Direktlänk till inlägg 22 mars 2017

Onsdagshandla, banken, video på hundarna.

Av Kicki Fredlund - 22 mars 2017 14:38

Idag sken solen redan på morgonen, alla snö var ett minne blott och med 4 grader plus så var det skönt, trots att det blåste ganska rejält.


Jag tvättade och hängde en maskin på morgonen, men än har jag inte börjat hänga utomhus, men det kanske vore dags för det nu, inte minst eftersom det blåste så friskt.


Eftersom det är onsdag idag så åkte vi och veckohandlade i Hedemora, men först gick vi en skaplig runda i skogen med hundarna.


Jag filmade dom med mobilen när Maya var sur som ättika mot Triss, sen hon hittat på sitt kära gamla ben, som var noggrant gömt vid senaste promenaden. Jag måste bli imponerad av att hon så exakt vet var det finns, trots att hon gömmer på nya platser varje gång.



Det tog ganska lång tid innan det blev spring i benen, hon var mest sur på Triss som också ville ha benet.


Sedan vi handlat, även varit på apoteket och banken så fikade vi hos Kerstin och Anders på vägen hem.


På banken var jag skitsur. Jag tycker deras kundpolicy är under all kritik.


Jag skulle sätta in kontanter på ett eget konto. "Nej, då måste du växla pengarna eller gå via dörren intill, för här hanterar vi inga kontanter".


Jag gick alltså ut och tog nästa dörr. Där står det på en lapp vid kassan att det kostade 50 kr att sätta in eller ta ut pengar.


Men hallå, jag har varit kund i denna banken i mer än 40 år, ska inte det tillhöra servicen??


"Jo, om du är nyckelkund". Det kostar 40 kr extra per år, förutom kostnaden för bankkort.


Jag ville varken bli nyckekund eller betala 50 kr, så det blev att gå tillbaka till den andra delen av banken, som inte hanterade kontanter. Där hade det nu blivit kö, så det tog sin lilla modiga tid att få pengarna inväxlade och insatta. Killen som var före mig hade tydligen tömt värsta spargrisen, för han växlade och satte in 14,6 kg pengar (han hade vägt dom innan han gick hemifrån).


Ja, men fy fasen, är det konstigt att gamlingar sparar pengarna i madrassen?


Men det gäller att inte spara för länge, det hände ju en äldre kvinna som sparat hemma många år, när hon sen skulle ta ut dom så var pengarna värdelösa efter som det blivit nya sedlar!!!


 
 
Ingrid

Ingrid

23 mars 2017 16:20

Om bankernas kontanthantering tycker jag inte. I Klintehamn finns det ingen bank som hanterar sedlar eller mynt. Jag måste köra till Roma eller Hemse om jag vill sätta in SPF:s lotterikassa. Det är en stor skam!!
Kram, Ingrid

http://stenstugu,.com/wp

Kicki Fredlund

24 mars 2017 11:48

Nog är bankernas agerande synd och skam. Det är ju våra pengar dom lever av. Och betalar hutlösa löner och bonusar till sina egna, det går tydligen bra.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 17 mars 09:58

Fy vilken onödig snö som kom igår. Det vräkte ner massor under nästan hela dagen, det kom mer än en dm.   Idag är det soligt och -7 grader.     Men så jäkla onödigt, dan innan var nästa all snö helt borta.   Har nyligen lagt klart ytte...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 13 mars 18:47

Gabriella kom på f.m.-fika och vi fotade valparna, som blev tre veckor idag. Jag vägde dem också.     Småkillarna nr 1, 2 och 3       Nr 1, 1.085 g     Nr 2, 925g       Nr 3, 645g   Som synes stor variation i storl...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 13 mars 09:48


Även om valpen nu får flaska var tredje timme i.s.f. varannan så är jag otroligt trött.   Vissa saker måste ändå göras. Igår gjorde jag kubbar och vaniljhorn på morgonen, sen åkte jag till Hedemora och handlade efter att vi f.m.-fikat.   Idag...

Av Kicki Fredlund - Lördag 9 mars 17:52

Nu går jag knappt på halv maskin ens. Tröttheten är enorm, orkar inte blogga, orkar inte hälsa på hos mina bloggvänner, men det ska väl bli bättre.     Paltkoma! Valparna är enkla att ha, äter och sover.   Men det känner på att flaskmata,...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 6 mars 16:40

Idag blev grabbarna i Q-kullen två veckor.   Jag fortsätter att gå som en zombie, trött som bara den av flaskmatandet.   Gabriella kom hit lagom till fm.-fika. Vi fotade valparna. Inte alls så enkelt som man kan tro, dom kan ju inte gå så vär...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Skapa flashcards