


Jag är tacksam att jag fortfarande har skallen i skapligt behåll, men hur många gamla blir inte lurade på både det ena och det andra för att man inte orkar/kan.

Av Kicki Fredlund - 16 juni 2018 11:54

Jag fortsätter att gräva i stora rabatten, rensa ogräs, hälla ut den köpta jorden för att få jordförbättring och sen plantera ut småplantorna.


Det går sakta men ändå framåt.


Igår när jag var och köpte jord, så åkte vi sen till Tjärnan och gick en långpromenad med hundarna.


Tack vare den kraftiga blåsten så slapp man myggen, i.a.f om man inte stannade upp.


  

Triss var på ett ovanligt alert humör. Hon låg och lurpassade på Maya stup i kvarten.


 

Hon rullade sig i både sand och pinnmo och såg ut därefter.

Av Kicki Fredlund - 15 juni 2018 10:19

Berra gjorde alldeles för mycket igår. Det är illa när viljan är större än förmågan.


När jag kom in efter en ny vända av grävning och rensning i rabatterna så låg Berra och sov och det gjorde han resten av gårdagen.


 

Jag fick äta min mat ensam. Lite tomatsoppa och purjolåda.

 

Jag hade några övervintrade purjolökar i landet, pyriga och små och dessutom angripna av nån sorts djur, men efter putsning och rensning så räckte det till liten ugnslåda.


Plötsligt när jag var i köket igår så hör jag ett himla liv på hundarna, då var det en kaja som flugit in genom altandörren och blivit jagad fram till ytterdörren, där Maya och Triss klämt ner den i ett hörn på tröskeln. Jag kunde släppa ut den stackars fågeln, medan hundarna var upprörda över vart deras byte tog vägen.


Vi hade en stor svärm skränande kajor i björken på vägen, som bråkade med skatorna, det var nog därifrån fågeln kommit. Det brukar inte finnas några kajor här, men inne i Hedemora vimlar det av dom.


Idag är Berra pigg igen som tur är.


Jag gick upp tidigt i morse och bakade bullar, det har varit tvärslut i frysen i flera dar. Nu finns det till 11-kaffet.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Skapa flashcards