Alla inlägg under juni 2017

Av Kicki Fredlund - 12 juni 2017 16:40

Det blev inte mycket till sömn natten till söndag, trots skön säng. Det spelande och sjungande gänget i grannhuset, som underhöll till halv 2 störde mig inte heller.


Trots det vaknade jag halv 4.


Tog en kortare promenad med hundarna, sedan vi ätit frukost och jag packat ut i bilen igen.


 

                 Himlen var grå, men inget regn och det blev det inte på hela dan.


Det var bara 5 valpar den här gången, mot 23 st dan innan (men å andra sidan var 13 st mellen 4-6 månader och dom fick inte vara med på söndagen). Totalt 81 anmälda frallor.


Min kamera sa upp sig lagom till öppna tikarna, så det blev inga kort på Pew, Triss och Maya.


   

Men ett par bilder på Hedda blev det. Den här gången fick hon exelent och blev placerad 4 i konkurrensen.

 

Triss fick exelent och placerade sig 3 i championklassen utan ck, medan Maya agerade "gräsklippare" och Sari lyckades inte få upp hennes huvud, så hon åkte ut med VG p.g.a detta.


Den här gången var jag med i uppfödarklass tillsammans med ytterligare tre uppfödare. Vi kom på 3:e plats.


       

             Domare var Penny Rankine-Parsons på söndagen, inte han som står på kritiklapparna. 

 

Tyvärr visade det sig att jag inte fick med mig Mayas kritik, jag får ta kontakt med Dalarnas Kennelklubb och se om dom kan skicka den.

 

Det var perfekt att inget regn kom, så man slapp packa ihop ett blött tält. Tältet hade blåst torrt under dagen.


När vi var nästan hemma så fick hundarna sin skogspromenad i Tjärnan. Tro inte annat än att Maya hittade sitt gamla nedgrävda ben.


Sen gjorde jag köttfärssås, skar grönsaker och vi åt tortillas på kvällen.


Idag har ingenting blivit gjort, jag har gått igenom en del av de ca 250 bilder som jag tagit under helgen. Men jag har i.a.f tvättat ett par maskiner och ringt några samtal. 


Vi åt en paj idag på resterna av köttfärsen.


 

                    Så blev det en rabarberpaj också när ugnen ändå var varm.

 


Förbaskade ugn, luckan släpper ibland, så man står där med den superheta innerluckan som knappast går att få upp, för det finns ju inget att ta tag i.


 

ANNONS
Av Kicki Fredlund - 12 juni 2017 10:17

Det har alltså varit utställning igen. 


På fredagen ringde Lena från Leksand och erbjöd oss att bo i deras härbre, för att slippa åka hem mellan utställningarna.


Så det blev till att packa lite mer, så vi fick med sig lakan handdukar, hundmat och frukost.


Nu är det ju slut på inomhusutställningar, så det blev att ta med tältet. Vädret när vi åkte på lördag morgon var ett perfekt utställningsväder, ganska grått, men uppehåll och ca 12 grader varmt.


Men det gick ju snart över, för norr om Borlänge satte regnandet igång.


Till en början mest som duggregn, så det var inte allt för blött att resa tältet när vi kom fram.


Men tack vare det dåliga vädret så kunde Maya och Triss sitta kvar i bilen tills det började dra ihop sig för att dom skulle ut i ringen. Dom har det bäst i bilen där båda trivs bra.


 

Men sen kom skurarna, den ena värre än den andra. Men det hann regna klart en del, så det gjorde inget att domarna var försenade (trafikproblem nånstans).


 

Det är alltid roligt att träffa gamla bekanta som man inte sett på länge. Lena, som tidigare bodde i Björbo, hade nu flyttat till Gagnef och hade kor i.s.f travhästar.

 

Som vanligt många frallor anmälda när det handlar om rasspecialen (en utställning om året). Den här gången var det ca 130 st anmälda.


Många hundar i alla klasser. Bl.a hela 23 st valpar, så återväxten verkar ju god. Även öppna tikklassen var stor med 24 anmälningar, men roligast var att se veteranklassen på tikar, där det var 8 st som tackat ja till den avgiftsfria klassen. Tikarna var mellan 8 och 14! år gamla. Vann gjorde (som vanligt höll jag på att skriva) "Tårtan", denna läckra, glada, alerta tik som fyller 11 år i augusti.


Men domaren chockade nog dom flesta när hon höll inne Tårtans CK.


 

Juniortikarna var 22 st, alla rymdes inte på bilden. (Paula ville ju att jag skulle ta kort på många tillsammans, klickar man på bilden så kan man se den större).


Hanarna gick ju i egen ring, det är alltid svårt att ha koll åt båda hållen.


 

                    Här väntar Agneta på sin tur att gå in i ringen med Nalle.

 

   

                                                            Fina Nalle

 

             Domare på hanarna var Penny Rankine-Parsons från Storbritanien

 

 

Av 11 hanar (en var struken) så vann Nalle (Travarens Nahar) öppna klassen med CK. 2:a syns Babybull's Franz från Norge (det var många norska och även finska hundar på plats) 3:a blev Lennon Can Daus.

 

När det sen var dags för bästa hane, så var Nalle åter utplockad bland de främsta.


 

Nalle blev 3:a med reservcert, (hade han blivit tvåa så skulle championatet varit i hamn) certet togs av Joannas junior "Timon" Askelepions, vann gjorde championhanen Marikarlos Icon Robe, visad av Håkan Häll, han blev sedan BIM.

 

  

            Hedda (Mayas kullsyster) trivdes bra i mattes famn i det ruggiga vädret.

 

 

                                   Hedda fick nöja sig med VG på lördagen.

 

 

I championklassen fick både Triss och Maya Exelent, men ingen av dom fick CK. Överlag så delades det bara ut CK till klassettorna och tvåorna. Triss blev opl, medan Maya, som visades av Agneta (Nalles matte), kom 4:a.

 

Jag hade ju 4 st hundar från mig anmälda, så jag skulle ha en uppfödargrupp, men jag ställde in den. Det var så kallt och ruggigt och Agneta och Kurre skulle vidare med sin husbil (dom skulle inte ställa ut på söndagen).


Utställningen avslutades med lottdragning. Massor av lotter var sålda under dagen, små knattar hade gått omkring med 5 ringar och sålde.


Det var också dragning på katalogerna, generöst många nummer vann, men där var vi bara nära, tyvärr för ibland var det hur fina priser som helst. Men vi vann en tavla på en av våra lotter. Hade så klart hoppats på nån av Birgittas fantastiska keramikfrallor. 


I ringarna var det också jättefina priser till de placerade hundarna. I Mayas kasse för sitt 4:e pris fanns en hundleksak, en stor rejäl klotång (den behövde jag) och hundgodis.


Under dagen började rykten gå om morgondagens domare. Han skulle inte få döma fransk bulldogg, för han hade inte rätt behörighet.


I stället skulle dagens domare döma även på söndagen, men skifta så att hon som dömde hanarna skulle ta tikarna och tvärtom. Ingen bra lösning precis och många missnöjda röster hördes om det.


Det kan jag förstå, för det var ju många samma hundar anmälda på söndagen och domarna visste ju vilka som varit topplacerade under dagen.


Men positivt var att vi blev kvar på samma ställe, ena ringen plockades bara bort. Vi flyttade vårt tält den lilla biten till nya ringen.


Bara några kilometer bort bodde Lena och Lasse, så det blev ju lätt som en plätt att åka dit när vi var klara.


   

                              I detta fantastiskt fina härbre fick vi tillbringa natten.

 

Inte nog med det, vi blev också bjudna på en supergod middag. Tjälknöl (på älg), ugnsstekt potatis, sallad och kantarellsås. Såå gott!


 

I hagen strax intill gick deras två Gidde Palema avkommor. Trevligt att få snusa lite på en häst igen.

 

På kvällen klarnade det upp så mycket att det t.o.m blev sol. Vi gick en skogspromenad med hundarna.


Jag såg att Triss var på ett strålande humör, så jag gjorde något jag aldrig gjort tidigare, jag släppte lös henne med hundar hon inte känner.


   

          Lena har 3 hanar, det gick hur bra som helst, Triss sa inte ett pip till nån av dom. 

 

Men däremot tog hon ett lerbad i en av de många vattenpölarna som blivit under dag, så det fick bli en dusch innan hon fick komma in.


Vi hade ljudligt sällskap under natten, för det närmaste huset var en bygdegård och dom hade fest just denna kvällen med livemusik.


Det gjorde inte så mycket, jag låg och lyssnade på sång och musik nån timme, sen somnade jag. Men dom hade visst spelat till halv 2.

 

ANNONS
Av Kicki Fredlund - 9 juni 2017 15:45

Igår ringde de från Avesta lasarett, de hade fått ett återbud så jag fick på jättekort varsel tid att idag på f.m komma på koloskopi. 


Jag skulle ju bli kallad om ett halvår efter förra kollen, då det konstaterades att jag hade cystor/polyper på tarmen.


