Direktlänk till inlägg 17 januari 2017

Trista lata dagar och förbannad.

Av Kicki Fredlund - 17 januari 2017 09:48

Så himla oföretagsam har jag varit senaste dagarna. Visserligen har det varit skit med ryggen (och är fortfarande), men jag är ju inte invalid.


Tur att jag har hundarna, annars skulle jag väl inte gå ut heller. Igår gick vi ganska länge på sjön, men inte så långt för vattnet tränger upp där det inte är skoterspår.


Jag tvättade några maskiner igår och idag och har tagit reda på den färdiga tvätten. Under tiden och mest hela dagarna lyssnar jag på ljudböcker, nu senast Spelaren av Harlan Coben, den första i en lång serie, kanske lyssnar jag på fler.


Jag har ju ett billigt erbjudningsabonemang på Storytel (9 kr för en månad), så jag passar på att lyssna så ofta jag kan. Kan dessvärre bara lyssna via datorn, för på mobilen försvinner mina GB i ett nafs, då böckerna drar massor.


Förbannad då enligt rubriken, var kommer det in?


Jo, jag var ju till Specsavers i slutet av oktober för att prova ut nya glasögon. Glasögon som det sen visade sig att jag inte kunde läsa med, så dom blev aldrig utlösta. Optikern skulle per omgående skicka remiss till ögonspecialist på lasarettet i Falun.


När ögonkliniken aldrig hörde av sig, jag vet ju att väntetiden är lång, men nånting om att remissen kommit dit borde jag väl få reda på, så ringde jag dit igår.


Dom hade inte fått någon remiss från optikern!!! 


Förbannad ringer jag till Specsavers utan att komma fram, hamnar bara i växeln hela tiden. Till slut erbjuder sig kvinnan i växeln att skicka meddelande till butiken att dom ska ringa upp mig.


När dom sent omsider ringer, så hade redan den optikern, som jag skulle ha tag på (för att skälla ut) gått hem för dagen. Jag bad att han skulle ringa upp mig snarast idag. Får väl se hur det blir med det.


Till saken hör att jag frågade honom hur lång tid det skulle ta att skicka remiss. "Åh, det gör jag på en gång" var svaret.



 
 
Ingen bild

Yvonne

17 januari 2017 19:57

Har hört en del negativ kritik gällande Specsavers med glasögon som inte funkar!

Kicki Fredlund

19 januari 2017 12:28

Jag fattar inte varför jag fortsatt hos dom, i slutändan blir det inte billigare än hos nån annan.

 
Ingrid

Ingrid

18 januari 2017 12:41

Vilken osis att optikern missat att sända in din remiss. Det gäller att vara på hela tiden och kolla och kolla. Jag har beställt tid för synundersökning, för jag tycker att jag ser dåligt. Kanske den där skrivafasin beror på bristande syn?
Hoppas ryggonten snart ger med sig!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

19 januari 2017 12:27

Optikern sa att han hade skickat remissen att den måste kommit bort på vägen (tro't den som vill).
Ryggen är mycket bättre idag. Har tom bakat.
Kram

 
Hillevi

Hillevi

19 januari 2017 07:36

Hoppas nu att det blivit ordning på glasögonandet! Vilken miss!
Ja, i och med att e-ljudböcker strömmas så går det åt byttor. Men kan inte telefonen gå på datorns wifi via router (det har jag) men det fungerar bara hemma, förstås. Inte i skogen eller så. När du får ordning på glasögonen kan du låna e-böcker via bibblan och läsa i stället. De kräver inga byttor och fungerar även vid strömavbrott

http://gyllensilver.wordpress.com

Kicki Fredlund

19 januari 2017 12:26

Mobilen söker inte automatiskt Hifi, utan måste ställas in varje gång och det glömmer jag när jag startar upp böckerna för att lyssna.
Jag läser bara pappersböcker, gillar inte att läsa på plattan eller datorn. Dessutom är man ju fast då och kan inte göra annat under tiden.
Jag lånar massor av ljudböcker via biblan, helt perfekt, men Storytel har ett större utbud.
Min syn blir dessvärre sämre för var dag.Ser bara nätt och jämnt att läsa texten på TV.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards