Direktlänk till inlägg 8 mars 2018

Åh fy fanken..

Av Kicki Fredlund - 8 mars 2018 13:23

Jag tänkte att det skulle bli skönt att ta en skapligt lång promenad med hundarna på sjön.


Det var bara -1 grad, men fy fanken så det blåste. 


Vi var ju "lovade" snö idag, men inte sjutton ville jag ha det i form av små äckliga kulor, som mest liknade hagel, som piskade mig i ansiktet.


Det gick en man med en större hund på sjön när jag kom dit, men eftersom han var ett par hundra meter ifrån mig och inte på väg åt samma håll så släppte jag mina hundar.


Men nog sjutton såg dom hunden och sprang ditåt. Den större hunde (labbestorlek ungefär) såg även mina och kom till mötes.


Men det hela gick bara bra, jag fortsatte att gå och hoppades att mina skulle komma, vilket de också gjorde. Ingen av hundarna var intresserade, eller vågade, gå fram till varandra.


Men dom sprang tillbaka efter den andra hunden när den lämnade sjön, Maya sprang nog 150 m, men inte heller nu fram till den andra hunden.


Bra att veta att mina hundar inte går fram. Hunden var en äldre tik, enligt ägaren inte så intresserad av andra hundar.


Jag borde plockat kameran ur fickan för bildbevis, men jag var så inne i att bara gå ifrån dom.


Idag är det 5-2 igen. Jag kommer att ställa mig på vågen en dag i veckan. Idag efter första veckan var viktminskningen 5 hg för både Berra och mig. Lagom takt om det håller i sig.


Jag klarar t.o.m att dricka 11-kaffet uten fikabröd!!


Vi åt ju grillad kyckling igår (lår och vingar), så idag blir det sallad (utan dressing) på bröstfiléerna (skinnet borttaget)


I morse satt jag och skrev en kalorilista på de livsmedel som vi oftast äter. Det blir till att väga maten innan man lärt sig hur mycket man kan ta för att inte kliva över 500 kcal/dag (600 för Berra)

 
 
Ingen bild

Raija

8 mars 2018 15:24

Skönt att veta att hundarna inte går fram till andra hundar. Vet inte alls hur vår Ellen skulle bete sig. Vi har henne alltid kopplad när vi är utanför tomten.
Vad roligt dina hundar har med varandra. Vi har bestämt att vi bara ska ha en hund nu, för Ellen är lugnare utan hundsällskap. Vi var hundvakt tidigare och det gick bra, förutom att Ellen blev mer och mer hispig och började skälla på alla ljud. Det var innan vi flyttade hit.

Kicki Fredlund

9 mars 2018 09:31

Det är så stora ytor på sjön så där hinner jag sticka iväg en bra bit så dom känner sig övergivna.
Det skulle aldrig gå om vi mötte hund på vägen, då är dom helt rabiata, men då sitter ju också koppel på, som både bromsar och eggar.
Om du skulle skaffa en till hund, så är det ju viktigt att den är trygg i sig själv för att vara bra för Ellen.

 
paula

paula

8 mars 2018 21:37

Jisses vilken disciplin ni har! Eller du har, för stackars Berra får väl mest finna sig ....
Jag vägrar späka mig, mår skit om jag inte får mat i magen var fjärde timme. Däremot kan jag försöka minska på portionerna...där är jag för slapp o "unnar mig" för mycket. Men ärligt så orkar jag inte längre hålla efter. Visst vore det trevligt att kunna få kläder som sitter snyggt och inte behöva hata spegeln. Men det kräver på tok för mycket av mig, jag nöjer mig med att försöka hålla kroppen igång så gott det går. Nu börjar även jag längta till våren, det kommer ju att ta hundra år innan all denna snö försvinner...Tror den ligger kvar ännu då jag flyttar..
Kram

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

9 mars 2018 09:28

Disciplin och disciplin, jag vet inte det ja.
Normalt tänker jag precis lika som du gör. Men när inga jeans längre går att stänga igen, utom de senast köpta (på Lidl som var för stora), så måste något göras. Att bara minska på maten fungerar inte, tycker för mycket om både mat och kaffebröd. Men att stå ut lite hungrig ett par dar i veckan ett tag det fixar vi. Förresten blev jag helt mätt på den kycklingsallad jag gjorde igår.
Men så jäkla trött på snön, tog några bilder idag och fy fasen, jag säger bara det.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 28 mars 17:48

Idag fick jag sätta lite fart på förmiddagen. Berra hjälpte mig att skaka mattor innan han åkte på sin dagverksamhet, sen röjde jag undan lite, dammsög, torkade golv och la på de skakade mattorna.   I kväll kommer Cissi och Martin från Göteborg. ...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 26 mars 17:29

Igår var jag hem till Helena och träffade hennes ljuvliga labradorvalpar.   Att hon fyllde år samma dag missade jag totalt. Förutom att titta på valparna så fick jag låna valphagedelen med grind, så nu behöver jag inte släppa in och ut Onyx till ...

Av Kicki Fredlund - Söndag 24 mars 13:41

Nu har jag bestämt vilka namn de två valparna ska få.   Jag döper ju kullarna i bokstavsordning till namn på travhästar och har kommit till bokstaven Q Jag hade aldrig nån kull på A.   Bokstäverna innehåller mest boxerkullar, 9 st. En kull me...

Av Kicki Fredlund - Lördag 23 mars 17:37

Nu börjar det kännas som vår i luften. Snön är nästan helt borta på de flesta ställen.   Jag tog bilen och åkte till Tjärnan och gick med Maya och Onyx. Det var 5 grader varmt, så det blev en skön promenad.       Hundarna uppe på en sten ...

Av Kicki Fredlund - Fredag 22 mars 12:53

Eftersom valparna blev 4 veckor igår, så fick de flytta ur valplådan i sovrummet och in i valphagen i köket.   Sömnen blev den här första natten, lika dålig som den varit när jag flaskmatat om nätterna.   Valparna vaknade vid 01 och skrek eft...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Skapa flashcards