På kollen syntes inga förändringar, polyperna var kvar, men hade heller inte förändrats utseendemässigt, sen får biopsierna visa om det finns andra förändringar. Om proven är OK, så blir det ny koll om ett år.


Att börja morgonen med lavemang var ingen höjdare. Jag var sen livrädd att göra i brallorna när vi åkte hem efter undersökningen. Men jag tog risken att stanna och ta en promenad med hundarna i Grådö.


 

                              Hade innan det ätit lunch vid Dalahästen i Avesta.

 

   

             Det är fina skogsstigar att gå på, vågade dock inte ta nån längre promenad.

 

 

                                     Fin skog med massor av blåbärsris.

 

 

Men det ser verkligen mörkt ut med blomning och kart. I pricip helt tomt på risen. Den kyliga våren har nog gjort att det blir kris med blåbär iår.


Efter två rekordår, så borde jag haft mer blåbär i frysen (vi äter dagligen 1 dl till frukosten), men faktum är att jag bara har 2-3 liter kvar. Hade ju hoppats att man kunde börja plocka igen om en dryg månad.


När vi kommit hem så fick jag springa på toa ett antal gånger, men sen lugnade det ner sig så jag kunde ut och klippa gräset. Då hade det börja duggregna, så de var skönt att få det gjort innan det ev. skulle komma en riktig skur.


Berra har börjat klippa framsidan, det var tredje gången i år, den biten är inte så stor så det verkar som om han klarar det. Före det här året har han inte klippt gräset sen han blev sjuk för 6 år sen.


Men iår har han, efter den sista kärlsprägningen, varit piggare än på länge. Han har visserligen sin ständiga värk, men det är ju något han måste klara att leva med.


Nu har jag packat bilen med kärran, tält, stolar och hundburar. Nu ska jag steka några ägg, som är lämplig kost att ha på mackor när vi i morgon drar iväg till Leksand på Frallaspecialen. 


Av Kicki Fredlund - 8 juni 2017 08:20

Jösses vad det blåste igår!


 

      Jag och hundarna gick i den här backiga skogen, Berra gick sin promenad utmed vägen.

 

 

                     Maya hittade nästan omgående ett snuskigt ben att bära på.

 

 

          En jättegran hade nyss blåst omkull och tagit med sig flera mindre träd i fallet.

 

 

                                  Lite högre upp i backen fanns ett nytt kalhygge (så klart)

 

 

                               Maya såg aldrig det här kraniet, som tur var.

 

 

                                         Triss hittade ett eget ben.

 

 

Men det la Maya snart beslag på, sen grävde hon ner det strax innan vi kom tillbaka till bilen.


Vi hann precis hem innan regnet kom, till kvällen hade det kommit ytterligre 14 mm, till de 15 mm som kom häromdagen. Nu kan det räcka med regn ett tag.


Tyvärr så ser det inte så lovande ut inför helgens utställningar i Leksand. För en vecka sen såg det ut att bli både sol och värme där, men nu verkar det bli betydligt beskedligare grader, vilket i.o.f.s är bra för hundarna, men regnet kan gärna få utebli.


I tisdags badade jag hundarna inför helgen. Samma dag hade dom tagit sig ett dopp  i Vikmanshyttesjön så dom var gula av det frömjöl som flöt på vattnet.


Även idag är det grått och regnet hänger i luften, hoppas det inte kommer ner, för jag har mer att plantera.

Av Kicki Fredlund - 7 juni 2017 14:31

Eftersom det är onsdag idag, så har vi varit i Hedemora på f.m


Vi började med att lämna in ett par kartonger med prylar till Erikshjälpen (jag håller ju på att röja hemma).


Sen åkte vi till Återvinningen och slängde lite skräp.


Jag postade flera paket med växter som jag sålt på Tradera. Jag hade tagit upp ca 50 små plantor och revor (Bellis och Vinca) och paketerat på morgonen.


Handlade på både Hemköp och ICA. Trots att vi inte handlade så mycket, totalt 300 kr, så tackade jag inte nej till 79 kr i rabatter.


Vi åkte hem med matinköpen innan vi gick med hundarna. Lite matrester fick vi själva i magen också.


 

                           Gick med hundarna i annan skog idag.

Av Kicki Fredlund - 6 juni 2017 11:22

Idag var det ett behagligare väder att vara ute och göra lite i trädgården. 


Det var visserligen väldigt vått i både gräset och rabatterna. Det kom 15 mm regn igår, jag trodde det kommit mer efter dom skyfallen.


Nu fungerar datorn som vanligt igen, utan att jag gjort någon förändring. Men tack för tipsen Ingrid och Hillevi!


   

                         Penséer, så anspråkslösa, men jag tycker om dom.

 

 

                 En annan favorit är stjärnöga, som nu blev planterade i en stor kruka.

 

 

                      Planterade några amplar, men bara med en blomma i varje.

 

Har också satt tomatplantorna i stora krukor, dom får vara kvar på altanen. Även några kryddväxter hamnade i jorden.


 

Har grävt upp massor av vintergröna (Vinca), har sålt på Tradera, dom ska postas i morgon, liksom sålda Bellisar.


 

 Annat som sprider sig som ogräs är dilltöreln, gulltöreln vill jag ha, men inte dilltörelns spridning.

 

 

Ett sorgebarn till är den här rabatten, sånt som inte alls ska vara där har spridit sig alldeles för mycket.

 

     

          Hundarna roar sig på egen hand inomhus, innan det är dags att åka till skogen.

Av Kicki Fredlund - 5 juni 2017 17:24

Trodde i morse att jag fått alvarliga fel på datorn.

Det gick inte att komma ut på nätet eller nå e-posten, trots att det var full anslutning på bredbandet.


Ringde till Telia, men dom hittade inga fel, utan trodde det berodde på datorn. Fan också!


Nu hade jag inte tid med fler undersökningar för vi skulle åka till Ludvika på förmiddagen.


Mobilen fungerade (där har jag en annan leverantör), så jag trodde nog fortfarande att felet låg hos Telia.


För när vi kom hem igen så kunde jag komma åt nätet igen.


Men nåt fel är det, för det är jättelång fördröjning från tangenterna tills bokstäverna skrivs ner. Och stup i ett hoppar sidan ner. (page down).


Fasen det SKA bara fungera! 


I Ludvika var vi till Sunnansjö och fikade hos Synnöve och Arnold.   


Vi åkte över Borlänge hem, handlade lite på ICA Maxi. åt lunch på en thai-restaurang.


Men på vägen dit var jag tvungen att stanna för att blåsan så krävde. Har aldrig stannat på den här fina rastplatsen tidigare.


I Säter blev det ett nytt stopp, nu för att titta på Helenas nya valp, en liten skönhet från Polen. Nån bild blev det aldrig, så länge var inte nån av hundrna stilla att de hann fastna på bild.


Sista stoppet innan vi kom hem blev skogen för hundarnas promenad.


 

                                  Naturligtvis hittade Maya det gömda benet.


 

 

                    Man blir trött av att vakta och bära en benknota hela promenaden.


Skogspromenaden klarade vi utan regn med en hårsmån, för när vi satte oss i bilen kom ytterligare en störtskur. Det har varit många såna idag, både på vägen till Ludvika och i Borlänge och här hemma.Av Kicki Fredlund - 3 juni 2017 16:52

Idag är det grått, ca 15 grader och några droppar regn.


Jag gjorde en rabarberpaj på f.m pajbotten sen ett fyllning av ägg/mandelmjöl-smet.


Våra rabarber hade vuxit till gigantisk storlek. Det var ovanligt, för tidigare år har det inte funnits speciellt mycket och varit ganska små.


Igår hade jag hundarna med mig när jag var ute och rensade.


Hundarna blev ganska flåsiga, sen dom busat våldsamt med JollyBollen och jättekongen.


 

Maya var upp på altanen för att släcka törsten, då hoppade hon i badbaljan, sen drack hon ur vattenskålen  


Regndropparna kom just när vi var i skogen med hundarna. 


   


              Men ingen blev blöt, dom sprang som tokar och blev trötta och flåsiga.

 

 

Länge sen jag sett kattfot, men här fanns dom på skogspromenaden. Jag minns att jag letade förtvivlat efter dom, när "kattfot" var ett tema på 365 foton för ett par år sen.

 

 

Otroligt vad granskotten växer snabbt. Jag vet många som plockar dom, men själv vet jag inte vad man kan ha dom till.

 

   

På samma ställe som nån dumpat bl.a en TV i år, ligger liknade skräp, som nu har legat där i massor av år. Jäkla idioter! Fattar dom inte att skiten blir liggande hur länge som helst!   

 

  

   Jag undrar vem som boat här? Inga spår längre utanför i sanden, men hålan har blivit djupare.

 

 

             Årets första lupinbukett, det fanns inte ens knopp för en vecka sen.

 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ travarenskennel med Blogkeen
Följ travarenskennel med Bloglovin'

365 foton 2014

 

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se